neděle 1. července 2018

KOSMETIČTÍ ODPADLÍCI - ČERVEN 2018

Je čas na změnu. Ráda bych na blogu vytvořila jakýsi "řád" a vydávala články pravidelně. Už jsem si to říkala několikrát, ale nikdy jsem to nějak nedokázala uskutečnit. V poslední době jsem to hodně flákala a na blog kašlala. Chvílemi jsem přemýšlela nad tím, že skončím. Nicméně po pár dnech, kdy jsem se na svůj blog a i na ostatní blogy nevrátila a nepodívala se, začalo mi to chybět. Navíc bych nerada zahodila dlouhodobou práci na něčem, co mě takovou dobu bavilo. Asi to chtělo menší pauzu a oddech, který jsem nyní měla. Teď už se můžu opět vrátit do psaní a to s novými nápady a hlavně - s chutí! A také do komentování článků ostatních blogerek, které jsou pro mě inspirací a relaxem.

Abych udělala alespoň menší změnu - po x letech co dělám blog (nejen tento, ale i ty předchozí), jsem se rozhodla, že spotřebované produkty nazvu jinak. Napadlo mě jednoduše "kosmetičtí odpadlíci" a taky jsem si tento název ihned oblíbila. Je jednoduchý, výstižný a zároveň je to taková menší změna. Tak nakonec, proč ne. Je to sice jen název, ale i ty chtějí občas změnit! Ale teď už k jádru pudla. Jdeme na to, co jsem za červen stihla vypatlat.


1. BIODERMA HYDRABIO 500 ml / 370 Kč
Bioderma micelární voda je na odličování klasika. Kdo se pohybuje v blogové sféře a nebo sleduje videa na youtube, určitě ji zná. Proslulá je hlavně růžová Bioderma. Já jsem si popravdě oblíbila nejvíce tuto modrou. Růžová není špatná - naopak. Zelená (přesto, že je na můj typ pleti) byla hrozná. Modrá mi sedí nejvíce a kupuju si ji neustále dokola. Asi nejlepší micelární voda, kterou jsem kdy měla. I za tu cenu se vyplatí, jelikož vydrží opravdu dlouho!

2. BIONE COSMETICS VLASOVÝ ŠAMPON TRADIČNÍ PIVNÍ 260 ml / 85 Kč
Musím uznat, že tenhle šampon jsem si koupila hlavně kvůli vůni. Tato pivní řada od Bione mě zkrátka úplně dostala vůní. A i když této kosmetické značce moc nefandím a nemá můj velký obdiv, šampony umí zkrátka a jednoduše výborně. Šampon naprosto famózně pění, výborně myje a zanechá vlasy lesklé, provoněné a objemné. Stačí ho opravdu minimum a udělá hustou a hutnou pěnu. Za mě super kousek.

3. ASTRID VÝŽIVNÝ REGENERAČNÍ KRÉM 150 ml / 39 Kč
Krém má krásnou a jemnou vůni. Dá se ihned rozetřít a nezanechává u roztírání bílé fleky. Je výživný a na pokožce příjemný. Jediné mínus je asi to, že se hodně dlouho vsakuje do pokožky. Tím hodně dlouho myslím třeba i přes noc. A ráno je pokožka stejně ještě trochu "mazlavá". Nicméně byl mi příjemný a spíše bych ho doporučila.


4. ALVERDE PLEŤOVÁ VODA ŠÍPKOVÁ RŮŽE 200 ml / 84,90 Kč
Chtěla jsem vyzkoušet nějakou tu přírodní pleťovou vodu. Sáhla jsem po opěvované vodě s růží. Ale udělala jsem chybu a neměla jsem po ni sahat vůbec. Je přehnaně "alkoholová" a zbytečně moc agresivní. Mojí pleti moc nesedla a dokonce mě i pálila. Tohle je za mě přešlap.

