neděle 2. února 2020

STŘÍPKY Z MĚSÍCE: LEDEN 2020


Krásnou odpočinkovou neděli vám všem! Minulý rok jsem na blog začala psát články ze série "Střípky z měsíce". Nicméně psala jsem je pouze do března, což mě zpětně docela mrzí. Rozhodla jsem se však, že se budu snažit a budu články psát dál a to od začátku tohoto roku 2020. Snad mi to vydrží a ukážu vám střípky ze všech 12 měsíců. Ale to uvidíme. Minule to ztroskotalo na tom, že jsem neměla dostatek nafoceného materiálu, abych mohla článek udělat. Zapomínala jsem fotit. Tak snad nyní zapomínat nebudu. 

Ale nebudu to dál okecávat a jdeme na to! V dnešním odpočinkovém článku vám ukážu to, jaký byl můj leden. Tento článek není o kvalitě fotek, to vůbec. Většinou fotím telefonem, klidně i v šeru či za špatných podmínek. Spíš je to o tom, abych vám reálně přiblížila, jaký byl daný měsíc a co se třeba událo nového a tak.. :)

Začátkem ledna, jsem asi jako většina lidí, opět začala v plném nasazení v práci. Jelikož jsem si řekla, že tento rok chci zkoušet nová jídla ze zahraničí, začala jsem vařit více něco jako "japonskou či asijskou" kuchyni. Hodně nudlí, kokosové mléko, zelenina a tak. Začátkem ledna jsem si udělala také nehtíky se svým oblíbeným oranžovým lakem. Ve výprodeji jsem pak ulovila pár zajímavých vosků a konečně jsem si koupila pěkné naušnice do svých druhých dírek.
Jak to tak bývá, v lednu se i u nás dojídalo cukroví. Pro zdravější začátek roku jsem ale do jídelníčku zařadila také ovocné smoothie. Vytáhla jsem svůj "ztracený poklad" a opět ho začala používat. Tím pokladem je moje elektrická aroma lampa, kterou aktuálně používám v ložnici. No a začátkem ledna přišlo na řadu také uklízení vánoční výzdoby.
Jako každý rok jsem si ve výprodejích Yankee Candle objednala pár kousků, které mě zaujaly. Koupila jsem si také novinku a to pleťovou kokosovou masku od Balea. Opět jsem vařila další zahraniční jídla, která byla výborná. Pozvala jsem i mamku a té taky moc chutnalo.
Jelikož jsem se aktuálně nedostala do Německa, objednala jsem si přes internet svoje milované Jacobs Cappucino Milka Choco, mňam. K objednávce cappucina jsem přidala i tekuté mýdlo a suchý šampon. V lednu jsem opět třídila a dávala pryč oblečení, které nenosím. Koupila jsem si další balení milovaného agávového sirupu. No a objednala jsem nějaké americké a japonské sladkosti a pochutiny, mňam!
Udělala jsem po dlouhé době domácí tiramisu, které bylo vynikající. Za peníze z Vánoc jsem si kromě jiného objednala nějakou tu kosmetiku. Zejména moje oblíbence od Adidas. Navštívila jsem taky moji kamarádku, kterou jsem učila vařit. Naučila jsem jí čínu, která je jednoduchá a mám ji moc ráda. Všechno se povedlo i přes trable s dvouplotýnkovým sporákem, který v pronájmu má. V lednu jsem si vychutnávala vynikající tuňákovou pomazánku a hodně zeleniny.
Dojídali jsme zbytky z Vánoc. Ano, čtete dobře! Měli jsme v mrazáku kapra a pstruha, tak jsem ho zkrátka udělala a nakonec z toho byl vynikající obídek. Jednoho rána jsem se vzbudila a bylo tak moc slunečno, jako v létě. To jsem zkrátka musela zaznamenat. Taky jsem si konečně našla chvilku na vyšívání a vyšila anděla, který následně poputuje do jednoho dárku. A konečně jsem taky vyzkoušela udělat domácí musli, které bylo vynikající! 
Byli jsme dát i ptáčkům jídlo a tak jsme na stromy rozvěsili spoustu dobrot. Doufám a hlavně věřím, že jim to udělalo radost. A že si pochutnali! My si taky pochutnali a to v naší oblíbené restauraci, kde jsem si dala mini smažáčky s bramborovou kaší a dresingem. Taky jsem si koupila kozačky (konečně), ale jelikož není sníh, tak je asi ani tento rok nevyužiju. Nicméně potřebovala jsem je, žádné jsem doma neměla. Byl jsme se také projít u vody a podívat se na kachny, které v létě často krmíme.
Začala jsem cvičit. Ne hubnout nebo se omezovat v jídle, to vůbec. Ale zkrátka cvičit. Chci trochu posílit nohy a zadek, tak uvidíme, jak se to povede. Váhu mám dobrou a s tou jsem spokojená, takže se v jídle omezovat nebudu, což jsem vlastně nikdy nedělala :D Na ještě účinnější zpevnění používám po cvičení také gel proti celulitidě, třeba mi trochu taky pomůže společně s cvičením. Bez cvičení tomu nevěřím, to by asi nic neudělalo. Přítel po dlouhé době uvařil a udělal mi konečně tenké palačinky, na které jsem měla dlouhou dobu chuť. A taky upekl maso, které jsme dostali od jeho rodičů, kteří ho vyhráli v tombole. Udělal i domácí zelí a dokonce domácí knedlík. Když se těm chlapům chce, tak uvařej skvěle. Problém je, že většině se moc nechce :D... samozřejmě, jsou výjimky.

