středa 8. ledna 2020

KOSMETIČTÍ ODPADLÍCI - PROSINEC 2019


GARNIER FRUCTIS SHADEN LOSCHER ŠAMPON 250 ml 65 Kč
Šampon má nádhernou sladkou vůni, výborně pění, skvěle myje a vlasy po něm jsou lesklé a provoněné. Bohužel se mi při použití tohoto šamponu vlasy mastí rychleji než normálně. Kvůli tomu bych si ho znovu už nepořídila.

GARNIER COLOR NATURALS BARVA NA VLASY 5.0 HNĚDÁ 99 Kč
Už po několikáté jsem si pořídila tuhle skvělou barvu na vlasy. Je to jedna z mála drogérkových barev, která mi z vlasů neudělá uhelně černou, ale po jednom umytí je to nádherná tmavá hnědá, jakou jsem si přála. Proto tuhle 5.0 opravdu doporučuju a já si ji kupuju opakovaně a velmi ráda.

BIONE COSMETICS MASÁŽNÍ GEL NA UNAVENÉ SVALY A KLOUBY MENTOL 200 ml 64 Kč
Masážní gel hodně mentolově voní, má dobrou gelovo-krémovou konzistenci a opravdu HODNĚ intenzivně chladí. Pokud si místo natřu a chvíli masíruju, cítím opravdu hodně velké pálení a chlazení. Mě osobně to je moc příjemné. Gel jsem používala hlavně na problémy s kotníkem. Ale lze použít i na unavené svaly či bolavé nohy po nějakém dlouhém výletě. Na to je gel taky skvělý.

GIRLZ ONLY SUCHÝ ŠAMPON PRO BRUNETY 200 ml 93 Kč
Suchý šampon příjemně voní, nezanechává ve vlasech nepříjemný bílý poprašek. Vlasy na nějakou chvíli dobře "odmastí" a zanechá je objemnější. Není to nějaký úplný hit, který by mě oslnil, ale je to i tak moc dobrý suchý šampon.


ISANA SPRCHOVÝ GEL MED 250 ml 19,90 Kč
Sprchový gel krásně medově voní a dobře pění. Myje dobře, ale vůně na pokožce nezůstane. S tím jsem však tak nějak počítala, když byl gel tak moc levný. Nijak extra nevysušuje a je za tu cenu určitě fajn.

BIELENDA PLEŤOVÝ KRÉM SMOOTHIE CREAM BANANA MELON 50 ml 85 Kč
Především musím pochválit úžasnou vůni. Je to naprosto nádherná banánová sladká vůně a díky ní jsem měla chuť krém spíš sníst než si ho natřít na obličej :D Pokud milujete vůni banánu, tohle bude něco pro vás! Krém má skvělou gelovito-krémovou konzistenci, dá se ihned rozetřít, ihned se vstřebá, výborně hydratuje a zanechá pleť skvěle hydratovanou a provoněnou. Vůně nedráždí pleť ani oči. Myslím si, že pro mastnou a smíšenou pleť je tohle must-have na léto!

BIELENDA CBD PLEŤOVÉ SÉRUM PRO SMÍŠENOU PLEŤ 15 ml 129 Kč
Sérum má krémovou konzistenci, vůní tak trochu bylinně a je tam cítit i konopný olej. Je to taková lékárenská vůně kosmetiky. Dá se dobře rozetřít, rychle se vstřebá. Dobře hydratuje, nedráždí, ale žádné úžasné účinky jsem nezaznamenala. Používala jsem sérum pod noční krém.

RYOR KONOPNÝ KOREKČNÍ KRÉM PRO PROBLEMATICKOU PLEŤ 50 ml 274 Kč
Nejprve mi krém hodně vyhovoval, ale potom se mi po něm začaly tvořit na obličeji pupínky a obličej mě vždy po natření pálil. Nevím, co dávají do těch Ryor krémů, ale tohle je už asi 3.krém, který mi cca 3 týdny vyhovoval a potom nastal zlom a začal mě pálit a na obličeji se mi začaly dělat pupínky. Krém má výbornou texturu, skvělé balení s pumpičkou, výborně se roztírá, skvěle hydratuje, ale kvůli tomu, že jsem se po něm opět ohodila pupínky a obličej mě neskutečně pálil, bych ho určitě nepořídila.


