pátek 26. května 2017

POSEZENÍ: PIZZERIE MAŠKOVKA V CENTRU LIBERCE

Krásný pátek Vám všem! Dnes tu pro Vás mám takový tip na mou oblíbenou pizzerii, která se nachází v centru Liberce. Konkrétně se jedná o pizzerii Maškovka. Chodíme tam už delší dobu s mamkou i přáteli a rozhodně je to jedna z těch nejlepších pizzerií v Liberci, ve kterých jsme byli. Momentálně mají zrekonstuovaný vnitřek restaurace, kde dřív byla spousta obrazů a i zaprášených věcí, které prostor dělali zbytečně přeplácaným. Je tu nová výmalba a vnitřek je tvořen do námořnicka. Nachází se zde i kus lodi, což je velice vkusné a hezké. Vnitřek restaurace jsem Vám nefotila, jelikož jsme si sedli ven na terasu, kde bylo konečně krásně slunečno a teplo. Určitě Vám to ale někdy nafotím a ukážu, stojí to za to.





V pizzerii jsme si byli sednout na pizzu k svátku a na nějaký ten drink. Jak vidíte na obrázku, já jsem si dala klasickou Margharitu, ale zklamalo mě, že na ní nebyla čerstvá bazalka. Stojí pár korun a určitě by se na ni hodila. A hlavně teď v létě je k sehnání všude. Škoda. Mamka si dala naší oblíbenou pizzu se čtyřmi druhy sýrů plus ananas na vrch. Na tuhle pizzu jsme sem začali chodit a vlastně i kvůli ní, sem doposud chodíme. Mamka ji miluje a mě taky moc chutná!


K pití jsme si dali nealko Mojito a nealko "Pina Coladu" kterou miluju zase já. Drinky byly výborné, chuťově vyvážené a krásně osvěžující. Já tu nealko "Pina Coladu" zkrátka miluju, mňam! Příště bych ráda vyzkoušela ten modrý drink, který vidíte na obrázku. Myslím, že jsem podobný už někde pila a moc mi chutnal. Tak uvidíme! 


Co se týče obsluhy, tak musím být jedině kladná, jelikož pán, který nás obsluhoval, byl velice příjemný a vstřícný. Obsluha dělá v každé restauraci dle mého základ a to samozřejmě spolu s jídlem. Já osobně do restaurací, kde je nepříjemná obsluha a nebo obsluha, která je zkrátka znuděná, odříká pouze to, co musí - a je vidět, že ji otravuje každý krok navíc, nechodím. Chápu, že ne vždy musí být každému do smíchu. Ale taky si myslím, že by každý měl držet v práci tvář takovou, aby byl na zákazníky příjemný a aby nikdo nic nepoznal. 

Doba čekání na pizzu byla delší a to i přesto, že tu moc lidí nebylo. Co se týká drinků, byly donesené takřka během pár minut. Jak vidíte na obrázku - velikost pizzy je gigantická. Takže je skvělá klidně i pro nějaké skupinky lidí. A myslím si, že sami ji ani nesníte. My jsme si dali každá polovinu zabalit ještě domů. Co bych ráda zmínila je to, že za "blbou" krabici jsme platili 20 Kč navíc. No, co dodat. Myslím si, že 10 Kč by bylo přiměřených, ale to už se nedá nic dělat. Nicméně jsem velice ráda, že je konečně teplo a dá se sedět venku na terase a dát si v klidu jídlo a pití. Obecně mi ceny v pizerii Maškovka přijdou přiměřené a spolu s tím, jak jídlo a pití chutná - tak i na místě.

Sedíte rádi na terase? Máte rádi pizzu? Jaká je Vaše top?

11 komentářů:

  1. Terásky jsou v létě to nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ráda chodím do pizzerií, mám také svoje oblíbená místa. Terasa je určitě fajn, když je venku krásně, taky ji ráda využívám. 20 Kč za krabici je dost, možná lepší si s sebou vzít sáček nebo nějaký box. Já bych si dala tu pinacoládu. Moje nejoblíbenější pizza je tuňáková nebo čtyři sýry. Bohužel tuňákovou neumí všude protože na ní nasypou nejlevnější tuňákovou drť a to je pak hnus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že je to dost, viď? :) Já si to většinou dávám do ubrousku a odnáším si to tak, ale půl a půl pizzy by se tam nevešlo, takže jsme si tu krabici vzít museli. Tuňákovou jsem snad ještě neměla :)

      Vymazat
  3. U nás moc příležitostí kde posedět není. Přesto máme na náměstí taky malou pizzerii, kam chodím strašně ráda, hlavně právě v létě na terásku :) Piňa Colada vypadá fakt skvěle :) Co fakt nesnáším je ananas na pizze, i když jinak bych ho mohla mít všude :) Přesto sýrová je i moje nejoblíbenější :)

    Pauline’s Tiny World♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já miluju slaná a sladká jídla, takže ananas na pizze nebo masu miluju :)

      Vymazat
  4. Liberci jsme byli minulý rok s přítelem na dovolené a moc se nám tam líbilo. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mou nejmilovanější pizzerii v Praze v zimě bohužel zrušili. Jsem ale dost konzervativní a neschopná hledat jinou. Chuťově jsme s přítelem sice našli skvělou náhradu, ale prostředí a atmosféra už asi ničím nahradit nepůjdou :(

    OdpovědětVymazat
  6. Vyzerá to na super miesto :) Dala by som si pizzu :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)