úterý 28. února 2017

TRÁPENÍ S NEHTY & TĚLOVÝ NAIL ART SE TŘPYTKAMI

Občas mám v životě chvilky, kdy jsem opravdu naštvaná na to, jaké mám nehty. Dřív, když jsem chodila na gelovky, tak jsem byla spokojená. Moje nehty byly neustále upravené, dlouhé podle toho, jak jsem chtěla. Nelámaly se a netřepily. Ale na gelových nehtech mi vždy po nějaké době začalo vadit to odrůstání a neustálá potřeba chodit je doplňovat. X krát za život jsem začala chodit na gelové nehty a X krát se mi stalo, že jsem si je po třech týdnech v slzách sundavala. Není to nic příjemného. Je to pěkná bolest a nehty máte jako papír. Kvalita naprosto otřesná. Moje vidina po sundání gelovek byla taková, že si je už "nikdy" nedám a že si vypěstuju vlastní pevné a zdravé nehty. Vydržela jsem to několikrát. Vydržela jsem to hodně dlouho. Čekala jsem nesčetněkrát až mi odroste papírová část nehtu a vymění se za pevný a kvalitní nehet. Ale stejně se mi vždycky začalo stávat, že se mi nehty i přes moji péči lámaly, třepily a to mě naprosto vytáčelo. Nesnáším neupravené nehty. Nesnáším, když se mi nehet zlomí a pak se mi zatrhává. Naprosto nenávidím, když už mám nehty v požadované délce a začnou se lámat a nic nevydrží. Je to hrozný pocit. Znáte to taky?

S tímhle problémem mi dost pomohla led lampa od Sally Hansen. Kupuju si neustále nové laky do této Led lampy. Musím říct, že mi takto vydrží nehty alespoň a minimálně týden v dobrém stavu. Když bych si dala klasický lak na nehty, měla bych ho ošoupaný ještě ten den. Se zapékacími laky se mi to nestává a vydrží mi na nehtech o dost delší dobu, což je super. Nehty se mi pod tímto lakem nelámou a netřepí. Je to moje jediná záchrana a naděje na to, vypěstovat si alespoň nějakou délku vlastních nehtů. 


Abych odbočila od té negativity se kterou jsem se Vám ale chtěla i tak svěřit, ukážu Vám, jaké jsem si udělala včera večer nehty. Byla jsem donucena zkrátit si je úplně na maximum, přestože jsem je měla dost dlouhé. Polovina z nich se mi zlámala a tak jsem to vzdala a všechny nehty zapilovala do této mini délky. Použila jsem několika denní zpevňující kůru s bezbarvým lakem na nehty a zároveň s olejíčkem, který jsem do nehtů vmasírovávala. Včera večer jsem kůru odlakovala a dala jsem si lak, který se zapéká v UV lampě a to v odstínu, který jsem předtím ještě nezkoušela.

Jedná se o UV lak v tělovo-broskvové barvě. Tyto laky nechávám v lampě zapéct 2x na 30 sekund. Vespod mám samozřejmě base coat a nahoře top coat v průhledné barvě. Oba nechávám zapéct ve stejném časovém intervalu. Celkově mám tedy na nehtech dvě vrstvy barevného laku plus pod ním - base coat a na něm - top coat. Jelikož jsem chtěla nehty obzvláštnit a vyzkoušet taky nový lak od Golden Rose, nanesla jsem si ho v jedné vrstvě na hotové nehty. Ten jsem logicky už nezapékala.



Konečný výsledek se mi velice líbí. A to i přesto, že mám nehty kraťoučké. No co, alespoň se mi píše lépe na počítači, když už nic víc. Ale ráda bych se jednou pyšnila dlouhými a zdravými nehty, které se netřepí a nelámou. To je jeden z mých malých-velkých snů.


Určitě mi dejte vědět nějaký tip na pevné a zdravé nehty. Nechám se ráda inspirovat!

22 komentářů:

  1. Ja mám rovnaký problém s nechtami, nemôžem si ich už ani lakovať :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kdybych si je nenalakovala alespoň bezbarvým, tak by se mi totál dolámaly a neměla bych na rukou snad nic :D :)

      Vymazat
  2. Moje nehty mají hroznou kvalitu. také používám gellak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo? Je to asi ta nejlepší možná varianta, aby nám něco z těch našich nehtů zbylo :D

      Vymazat
  3. Mě se nehty v poslendí době strašně třepí a lámou, ale ty tvoje nehty jsou perfektní a strašně moc se mi líbí ta kombinace světle oranžové s těma třpytkama :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezké nehtíky! :) Jinak tě naprosto chápu, taky nemám šanci na dlopuhé nehty a to už jsem zkoušela všechno možné. :/


    blog Days of Daysy

    Agregátor blogů - zviditelni svůj blog

    OdpovědětVymazat
  5. Neupravené nehty taky nemám ráda. :) Vypadá to děsně.

    OdpovědětVymazat
  6. Tá lampa vyzerá super! :) A tvoje nechty tiež :) Beauty Poradca

    OdpovědětVymazat
  7. Já chodím ke koním a vypěstovat si krásné dlouhé dehty aniž by se nezlomily, to je takřka pro mě nemožné a to i když nosím jezd. rukavice. Je pravda, že od té doby co používám na vlasy biotin, se mi opravdu výrazně zlepšila kvalita nehtů a alespoň nemají tendenci se třepit a vypadají celkem zdravě a leskle. Gelovky jsou krásné ale mě na nich vadí že v nich nemám cit a když mi něco spadne na zem, tak to prostě jen tak nevezmu, jak mám ty nehty. Lampu bych ovšem potřebovala jak sůl, nesnáším čekání, než lak zaschne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chci začít jíst tak za měsíc pravidelně Biosilk, tak jsem zvědavá jestli mim při dlouohodobém používání pomůže :)

      Vymazat
  8. Mně se tvoje nehtíky taky moc líbí, i když sis je musela zkrátit, ale povedly se ti! BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  9. Tak toto vyzerá naozaj super :) Ja by som si tiež chcela kúpiť lampičku :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ja mela jednu dobu stejny problemy, ale ted se to tuk tuk tuk celkem drzi a rostou relativne hezky, tak snad too vydrzi :D jinak nehtiky super, uz jsem na ne koukala ve videu, ze jsoou moc hezky :)

    OdpovědětVymazat
  11. Pokud mohu doporučit nějaké ze svých rad pro zdravější a pevnější nehty, tak určitě používej nehtové olejíčky. to je základ. Ale nejen před spaním ale tak nějak během celého dne. Na to je ideální si pořídit olejíčky v peru - dají se pohodlně nosit všude s sebou. A po každém umytí rukou nebo při pocitů suchých nehtů mazat :) no a jako další věc vyzkoušej biosil :) dá se sehnat v každé lékárně a podporuje růst nehtů a třeba i vlasů. Už ho užívám 2 měsíce a super :) No a asi jako poslední rada - dej jim chvíli pauzu. Upřímně tě chápu, že chceš mít hezké nehty, ale jednou za čas alespoň po dobu 2 týdnů by si měla na nehtech nosit pouze nějaké výživné base coaty (např. Essence má dobré) a opět olejovat.
    btw. lak golden rose vypadá velice hezky a nehty se ti povedly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju mockrát za skvělou zprávu a za super tipy! Takového komentáře si moc cením! Biosil si půjdu koupit jen co dojím tabletky na vlasy :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)