NIVEA NATURAL RADIANCE PLEŤOVÁ MASKA 1 kus 69,90 Kč
Pleťová maska je velmi příjemná. Krásně voní, neteče, nepadá z obličeje, po sundání nelepí, dobře hydratuje a celkově jsem s ní byla moc spokojená!

DERMACOL HYALURON THERAPY 3D HYDRATAČNÍ MASKA NA OČI 6 x 199 Kč
Velice příjemné gelovo-silikonové proužky na oční okolí. Krásně osvěží oční okolí a jemně ho projasní. Je to skvělý relax (není to nic, co nutně musíte a potřebujete mít doma, ale je to skvělý relax, to ano!) Navíc výborně drží, můžete se s nimi ohýbat, uklízet, cokoliv..

BALEA GUTE NACHT KONCENTRÁT 7 x 29,90 Kč
Tyto "ampulky" byly docela fajn. Byly hodně mastné, ale po rozetření se do pleti docela rychle vsákly. Moc dobře pleť hydratovaly a také jemně voněly. Používala jsem je na obličej a dalších několik na dekolt. Byla jsem spokojená, ale není to nic, co bych musela nutně mít znovu.

GOLDEN ROSE COLOR SENSATION LIPGLOSS 5,6 ml 84 Kč
Výborný lesk na rty, který skvěle vypadá a absolutně nelepí. Rty dokonce hydratuje a je na nich velice příjemný. Rozhodně můžu doporučit, skvělý kousek!


BALEA UREA PERLIČKY DO KOUPELE 45 g (z adventního kalendáře Balea 2019)
Perličky krásně obarví vodu a také ji provoní. Jelikož nemám vanu, použila jsem je při tom, když jsem si dělala pedikůru a byla jsem spokojená :)

BALEA BADE KONFETY 2 g (z adventního kalendáře Balea 2019)
Tento kousek bych nutně mít nemusela, ale když v kalendáři byl, samozřejmě jsem ho využila. Konfety jsem si nasypala do lázně při pedikůře. Bylo to zajímavé obzvláštnění, ale účinky to žádné nemělo (kromě toho, že to pěkně vypadá).

BALEA KRÉMOVÝ SPRCHOVÝ GEL 50 ml (z adventního kalendáře Balea 2019)
Sprchový gel pro mě byl zklamáním. Když si k němu přivoním v balení, tak voní příjemně kořeněně a zkrátka hezky. Při sprchování se ale vůně nějak divně rozvine a docela smrdí. 

BALEA ODLIČOVAČ OČNÍHO MAKEUPU 20 ml (z adventního kalendáře Balea 2019)
Odličovač rychle a dobře odstraňuje oční makeup. V očích nepálí, nedráždí, oční okolí nevysušuje.


AIRPURE VONNÁ SVÍCE PERNÍČKY 510 g 149 Kč
Nádherná, obrovská, levná a velmi intenzivní svíce. Pokud milujete perníčky, tohle musíte mít. Provoní to nádherně i velké prostory s vysokými stropy! Jediné, co jste si určitě také všimli, tak mi svíce nevyhořela až do dna a zůstala tam velká spousta vosku. Nevím, kde se stala chyba, ale prostě jednoduše skončil knot a víc ho tam není :D Takže jsem svíci nemohla úplně dopálit. Ale jelikož i tak vydržela spoustu týdnů krásně hořet i vonět, tak mi to až tak nevadí.

HEART AND HOME SVÍCE WHITE JASMIN AND FREESIA  115 g 189 Kč
Tato svíce bohužel nic neprovoněla. Když jsem vešla do pokoje a měla svíci přímo u sebe, cítila jsem velmi jemný náznak jasmínu. Nicméně kdybych nevěděla o tom, že je svíce zapálená a vůni cíleně "nevyhledávala", nepoznala bych to. Za mě zklamání.

BARTEK CANDLES POMERANČ A SKOŘICE 40 Kč
Levná svíčka, která hodně provoní prostor po skořici a pomeranči. Taková vánoční klasika, která nezklame.

