neděle 11. března 2018

MASTNÁ PLEŤ SE ŠUPINKAMI A SUCHÝMI MÍSTY - JAK NA TO?

Krásné nedělní odpoledne vám všem! Dnešní článek se bude věnovat mastné pleti a šupinkám. Že to nejde dohromady? Ale jde! Opravdu, i na mastné pleti se tvoří suchá místa a šupinky. Nevypadá to dobře a je to nepříjemné. Já jsem tento problém měla tuto zimu opravdu hodněkrát. Už jsem chvílemi nevěděla, co mám na tu pleť napatlat, aby byla hydratovaná a bez šupinek. No nakonec jsem na to kápla! A jsem za tento objev neskutečně moc ráda!



Na den jsem si původně pořídila krém od Alverde s růží. Bohužel se mi po něm udělala nějaká "krupička" na pleti. Takže jsem ho přestala používat a začala jsem honem hledat, co si pořídím. Chtěla jsem něco přírodnějšího. Nicméně v té chvíli, kdy jsem pleť měla plnou "pupínků" a nevzhledné "krupičky", řekla jsem si, že to přežiju a skočím si do Sephory pro krém, který jsem již v nějakém spotřebovánu vychvalovala, že to byl ten nejlepší krém na pleť, jaký jsem kdy měla. Nakonec jsem do Sephory opravdu zašla a koupila si oblíbený krém Instant moisture + cream (260 Kč) na den. Hned po příchodu domů jsem si s ním natřela pleť a opravdu jsem po chvíli poznala rozdíl v tom, jaká má pleť byla. Vím, že se říká, že při přechodu na přírodní kosmetiku jsou takové reakce pleti a že se musí vytrvat. Mě se ale opravdu čekat nechtělo. Vyzkoušela jsem už pár přírodních krémů a ty byly docela fajn a neměla jsem na ně takovou reakci, ale bohužel nebyly dostačující na zimu. 

Krém ze Sephory je na zimu fajn. Možná bych na velké mrazy ven zvolila krém v kombinaci s nějakým sérem, ale jinak jsem s ním opravdu moc spokojená. Krásně hydratuje, matuje a projasňuje pleť. Navíc makeup s tímto krémem vypadá skvěle.




No jo, tak to by byl krém na den. Ale co na noc? Ať jsem si natřela pleť čímkoliv sebemastnějším, vždy jsem měla pleť ráno šupinatou. I když jsem hodně pila. Tak jsem už nevěděla, co tedy dál dělat. Zachránil mě produkt od značky Saloos - měsíčkový balzám (99 Kč), který jsem si vybrala k testování. Přesto, že se jedná o hutný balzám, řekla jsem si, že ho zkusím dát na pleť. Když jsem ho na pleť jen natřela, moc rozdílů jsem neviděla. Nicméně jednou v noci jsem si řekla, že si ho zkusím do pleti masírovat. Nabrala jsem si docela velké množství balzámu a pleť jsem asi 5-8 minut intenzivně masírovala. Následně jsem šla spát. Druhý den ráno mě čekal opravdu šok. Pleť byla po měsíci šupinatění opravdu asi o 70% lepší a hezčí. Opakovala jsem tedy tento proces dalších několik dní a každý den se pleť o dalších 10% zlepšila. Takže nyní je tento produkt mým velkým oblíbencem a neumím si bez něj zimní péči o pleť představit!

Stejně tak i jemná gelová hydratační maska ze Sephory (460 Kč). Masku jsem vždy jen nanesla, nechala dlouho působit a následně sundala. Efekt byl takový normální. Nic extra. Když jsem však masku nechala dlouho působit, pak jí vmasírovala a pak nechala i zbytky přes noc na pleti, byla to pecka! Pleť byla krásná, hebká a o 60% lépe hydratovaná. V kombinaci s balzámem Saloos to byla naprostá paráda!




Momentálně si balzámem s měsíčkem natírám pleť každý večer. Je to balzám, který nijak moc nevoní. Je hutný, ale při kontaktu s teplem se povolí a začne tát. Je velmi mastný! Ale i přesto mi na mou mastnou pleť opravdu hodně moc vyhovuje. Za mě je to objev zimy a určitě si příští rok pořídím další přírodní balzám na pleť, abych měla v chladném období klid od šupinek a nevzhledně suché pleti. Je pravda, že mě na něm trošku štve to, že je extrémně mastný a pak se mi na to lepí vlasy i polštář, ale za to co dovede, mu to mile ráda odpustím!

Za tu dobu, co se značkou Saloos spolupracuji, je tohle asi 2. nejlepší produkt, který jsem mohla vyzkoušet. Na prvním místě se drží pleťové květinové vody a také jílové masky. 

A jaký je váš TOP hydratační produkt při zimní péči o pleť?

*článek obsahuje produkt, který jsem dostala na otestování v rámci spolupráce www.Saloos.cz

14 komentářů:

  1. Mě přijde, že kolikrát stačí na pleť dát ten nejjednodušší krém a je to lepší než kdejaká séra apod. Já mám s tímto taky problém a co mi pomohlo vždycky nejvíc, byl Weleda Skin food a mazání se bambuckým máslem. Nic víc, nic míň.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, mě ten skun food až tak dobře jako tato mast nehydratoval..

      Vymazat
  2. Myslela som si že len ja mám takú šialenú pleť :D Vďaka za skvelé tipy :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já teda o své pleti tvrdím, že je náladová, ale naštěstí takový problém nemám a vystačím si s běžnými hydratačními krémy. A přiznám se, že denní péči docela flákám. Natírám se krémy jen na noc. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, tak to já bych nemohla, vypadalo by to pod makeupem hrozně, kdybych se nenatřela :D

      Vymazat
  4. Aj ja mávam v zime šupinky na mastnej pleti. Je to asi normálne, v zime je pleť skrátka iná a suchšia ako bežne. Tiež používam hutný prírodný krém Weleda Skin Food. Jedine ten si dokáže so šupinkami poradiť. Skúšala som na to aj oleje a rôzne bežné krémy, ale tento extra hutný vždy zaberie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě až tak moc dobře nehydratoval ten Skin Food, bohuzel..

      Vymazat
  5. Já bych na tohle asi neměla nervy. :D Mažu se celoročně Niveou a jsem celkem spokojená. :D

    OdpovědětVymazat
  6. To je super tip! Vím, že tento problém má ségra, tak ji na tebe odkážu, určitě jí to pomůže :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  7. Značku Saloos naprosto miluji, mám balzám na nehty a musím říct, že je dobrý nejen na nehtovou kůžičku ale i celkově na nehty a na jejich posílení.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)