5. ALVERDE PLEŤOVÝ DENNÍ KRÉM ŠÍPKOVÁ RŮŽE 50 ml / 79,90 Kč
Sáhla jsem také po krému ze stejné řady s růží a taky jsem si měla raději useknout ruce a nechat ho tam. Obličej se mi po něm neskutečně osypal malými pupínky a ty ne a ne zmizet. Bylo to peklo. Jinak byl na pleti příjemný a rychle se vstřebával. Dokonce i docela pěkně voněl a fajn hydratoval. Ale ty pupínky a podráždění pleti, to bylo hrozné.

6. WELEDA SKIN FOOD KRÉM 30 ml / 125 Kč
Krém, který je snad všemi opěvovaný. Já jsem z něj bohužel nadšená moc nebyla. Zezačátku tedy ano, ale pak už ne. Na obličeji sice vytvořil hodně mastnou vrstvu, ale mě upřímně moc nehydratoval. V zimě, když moje pleť potřebovala extra výživu - myslela jsem, že tento krém mi ji dodá. Ale opak byl pravdou. I když jsem krém vmasírovávala dlouho - i když jsem ho jen nanesla a nechala být - v obou případech nic moc neudělal a na pleti spíš seděl  a nehydratoval. Za mě určitě ne.

7. SALOOS SPRCHOVÝ OLEJ RAKYTNÍK A POMERANČ* 125 ml / 115 Kč
Posledním vypatlaným přírodním kouskem tu dnes je tělový sprchový olej s vůní rakytník a pomeranč. Olej voněl nádherně. Opravdu jemňoulince pěnil. Vůně pomerančů byla opravdu hodně výrazná. Ale žádná chemie. Jako byste rozkrojili pomeranč a umývali se s ním. Paráda! Bohužel já olejíčku spotřebovala na každou sprchu hodně a tak rychle ubýval. Pokožku zanechal vláčnou, ale ne mastnou. Nicméně obarvoval vodu do oranžova, takže pokud nechcete nic co barví, dejte pozor. 



8. BALEA ENERGY MASKA 1 ks / 34,90 Kč
Masku jsem si koupila ze zvědavosti a zrovna včera jsem ji otestovala. Na pleti byla příjemně chladivá a bylo to vážně relaxační. Bohužel mi nesedla její vůně a spíš mě po celou dobu otravovala. Jinak bych řekla, že maska měla spíše relaxační účinek, než nějaký extra hydratační a podobně. 

9.  RIVAL DE LOOP PLEŤOVÁ MASKA ZE SOLÍ Z MRTVÉHO MOŘE 16 ml / 14,90 Kč
Zbylo mi v peněžence pár drobných a tak jsem si řekla, že zkusím nějakou vážně levnou pleťovou masku. Sáhla jsem v Rossmannu po této a musím uznat, že jsem byla spokojená. Maska pleť opravdu pěkně vyčistila a zanechala ji jemnou a matnou.

10. COLLAGENOVÉ PÁSKY POD OČI 2 kusy / 6 Kč
Kolagenové pásky kupuju na Aliexpressu za pár korun a jsou opravdu výborné. Krásně chladí, vyživují oční okolí a zanechávají ho jemné a prozářené.



11. NIVEA SOFT AND CREAM VLHČENÉ UBROUSKY 20 ks / 35 Kč
Za mě jedny z nejlepších ubrousků na ruce a hlavně i na odličování. I když na to nejsou určené, tak skvěle odlíčí makeup i řasenku a zanechají pleť jemnou. Navíc jsou hodně jemné, příjemně vlhčené a jsou na nich medvídci. No co víc si přát. A ta vůně!

12. LINTEO VLHČENÉ UBROUSKY REFRESH 10 ks / 18 Kč
Fajn ubrousky do kabelky na utření rukou a nebo čehokoliv jiného.

13. LINTEO VLHČENÉ UBROUSKY PRO INTIMNÍ HYGIENU 10 ks / 11 Kč
Na intimní hygienu jsou ubrousky dobré a fajn. Nemám proti nim nic. Nicméně na utírání rukou bych je rozhodně nedoporučila. Nejsou nějak parfemované (což na intimní oblast chápu). Když jsem s nimi utřela jednou ruce, zanechaly na nich nepříjemnou "vůni".. Takže na ruce určitě ne-e. A upřímně - i na intimní oblast mám raději ubrousky, které tam zanechají příjemnou vůni. Takže už bych si je znovu nekoupila ani na to.