YANKEE CANDLE CLEAN COTTON SVÍCE 49 g 48 Kč
Já nevím, kde se stala chyba, ale nic kromě vosku Clean Cotton - intenzivně neprovoní místnost. Ani velká svíce, ani tato malá votivka. Jediné co mi od této vůně vyhovuje a co miluju je vosk. Na ten nedám dopustit. Ale ty svíčky? To je prostě tragédie, neprovoní to skoro nic.


YANKEE CANDLE CHRISTMAS MAGIC VOSK 22 g 59 Kč
Vosk s krásnou kořeněnou sladkou vůní, který střední intenzitou provoní místnost. Byla jsem spokojená.

YANKEE CALDNE VANILLA CUPCAKE 22 g 59 Kč
Nádherně vanilkově vonící vosk, který ocení každý milovník vanilkové vůně. Hodně intenzivní a krásná vůně. Zkrátka to voní přesně tak, jako když pečete s vanilkou. Nádhera.

YANKEE CANDLE AUTUMN GLOW 22 g 59 Kč
Upřímně nevím, co si mám o tomhle vosku myslet. Když si k němu přivoním v balení, je to nádherná silná parfémová vůně. Když ho zapálím poprvé, voní velmi silně a intenzivně. Jakmile ale vosk zapálím podruhé, necítím nic. Což je za mě zklamání. Vosky za sebou pálím většinou cca 3x (někdy až 5x) a stále cítím vůni. Ale abych vosk nahřála jednou - vůně byla velmi intenzivní a pak rozehřála druhý den a necítila jsem nic, to je prostě blbý. Proto bych vosk bohužel spíš nedoporučila. I když ta vůně je moc krásná. Ale je nutné podotknout, že je těžší a opravdu taková jako nějaký těžký zimní nebo podzimní parfém.

HEART AND HOME LAVENDER AND SAGE VOSK 26 g 50 Kč
Vosk provoněl místnost středně intenzivně. Je velkým plusem, že je ze sojového vosku. Cenu má příznivou a byla jsem s ním celkově spíše spokojená.


BIOFRESH OLIVE OIL OF GREECE PEELING 100 ml 159 Kč
Moc dobrý, ale hrubší peeling, který mi však vyhovoval. Má krásnou vůni, jako celá řada této kosmetiky. Naprosto jsem se do té vůně zamilovala. Peeling skvěle odstraňuje šupinky a pleť zanechá nádherně hladkou a krásnou. Jelikož mám doma otevřeno mnoho peelingů a také jsem jich mnoho dostala, nechtěla jsem aby se tento zkazil, protože už byl chvíli i po datu spotřeby. Proto jsem jeho zbytek použila na celé tělo ve sprše, na což byl taky velmi dobrý.

ASTRID SUN PLEŤOVÝ KRÉM NA OPALOVÁNÍ  SPF 30 50 ml 119 Kč
Moc dobrý krém na opalování. Mám ho ale otevřený hodně dlouho. Byl se mnou před rokem v létě a i toto léto. A absolvoval se mnou i hodně výletů, kde byl v tašce na slunci a tak si nejsem jistá, zda by byl ještě v pořádku a i když je bohužel nedopotřebovaný, raději ho vyhazuji. Nicméně krémy na opalování od Astrid mám ráda a kupuju většinou jenom ty.

ASTRID SUN HYDRATAČNÍ MLÉKO NA OPALOVÁNÍ SPF 30 200 ml 178 Kč
Opět moc dobré tělové hydratační opalovací mléko, ale se stejným příběhem jako krém výše. Proto ho raději po dvou letech vyhazuji, i když není úplně dodělané. Za sebe ale rozhodně doporučuji.

LOCCITANE SHAVING CREAM 10 mvzorek
Krém měl příjemnou vůni i texturu. Dobře se roztírá a skvěle se s ním holí. Za mě určitě fajn produkt.


