sobota 8. dubna 2017

FOTO ČLÁNEK - NAROZENINOVÝ VÝLET NA HRAD LEMBERK!

Krásný den Vám všem! Věřím, že jste se těšili na můj další článek. Dnes to bude článek netradiční, jaký jste na blogu ještě neměli možnost vidět. Ráda bych tento typ článku zavedla a to hlavně nyní přes jaro a léto. Chci články sepisovat pro Vás, jako inspiraci kam vyrazit a zároveň i pro sebe jako památku. A jelikož můj blog je odrazem mě, ráda bych abyste mohli trochu nahlédnout i do toho, co ve volném čase dělám a jak ho trávím. Dnes bude článek víc o fotkách, abyste se pokochali. Několik řádků textu zde také naleznete, ale chci především polahodit vašim očím a třeba Vás inspirovat k výletu! Žádná historická fakta zde nečekejte, pouze moje pocity a mnou vyfocené fotky.

Výlet na hrad Lemberk připravil můj přítel, jako součást dárku k narozeninám. Na úvod bych chtěla zmínit, že si nevzpomínám, že bych byla někdy na narozeniny na výletě. Ano, vždy jsem to oslavila v kavárně a nebo cukrárně a nebo klasicky doma, ale na výletě jsem asi nikdy nebyla. I proto jsem si výlet moc užila a ráda jsem poznala nějaké nové místo. Zároveň to byla i má první prohlídka hradu v dospělosti. Jelikož jsem prohlídku hradu zevnitř absolvovala jako malá, ale od té doby už ne. Přálo nám i počasí, jelikož ten den bylo krásně slunečno a teplo.






Nejprve jsme absolvovali výšlap na rozhlednu, kam se mi popravdě moc nechtělo, jelikož schody byly dřevěné a neuvěřitelně úzké a strmé. Nakonec jsem se doplácala až nahoru a ten výhled stál za to. Ale cesta nahoru a dolu po těch schodech, to bylo něco. Pokud jste klaustrofobik, určitě nedoporučuju :D Ale na druhou stranu na překonání strachu to bude dobrá výzva!





V jedenáct hodin jsme se sešli se skupinkou lidí na nádvoří, ze kterého nás vyzvedl mladý pan průvodce a ukazoval nám kus hradu. V některých místnostech bylo zakázáno fotit, stejně tak v kapli, což mě trochu mrzí, ale musí se to respektovat. Ukážu Vám tedy fotky z vnitřku hradu, kde se mohlo fotit.






Po hodinové prohlídce hradu jsme se vydali hledat "léčivý pramen" neboli studánku, která byla nedaleko. Než jsme k ní došli, procházeli jsme krásnou alejí zelených stromů. Vždy mě takové aleje fascinovaly a fascinují. Je to nádhera!




Na konec jsem si řekla, že si chci z každého hradu nebo zámku něco odnést a že by bylo fajn, najít si vždy nějaký malý kamínek, který bude z toho daného místa. Dozadu si na něj napsat nebo vyrýt odkud to je a skládat si to třeba do nějaké sklenice nebo na nějaký pěkný podnos jako dekoraci. Pro někoho blbost, ale mě se ten nápad líbí. Zároveň bych si chtěla vést nějaký deník, kam bych si dávala fotky, vstupenky a nebo i pohledy z daného místa. Tady jsem si vybrala magnet, který mi přítel pořídil a mám ho na ledničce. Ráda bych jich nasbírala co nejvíc. Tak uvidíme!

P.S.: Nakonec výletu jsme si dali ještě zmrzku ve Fruitisimu, kde jsem měla narozeninovou 50% slevu. A dostala jsem překrásnou kytičku a svou vysněnou knížku! Děkuju!


Líbí se Vám takový typ článku? Znáte hrad Lemberk? Chtěli byste ho navštívit?





15 komentářů:

  1. Moc pěkný výlet :) a nádherné fotky :) a nádherné kytka, přeji všechno nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
  2. Takovou zámeckou architekturu mám moc rád.. hezké fotky :)

    http://neverforgetneverlookback.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. O tomto hradu slyším vůbec poprvé, ale vypadá moc hezky :)

    eLblog

    OdpovědětVymazat
  4. Výlet musel být parádní :). Hrad neznám a návštěva hradů a zámků mě moc nebaví :D ráda se podívám zvenku, projdu si okolí ale nebaví mě ty prohlídky uvnitř :D

    OdpovědětVymazat
  5. Vyzerá to na super výlet :)

    OdpovědětVymazat
  6. náderné fotky a prostredie :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jak leží ten chudák na zemi, představila jsem si, jak bych tam šla večer a zakopla o něj :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)