úterý 23. července 2019

DOVOLENÁ - SKVĚLÝ DINOPARK A PŘEHRADA

Krásný úterní podvečer vám všem!

Konečně mi v pondělí začala dovolená! Sice nejedeme nikam do zahraničí, ale i tak jsem se na dovolenou moc těšila. Chceme stihnout navštívit místa, která normálně obcházíme a nemáme čas je navštívit. A nebo na ně zkrátka zapomeneme. A jedním z těchto míst byl například i Dinopark. Chtěli jsme se jít podívat do dinoparku už opravdu dlouho, ale vždycky z toho nějak sešlo. Nicméně jsme se konečně odhodlali a vyrazili. Musím uznat, že na to, že je vstupné opravdu velmi levné (150,-/dospělý) je to skvělé místo a moc se nám tam líbilo. Někteří dinosauři byli ve skutečné velikosti a jiní se i pohybovali či vydávali zvuky. Navíc jejich vzhled byl opravdu skvělý a zajímavý.


Nejvíc se mi líbil extrémně dlouhý dinosaur, který už nevím, jak se jmenoval, ale měl snad 20 metrů, možná i víc. Opravdu paráda. Navíc tu byly také vystavené různé kosti, lebky, zkameněliny a další zajímavé věci. V dinoparku byl v ceně i vstup do 3D kina, ve kterém jsem zatím nikdy nebyla. Tedy, nyní už ano a bylo to super! Uvnitř parku byla také část s velkou obrazovkou, kde se promítaly filmy o dinosaurech. A k tomu všemu se v Dinoparku dala prožít i opravdová bouře, kdy hřmělo a dokonce opravdu pršelo a tekla u toho voda z vrchní části expozice. Občerstvení tady taky nebylo drahé. Úplně normální docela lidové ceny. Určitě neutratíte stovku za obyčejné kafe, ale dáte za něj nějakých dvacet-dvacet pět korun. Dá se tu posedět i přímo v takové malé kavárně či bufetu a projít se můžete i na střechu, kde jsou opět dinosauři a občerstvení. U východu si pak lze zakoupit různé vzpomínkové předměty. My si koupili magnet, který z různých navštívených míst sbíráme.


Prohlídku Dinoparku jsme zakončili ještě jídlem. Už dlouhou dobu chtěl přítel navštívit jednu restauraci, tak jsme vzali rovnou i další místo, které chceme dlouho navštívit a navštívili ho v ten samý den. Dala jsem si svou oblíbenou svíčkovou, kterou si dávám v restauraci často. Potom jsme se byli ještě trochu prijít na louce a nakonec jsem si byla koupit předraženou, ale zato dobrou zmrzku ve Fruitissimu. V Pepcu jsem se byla podívat jen na skok, ale i tak jsem tam pro sebe a pro přítele ulovila nádherné propisky, se kterými se skvěle píše a navíc stály 19 Kč! Pecka!


Zbylé dvě fotky ukazují právě dnešní den, kdy jsme se byli projít na přehradě. Šli jsme koupit nějaké pečivo a nakrmit kačeny. Miluju krmení na přehradách, takže se mi i dnešní odpoledne moc líbilo. Zítra chceme jít navštívit nějaký zámek nebo hrad, tak mi dejte vědět, zda byste chtěli další článek ohledně mé dovolené. :)

CHCETE I DALŠÍ ČLÁNKY TÝKAJÍCÍ SE NAVŠTÍVENÝCH MÍST Z DOVOLENÉ?


20 komentářů:

  1. Velmi ráda si přečtu další výletní články. V dinoparku jsem už byla a taky se mi tam moc líbilo.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Výletní články mám ráda:) Dinopark vypadá super, já byla naposledy před čtyřmi lety a možná bych se do nějakého pěkného zase podívala. Jinak - mňam, svíčková<3 :D

    OdpovědětVymazat
  3. To je super! Já bych taky někdy chtěla do dinoparku vyrazit :) určitě ocením lánky z výletů z dovolené, ráda se mrknu na fotky a počtu :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  4. V Dinoparku jsem nebyla a musím říci, že mne to moc neláká - já raději volnou přírodu.
    A daší články z výletů uvítám - inspirace se hodí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu :) Já se tam chtěla dlouho podívat a bylo to super

      Vymazat
  5. uži si dovolenku a oddych :) neviem z kadiaľ sú foto, no ja som ešte ako malá bola v Dino Parku v Plzni a doteraz na to rada spomínam :)

    OdpovědětVymazat
  6. Na dinoparky moc nejsem, asi proto, že jsem byla tak ve třech a je to všechno dost podobné. Asi mě prostě dinosauři nebaví tak jako živá zvířata. Ale určitě články a fotky z výletů uvítám! :)

    OdpovědětVymazat
  7. I v Česku je plno krásných míst :) Návštěva Dinoparku mě taky láká, svým článkem si mě ještě víc nalákala :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  8. Ahojky,
    v Dinoparku byl podle mě nedávno bratranec s malým synkem a rodinkou:-) Tomáškovi se to rozhodně líbilo:-) Já jsem byla v Litomyšli, na Lipně, ve Vyšebrodském a Sázavském klášteře, vše se mi líbilo a o všem najdeš články u mě na blogu:-) Jinak by se mi další články taky líbily, nebo třeba klidně videa, jestli vyrazíš na další výlet:-)
    Hanka z blogu www.ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak super, děkuju moc za hezký komentář, omrknu články i u tebe :)

      Vymazat
  9. Moc hezké fotky, museli jste si to maximálně užít a ta svíčková - mňam! :D :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)