BALEA HŘEJIVÁ ČISTÍCÍ PLEŤOVÁ MASKA 16 ml 14,90 Kč
Tato maska mě moc překvapila. Byla hodně podobná mé oblíbené hřejivé od Garnieru, kterou kupuju v Německu. Krásně hřála, výborně vyčistila obličej a zanechala ho vláčný a svěží. Bohužel ji přestali vyrábět. Takže jsem si ve výprodeji koupila poslední kusy a teď jsem bohužel dopotřebovala poslední, kterou jsem doma měla.

DR.MULLER BALZÁM NA RTY S OLEJEM Z ČAJOVNÍKU AUSTRALSKÉHO 10 ml 89 Kč
Balzám jsem vám už několikrát ukazovala. Je vynikající. Výborně a rychle vyživuje, zbavuje oparů, pálení rtů či nepříjemného popraskání. Je to pecka. Jeden z mých TOP balzámů, které musím mít vždy doma.

NIVEA SOOTHING CLEANSING OIL (vzorek z časopisu)
Musím uznat, že čistící olejíček mě překvapil. Krásně odstranil zbytky makeupu a pleť krásně hydratoval a zanechal ji vláčnou, čistou a jemnou. 

ASTRID POMÁDA NA RTY RŮŽOVÁ 3 g 9 Kč
Produkt, který mě zklamal. Když jsem jednou jela nakoupit jídlo, zapomněla jsem si balzám na rty. Byl to zrovna nějaký den kdy sněžilo, bylo velmi chladno a já měla hodně popraskané a velmi suché rty, které mě neskutečně pálily. Chtěla jsem si něco koupit, abych si rty natřela, jinak bych se asi zbláznila. No a tak jsem v potravinách sáhla po co nejmenším balzámu, protože doma jich mám dost otevřených. Bohužel jsem sáhla špatně. Zapomněla jsem, že v minulosti jsem tento balzám už měla a že neskutečně hodně a nevzhledně barví rty do bíla. Jinak je na účinky fajn, dobře hydratuje a má i příjemnou konzistenci. Ale ta bílá pusa při každém natření je děsná. Takže jsem se ho snažila co nejvíce dopotřebovat doma. Nakonec jsem ho hodně používala když jsem byla trochu nachlazená na vysušené rty. A protože už je u konce a nechci ho dál používat, když jsem ho používala v nemoci, zbavuji se ho a už nikdy více! :D


BALEA AVOCADO AND HONEY TUCH MASKE 1 kus 24,90 Kč
Pleťová maska má velmi jemné plátýnko a je hodně napuštěná tekutinou, ale neteče po obličeji. Na obličeji skvěle drží a jemně voní. Neštípe na pleti, pleť po sundání nelepí a je krásně vyživená.


JAKÁ JE VAŠE SPOTŘEBA ZA PROSINEC? MŮJ ÚKOL NA LEDEN 2020 JE SPOTŘEBOVAT CO NEJVÍCE VZORKŮ, KTERÉ SE MI DOMA VÁLÍ. JDETE DO TOHO SE MNOU? :)


8 komentářů:

  1. Vosky Vanilla Cupcake a Christmas Magic znám, oba moc hezké. Autumn Glow na mně byla až moc silná vůně a to i při opakovaných páleních. Jinak mně zaujala ta svíčka Airpure a banánový krém Bielenda, jsem velký milovník banánů a jejich vůně, to by bylo něco pro mně:-D

    OdpovědětVymazat
  2. Do likvidace vzorků a malý balení bych se mohla pustit taky. Furt doma nějaké schovávám, že by se mi mohly hodit na dovolenou, ale pak jsou v hotelu hotelová balení a já ty své zas dovezu domů... Jediné, čeho se mi ve vzorcích nedostává, jsou pleťové krémy. Sprcháčů, šamponů a tělových mlék mám víc než dost...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě pust a spotřebuj dříve než se zkazí :)

      Vymazat
  3. Ahoj,
    o mojí spotřebě se můžeš dočíst u mě na blogu ciculka.cz, kde článek o prosincových vypotřebovaných produktech je. Taky jsem si vytřídila všechny možné vzorky krémů a vůní a poctivě se je snažím dodělávat, abych to doma zbytečně nesyslila.
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Yankee candle snad nikdy nezklamou! <3

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)