středa 4. září 2019

ÚKLID DOMÁCNOSTI - ANEB MOJE OBLÍBENÉ PROSTŘEDKY


Vítám vás u dalšího článku. Tentokrát jsem se rozhodla udělat takový netradiční článek. Věřím, že ty, kteří mají svou vlastní domácnost, tento článek potěší a třeba inspiruje. Dnešní článek se bude týkat mých oblíbených prostředků na úklid - do domácnosti. Některé mám nově a některé kupuju opakovaně. Co bych měla hned na úvod zmínit je to, že nerada kupuju drahé prostředky na úklid. Většinou proto nakupuju v drogerii DM a to od značky Denkmit, která je levná a za mě kvalitní. Navíc ji mam hned u práce. A teď už na samotné produkty.

Bloky do WC kupuju většinou značky Denkmit. Jsou levné, příjemně voní a dlouho vydrží. Někdy, když vím, že budeme mít návštěvu, koupím wc bloky od Brefu, takové ty které barví vodu do modra, ty se mi taky moc líbí a jsem s nimi spokojená. Čistič na wc je taky fajn právě od značky Denkmit. Má krásnou svěží citronovou vůni. Ano, citrusovou a limetovou svěží vůni při úklidu preferuju. Stojí doslova pár korun a plní svou funkci skvěle. 

Na osvěžení vzduchu na wc kupuju už několik let vonný sprej asi za třicet korun s vůní limety. Krásná svěží vůně a skvělý rozprašovač. Navíc vůně vydrží vonět opravdu dlouho. Když jsme stále u toho wc, kupuju pořád dokola Duck Fresh Stickers. Jsou to takové lepivé obdélníky, které se lepí přímo do wc mísy. Nádherně provoní celou místnost. Ty mi doma v poslední době nesmí chybět. Opět to není nic drahého. A co mám nyní nově, je osvěžovač textilíí z Dmka. Voní překrásně, jako aviváž. Můžete si s ním osvěžit vůni oblečení. Ale já s tímto osvěžovačem stříkám zejména polštáře, deky, gauč, kobereček před kočičím wc a nebo peřiny.

  
Co mi v domácnosti už několikátý rok nesmí chybět je Sanytol desinfekce. Používám ji na všechno. Překrásně voní, skvěle čistí a dokonce i odmašťuje a navíc ničí bakterie. Voní mi obě varianty. Eukalyptus i grep. Kupuju střídavě. Další kousek, který ničí bakterie a používám ho zejména v zimě po nemoci a nebo třeba na kobereček od kočičího wc nebo zkrátka na hodně ušpiněné prádlo, je desinfekce na praní značky Denkmit. Je to skvělý pomocník. Na vytírání už mám asi po páté prostředek s limetovou vůní z Dmka. Překrásně svěže voní. Dobře myje podlahu. Nemám co bych vytkla. Navíc stojí asi třicet korun. Posledním oblíbeným kouskem z DMka jsou vlhčené čistící ubrousky. Ty kupuju pravidelně a používám je na vše. Mám moc ráda jejich vůni i funkčnost. 


Celkově je mi na prostředky na úklid nejsympatičtější drogerie DM. Dejte mi určitě vědět, od jaké značky kupujete prostředky na úklid vy a třeba v čem se shodujeme. Vím, že spousta lidí, má oblíbené prostředky na úklid z Lidlu. Z Lidlu jsem taky pár kousků měla a byla jsem spokojená. Zejména mají skvělé pytle na odpad. Pevné a za pár kaček.

JAKÝ JE VÁŠ OBLÍBENÝ POMOCNÍK PŘI ÚKLIDU?

12 komentářů:

  1. koukám,že denk mit máš dost oblíbený :) mě ten přípravek do záchodu moc nevyhovoval

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky,
    sup článek, mrknu na ten sprej na textilie. Já taky za prostředky na úklid nerada utrácím. Na podlahu mám doma Sidolux. Když byl v akci na eshopu drogeriezde za 39 Kč, koupila jsem jich asi šest. Na nábytek oužívám klasickou Diavu ve spreji s včelím voskem nebo sidolux na nábytek ve spreji. Na WC mám nejraději Domestos a ty bloky kupuji takové gelové v DM (růžovofialové). Na nádobí používám jar nebo pur, podle toho, co je zrovna v akci:-)
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ten Sidolux zatím moc neoslovil, ale dávám mu ještě šanci, teď mi přišla nějaká limitka v boxu, tak jsem na to zvědavá. Měla jsem doma zatím levanduli a nějakou vánoční edici a ani jeden moc zatím neprovoněl po umytí podlahy..

      Vymazat
  3. Já věci z DMka používám taky hodně - hlavně gel na praní, saponát na nádobí a tekutý písek na nádobí. taky si myslím, že poměr cena - výkon je u jejich značky Denkmit většinou hodně dobrý. Teď jsem ale úklidovou chemií zásobená ze dvou boxů (Nature Glanz box a klasický Glanz box), tak teď budu chvíli využívat zase jiné značky.
    Ale díky za upozornění na sprej na WC, ten jsem tam nějak přehlédla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, mám to stejně, oba boxy jsem měla :D takže jsem taky zásobená :)

      Vymazat
  4. Drogerie z DM je jedna z mých oblíbených, zatím jsem se v produktech nikdy nezklamala :))

    OdpovědětVymazat
  5. Já nakupuju takovéhle prostředky, kde se dá. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ten Sanytol dezinfekce je prý celkem dobrá věc. :) Můj oblíbený prostředek jsou univerzální ubrousky od Sava.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty ubrousky jsem měla a byly dobré, používala jsem je na wc

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)