V roce 2020 jsem se zapojila do projectu pan a chci spotřebovat 20 mnou vybraných produktů. Některé bude těžké spotřebovat, jiné lehčí. Tak uvidíme. V lednu jsem vyzkoušela upéct domácí pita chleba a je naprosto výborný. Pekla jsem ho od té doby již znovu. Mňam! Pustila jsem se do čtení Stranger Things. Knížku jsem dostala k Vánocům. Velice mě potěšila a jsem zvědavá, jak to celé dopadne. Seriál jsem viděla celý několikrát. Dostala jsem balíček k otestování, ve kterém se ukrývají laky na nehty.
No a ke konci ledna jsem si opět s přítelem objednala další zahraniční dobroty a konečně jsem se dokopala k tomu, abych odmrazila mrazák. Jupí, hotovo - srovnáno, odmrazeno! :)


JAKÝ BYL VÁŠ LEDEN?

16 komentářů:

  1. Páni ty jsi šikovná, mě ty japonská a čínská jídla připadají na přípravu skrze potraviny hrozně náročné :-) jinak moc pěkný leden jsi měla.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jsi mi připomněla, že taky potřebujeme srovnat mrazák.... (a vytřídit, co už je třeba spotřebovat - jako třeba kapra od Vánoc nebo houby z podzimu).
    Jinak manžel taky vaří - tvrdí, že u toho relaxuje :-), tak mu docela nechávám prostor ;-). Dělá třeba skvělý rosbíf.

    OdpovědětVymazat
  3. Určite si mala krásny mesiac. Tie americké sladkosti by som hneď zjedla! :D Je krásne teraz v zime pomáhať vtáčikom. ;) A tie čižmy sú tiež veľmi pekné. ;)

    Blog of Sunflower ♥

    OdpovědětVymazat
  4. A jaká je ta kokosová pleťová maska od Baley? :) Zrovna tento týden jsem ji měla v Dm v ruce, ale nakonec jsem ji tam nechala :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se za pozdní odpověď, můj názor na ní je nyní ve spotřebovánu, mrkni :)

      Vymazat
  5. Taky tento formát článku píšu, zrovna nedávno vyšel. :) ale můj leden byl víceméně jen o zkouškách. :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  6. Wau, to jídlo mě hodně baví. Krásný leden jsi měla. ☺♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj,
    asijská kuchyně mě vůbec nebere, ale doma by to mělo jinak velký úspěch:-) Zaujala mě kosmetika, neplánuješ nějaký článek o nové kosmetice?
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele popravdě já až tolik nové kosmetiky nekupuju, aby měl článek smysl, ale když pokoupím více, mohla bych udělat nějaký článek :)

      Vymazat
  8. Sakra, tolik dobrého jídla v jednom článku! Děláš mi hrozné chutě! :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)