pátek 20. října 2017

FOTO DENÍK JÍDLA - č.1

Krásný den vám všem! Rozhodla jsem se, že bych vám kromě video-verze deníku jídla ráda udělala i foto-verzi. Fotím ráda a i když nejsem profík, tak si to užívám a moc mě to baví. Proto taky vznikl nápad, že bych některé deníky jídla mohla nafotit a postovat je následně jako články. Jsou mezi vámi určitě i tací, kteří mají raději články a fotky než videa a proto doufám, že třeba i právě vás potěším a dám nějakou tu inspiraci na to, co si koupit a nebo co vyzkoušet. Nebo zkrátka jen můžete zvědavým okem nakouknout, jak se někdo stravuje.

SNÍDANĚ
Na snídani jsem si dala své oblíbené zapékané musli, které si kupuju v Bille. Stojí okolo 29 Kč a miluju ho nejen kvůli příznivé ceně, ale i kvůli jeho chuti. Má vynikající čokoládovou chuť, obsahuje mnoho malých čtverečků čokolády a velké lískové oříšky. Za mě je to jedno z nejlepších zapékaných musli, jaké jsem kdy vyzkoušela! Zalila jsem si ho následně klasickým polotučným mlékem a ke snídani jsem si přidala ještě banán, což je jedno z mých nejoblíbenějších druhů ovoce.


OBĚD
Na oběd jsem měla brambory spolu s pečeným kuřátkem. Konkrétně kuřecím prsem. Pekla jsem ho s cibulí, česnekem, sladkou paprikou, kmínem a solí. Tak to mám nejraději! Na talíři jsem si následně brambory rozmačkala vidličkou, protože mám ráda, když si můžu do brambor zamíchat sosík s kuřete. Mňam!


SVAČINA
Jako takovou svačinku, jsem měla několik hodin po obědě, žemlovku. Tu jsem ale nedělala sama, ale dostali jsme jí spolu s přítelem od mamky. Byla výborná, jak jinak taky, že?! Po žemlovce jsem dostala ještě výborné smoothie, které bylo plné zdravého ovoce, takže na tohle začínající sychravé počasí to byla vynikající porce vitamínů!



VEČEŘE
Konečně jsem po dlouhé době sehnala avokádo, které by nestálo 45 Kč a výše. Koupila jsem si ho v Lidlu asi za 25, z čeho jsem byla hodně nadšená, protože jsem na něj měla už dlouhou dobu chuť, ale dát za něj skoro pajdu, to se mi vážně nechtělo. Z Lidlu mám hodně ráda salámy a uzeniny a jednou z nich je i tahle dušená šunka, kterou jsem si dala do bagetky spolu s nakrájeným avokádem. Vynikající večeře! V Lidlu jsem si navíc rovnou koupila i čerstvou a ještě teplou bagetku, což je pro mě naprosté blaho. Kdo by nemiloval křupavé a čerstvé pečivo, mňaam!


MLSÁNÍ PO VEČEŘI
Abych nejedla na noc nic nezdravého, dala jsem si po večeři ještě granátové jablíčko, které jsme zkoušeli poprvé otevírat a loupat ve vodě. A taky jsem si ho dát tak trochu musela, protože jsem se bála, že by se během následujících dní mohlo zkazit a to bych opravdu nerada. Musím uznat, že otevírání jablka ve vodě, je mnohem snažší způsob, než se snažit vyndat jednotlivá semínka ručně. Člověk není zapatlaný od červené šťávy a ani se nemusí namáhat vytahováním nebo vyjídáním semínek, ale má to už takhle krásně vyndané a připravené ke konzumaci nebo třeba i na zamrazení. Navíc se mi taky velice líbilo, jak takhle vyloupaná semínka na talířku vypadají. Je to paráda. Vypadá to tak "fresh" a zdravě, že na to mám chuť ještě teď!


Líbí se vám tato verze foto-deníku jídla? Chtěli byste pokračování? 


10 komentářů:

  1. Já čtu blog více než koukám na videa, na videa koukám spíš zpětně. Zaujalo mě Clever musli, mám ráda tyhle křupinky ale od Emca se mi za ně přes padesát korun fakt dávat nechce, já si občas koupím v Lidlu, mají podobné, taky cenově do 30 Kč ale zdají se mi ty z Lidlu moc přeslazené. Smoothie jsem neměla ani nepamatuji, to mi připomíná to množství jablek na zahradě :-) Avokádo bych si také dala, budu muset skočit do Lidlu a vzala bych si i to granátové jablko :-D přijde mi že u nás v Kauflandu mají hnusné a drahé. Pěkný článek, ráda čtu jídelní články..

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě zas z Kauflandu docela ovoce i zelenina chutná! :) Brzy bude další, tak se můžeš těšit :)

      Vymazat
  2. Mnam,samé dobroty a myslim, že pekný pestrý jedálniček. Moje mlsanie na večeru vyzerá uplne inak a nie takto zdravo :-D
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  3. Jídlo vypadá skvěle, hned bych z každého ochutnala. Nejvíce mě zaujalo zapékané müsli, po kterém se určitě podívám. Jinak smoothie jsem už dlouho neměla. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. To granátové jablko bych si dala,mňam! :) Super deníček, máš to hezky nafocené.

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Jo super, mňam, jsem určitě pro pokračování :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)