14. BALEA ODLIČOVACÍ UBROUSKY COOL CAMEL 10 ks / 19,90 Kč
Krásně letně vonící odličovací ubrousky, které odlíčily řasenku i makeup. S řasenkou si poradily dobře, ale muselo se jim dát o trochu více času. Jinak jsem byla spokojená.


A jaká je vaše kosmetická spotřeba za červen? Chtěli byste na blogu soutěž?


16 komentářů:

  1. Já budu dělat nejspíš zítra spotřebovance za květen i červen, nějak jsem to kvůli zkouškám prošvihla :D Ale asi to budu muset rozdělit na dva články stejně, přišlo mi těch obalů hodně, ale uvidím, až je vytáhnu z tašky :D Měla jsem tu modrou Biodermu, ale růžová mi přišla na pleti příjemnější. Zelená mi taky absolutně nesedla a to je na můj typ pleti teoreticky ideální. Olej Saloos jsem měla dokonce v téhle parfemaci. Na mě byl efekt možná až moc mastný a přišlo mi, že neumyje. Celkově ale příjemný byl a na tohle léto mám v zásobě grepový :) Vlastně ono už léto je, tak je asi čas ho vytáhnout :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já si to kolikrát musím psát postupně ten článek, protože pak to napsat vše napojednou, to je hrůza :D

      Vymazat
  2. Tie pleťové masky vyzerajú super. Niekedy v budúcnosti ich určite tiež vyskúšam! ;)

    Krásnu nedeľu prajem. :)
    Blog of Sunflower

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám ráda vlhčené ubrousky hlavně na cestování. Jednou jsem si koupila takové fialové balení od Balei, rovnou dva balíčky, protože jsem jela na déle. Ale ony se nedaly použít ani na ruce, zanechávaly na nich nepříjemný lepivý pocit.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha? Tak to je blbé.. Já fialové ještě neměla, to jsou myslím ty micelární..?

      Vymazat
  4. Jééj, Bione pivný šampón :) Milujem ho! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Biodermu mám ráda, též tu modrou , co ovšem nemusím, tak jsou šampony Bione, svědila mě z nich hlava, ten sprchový olej Saloos vypadá skvěle, jako sušenka bych ho využila, škoda , že tak rychle ubývá. Já Weleda Skin Food milujem, nepoužívám ho ani tak jako krém, jako spíš masku, takže ne na každodenní použití a na ruce je též super, jako taková maska na ruce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žádný šampon jsem zatím nezkusila. Ale mě zatím z dražších šamponu nevyhovoval skoro žádný :)

      Vymazat
  6. Bioderma mi jako micerální voda sedí a to mi opravdu moc micerálních vod nesedne, takže biodermu mám fakt ráda. Zaujaly mě jinak masky :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám většinou článek o kosmetice jednou za kvartál. Ale je fakt, že dávám jen věci, které jsem měla poprvé (nebo po hodně dlouhé době).
    Z toho, co tu máš dneska jsem ale neměla vůbec nic :-o. Líbí se mi označení hodnocení produktů pomocí zelených "véček", resp. červených křížků na fotce. Jednak je to přehledné a jednak docela originální (aspoń jsem to zatím u níkoho neviděla).
    Jinak já to většinou dělám tak, že produkt fotím, když ho začnu používat (nebo v průběhu používání) a když vyhazuju obal, tak hned píšu hodnocení do konceptu článku. Jinak bych to zase pěkně zapomněla ;-)
    Stáňa (http://werka13.blog.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám někdy problém si vzpomenout. Ale zas si říkám, že to dobré si člověk pamatuje a to co bylo normální nebo na nic, to si pak moc nepamatuje :)

      Vymazat
  8. Tu pleťovou vodu s růží od Alverde jsem bohužel taky měla a byla fakt hrozná:/

    Sim in the Bubblegum
    Píšu, tedy jsem

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)