pátek 28. dubna 2017

PIZZA: UDĚLEJ SI SKVĚLÉ TĚSTO DOMA A ZA PÁR KORUN!

Krásný pátek Vám všem! V týdnu jsem si dělala opět domácí pizzu, kterou miluju a tak jsem se rozhodla, že Vám napíšu recept, jak si ji i Vy můžete připravit. Recept jsem našla v minulosti na internetu a osvědčil se mi. Těsto je tedy kynuté a je opravdu nutné, rozválet ho na hodně tenký plát, aby se Vám z něj pak nestal v troubě několika centimetrový koláč, ale tenká pizza. Proto se nebojte rozválet a nebo spíše v mém případě prsty uplácat hodně do tenka. Konkrétně tohle těsto je krásně křupavé. Což já u pizzy miluju. Tak jdeme na to?


Co budeme potřebovat?
  • 500g hladká mouka
  • 1 lžíce soli
  • 2,5dl studené vody
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžíce olivového oleje

! TIP: Tato dávka vyjde na 2 pizzy na velký plech. Pokud chcete jen jednu pizzu, recept udělejte z poloviční dávky!


Postup:
Všechny výše uvedené suroviny smícháme dohromady. Hněteme do té doby, dokud bude těsto celistvé a nebude se trhat. Uděláme z něj kouli a vložíme do mísy. 

Kouli necháme v míse, překryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Já to ráda dávám k topení na židli. 


Za cca hodinku můžeme těsto zkontrolovat. Pokud je nakynuté, vysteleme si plech pečícím papírem. Z těsta si v rukou uděláme placku, tu položíme na pečící papír, pokapeme olivovým olejem a prsty těsto "zvětšujeme". Dále už jen naskládáme suroviny a můžeme dát péct. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, dokud nebude krásně křupavá a na okrajích růžová.




Máte rádi domácí pizzu a děláte ji? Máte nějaký svůj spešl recept?

9 komentářů:

  1. Tá vyzerá tak chutne!

    www.frenchstyle.eu

    OdpovědětVymazat
  2. presne taký recept používam aj ja :) a je super

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? Tak to jsem ráda, že jsem se s někým shodla :)

      Vymazat
  3. Napriek tomu, že cesto nevyzerá ako z pizzerky (čo nikdy ani u mňa), vždy si na domácej pizzy oveľa viac pochutím, hlavne preto, že viem čo tam dávam a mám taký vnútorný pocit, že to nie je taká kalorická bomba ako z pizzerky :)

    Čo je dobré to musím mať :)

    OdpovědětVymazat
  4. Také doma děláme své těsto, myslím, že mamka má téměř stejný recept, jako je ten tvůj :) Je fajn, že doma si na ni můžeš dát cokoliv chceš a v jakémkoliv množství :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)