sobota 28. ledna 2017

JAK UDĚLAT ZDRAVĚ KUŘECÍ MASO V CORNFLAKES BEZ PŘIDANÉHO TUKU?

Příjemnou sobotu Vám všem!

Dnešní článek bude věnovaný mé další vášni, která stojí ještě před kosmetikou. A to je jídlo. Je pravda, že od doby co si musím jídlo připravovat sama a to zejména do práce, kde trávím dvanáct hodin, nebaví mě to už tolik, jako mě to bavilo dříve. Když si člověk zkrátka MUSÍ připravit jídlo na půl den v práci a chce jíst zdravěji a doma udělanou stravu, je to někdy otrava. Pro mě je to bohužel otrava dost často, ale i tak to dělám. Když jsem si mohla dřív vařit kdy se mi zachtělo a pro radost, bylo to super. Ale ty časy jsou už dávno pryč.

I přesto ale ráda zkouším nové a zdravé varianty jídel. A dnes byl zrovna ten den, kdy jsem měla volno a měla jsem už týden chuť na kuřecí maso. Protože mám doma už dlouhou dobu cornflakes, které už nevypadají nejvíc fresh, rozhodla jsem se, že je spotřebuju a udělám si chutný a zdravý oběd. Konkrétně kuřecí řízečky v cornflakes, které nebudou smažené na oleji, ale pečené v troubě, bez přidaného oleje nebo tuku. A jak se takové řízečky připdavují a co na to potřebujete?

  • kuřecí maso (nejlépe kuřecí prsa)
  • 1 vejce
  • koření do vejce (česnek, sůl, pepř, bylinky)
  • cornflakes

Do sáčku jsem si nasypala corflakes, které jsem dřevěnou paličkou na maso rozdrtila na co nejmenší kousky. Poté jsem je vsypala do misky. Do druhé misky jsem si rozklepla vajíčko, přidala do něj koření a rozšlehala. Kuřecí prsa jsem omyla, nakrojila na menší kousky a naklepala je. Z obou stran jsem je nasolila.


Následně jsem si připravila na plech pečící papír a dala předehřát troubu na 200 stupňů z obou stran. Kuřecí plátky jsem namáčela do vajíčka, poté položila do cornflakes, které jsem na kusy masa hodně přimačkávala, aby neopadaly. Když jsem měla obalené všechny kousky, dala jsem je do trouby péct. Pekla jsem je na 200 stupňů cca 25-30 minut.

Musím Vás upozornit na to, že když se jedná o kuřecí maso a není zde žádný tuk ani olej navíc, bude maso sušší. Mě to ale nevadí a chutná mi to i tak. Chuť cornflakes krásně obzvláštní chuť kuřecího masa a s mojí milovanou bramborovou kaší je to zkrátka lahoda!

Vyzkoušíte kuřecí řízečky v cornflakes? Jedli jste je už někdy? Chutnají Vám?


14 komentářů:

  1. Tento recept musím vyskúšať :)

    OdpovědětVymazat
  2. mňam :) my sme si tiež doma robievali takéto rezníky ,napríklad aj v kokose :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  3. Jsou vynikající a jako z restaurace. Už jsem je dlouho neměla, takže si je určitě brzy udělám.

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam, tohle mám moc ráda. Už vím, co si v nejbližší době udělám na oběd. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Kedysi som milovala tieto cornflaky, kým som jedla cukor. No v takých bezcukrových by to mohlo byť fakt super :) A najmä to, že sú bez cukru


    Pozývam ťa na Valentínsku súťaž na mojom blogu o krásnu toaletnú vôňu od Beyonce :)

    OdpovědětVymazat
  6. My toto robíme doma hlavne ako večerný snack. A kuracie prsia nakrájame na kúsky, obalíme v hocijakých cornflakeoch spolu so syrom a vysmážame. Určite to nie je také zdravé, ako tvoj recept ale myslím, že sú rovnako chutné :)

    IVANNA/IVANXNA.BLOGSPOT.SK

    OdpovědětVymazat
  7. Už jsme tyto řízečky doma dělali několikrát a hrozně nám to chutná :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)