sobota 30. března 2019

DIY: RYCHLÁ A LEVNÁ VELIKONOČNÍ DEKORACE

Krásnou odpočinkovou sobotu vám všem! Jestli mě něco poslední dobou opravdu a upřímně baví, je to tvoření. Většinou tvoření dekorací. Ráda věcem dám druhý život, ráda je opravím a i upravím. No a v poslední době mě hodně chytlo tvoření věnečků. Tento rok jsem se poprvé za svůj život rozhodla, udělat si jarní/velikonoční věnec. Velikonoce moc neslavím. Ze všech "období a svátků" v roce mě baví nejméně. Tento věnec, který uvidíte níže, patří mamce. Já mám hodně podobný, ale nafotila jsem vám tvorbu právě tohoto, který jsem vytvořila právě mamce. Tak snad ji udělá radost. Když píšu tento článek, ještě o něm neví. Ale v dobu, kdy bude článek on-line, už o něm vědět bude. 




Na věnec jsem použila jako základ klasický polystyrénový kruh. Ten jsem obmotala provázkem, který v domácnosti už neměl využití, ale bylo mi líto, vyhodit ho. A ještě že jsem ho nevyhodila! Na věnci se mi totiž velice líbí! Na tvorbu věnce jsem si pořídila pár umělých květinek u vietnamců. Nebyly vůbec drahé. Vybrala jsem žluté a oranžové jarní barvy. 

K tomu jsem si pořídila kuřátka asi za dvacku v Pepcu. Stejně tak i vajíčka. Je jich v balení hromada a stály dvacku v Pepcu. Na kruh, který jsem obmotala provázkem, jsem nakonec naaranžovala kytičky, někde nalepila i listy a nalepila jsem vajíčka s kuřátky. Věnec je jednoduchý, ale já jsem z něj opravdu nadšená a moc se mi výsledek líbí. Celkově mě vyšel na pár korun a navíc jsem využila i provázek, který by jinak dál ležel v šuplíku bez využití a nebo někde na smetišti. Takže o to víc ráda jsem, že udělá takovouhle parádu. Já vím, je to asi blbost, ale mě ta blbost prostě těší a tak to má být!



Máte nějaké velikonoční dekorace?

10 komentářů:

  1. Ten se ti moc povedl, je nádherný! ♥ Já jsem žádné velikonoční dekorace neměla, ale minulý týden jsem si v Pepcu koupila keramického zajíčka a set takových zavěšovacích ozdob, z obojího mám velkou radost :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Věnec je pěkný - opravdu jarní. Já mám doma dvě kraslice malované podobným vzorem jako je cibulák, které jsem dostala kdysi na velikonočním pobytu v lázních, a před velikonocemi je vždycky věším na nějaké zelené větvičky.Jinak moc velikonoční výzdobu nedělám.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezká dekorace! Taky jsem přemýšlela že podobnou udělám, v obchodech to stojí dost peněz, je super že se dá něco podobného vyrobit doma :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  4. Je krásný, povedl a mamince určitě udělal radost. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Hrozně se ti povedl :) Věnce dělám taky moc ráda, ale prozatím jsem na žádný jarní nebo velikonoční neměla čas. Teď máme doma nějaké ty velikonoční vajíčka, velkého slaměného králíka a osení v květináči se zápichy :)
    Elle about everything

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)