pondělí 8. června 2020

STŘÍPKY Z MĚSÍCE: KVĚTEN 2020

Krásné pondělí vám všem! Skončil nám další měsíc a tak tu jsem se svým klasickým shrnutím. Dnes to budou střípky z měsíce května 2020. Tak si dejte nějaký dobrý čajík nebo něco na chuť a pojďte se podívat na pohodový článek o tom, co se u mě minulý měsíc dělo.

Měsíc začal deštivě, ale to mi nějak moc nevadilo, protože já mám pochmurnější a zatažené počasí v poslední době moc ráda. Jako každý měsíc, jsme si s přítelem koupili ze srandy dva losy. Bohužel tentokrát nám štěstí nepřálo. A udělala jsem pro sebe challenge, abych totálně vydrhla jednu zapečenou mísu. Nebudu vám lhát. Zabralo mi to asi hodinu a půl, ale je jako nová!


Byli jsme se projít na procházku do malého pěkného parku, kde je spousta ptáčků a budek a je tam zkrátka moc pěkně. Udělala jsem velkou objednávku na emco.cz. Nakoupila jsem nám spoustu dobrot. Nejvíc nadšená jsem asi z malin a jahod sušených mrazem. Jsou vynikající. Upekla jsem domácí houstičky a udělala jsem si růžovou jarní manikůru.


Připravila jsem domácí tiramisu, na které jsem měla dlouhou dobu chuť. Byli jsme se projít v lese a na loukách, protože bylo nádherné slunečné počasí. K časopisu JOY byla příloha Oriflame zázračný kelímek a tak jsem jich pár koupila. Dva jsem si nechala já a dva jsem dala mamce. Nakonec jsem udělala i bebe "koláč", který jsem chtěla dlouho zkusit. Byl moc dobrý.


Na bazaru jsem si vyhlídla a koupila nějaká DVD. Nevím, zda to víte, ale sbírám mé oblíbené filmy na DVD. Především staré české filmy, ale i další. Dostala jsem od přítelových rodičů nějaké dárečky k svátku a narozeninám. Byli jsme se s kamarádkou projít krásnou přírodou. A nakonec jsem využila akce na jednu řasenku a jednu řasenku zdarma v Rossmannu a koupila jsem si tonikum Astrid.


Naše procházka s kamarádkou a přítelem pokračovala až k místnímu orloji a nakonec jsme se šli podívat i do lázní Libverda. Jelikož se konečně otevřeli restaurace a zahrádky, dali jsme si dortík, zmrzku a další dobroty. Nakonec jsme si koupili nějaké ty oplatky, když už jsme byli v lázních. Mají zde na výběr z mnoha příchutí, tuším že jich je kolem 99.


Na procházce jsem ulovila dva andílky pro štěstí. Jeden nosím u sebe já a jeden jsem vzala pro mamku. Opět jsem upekla domácí bulky. Koupila jsem si na výletě pro štěstí ještě náramek, který jsem si sama sestavila z dvou krásných smaragdových kamínků a žabky. A poslala jsem dědovi dopis z našeho výletu - pro radost.


Jelikož mi bylo asi čtyři dny blbě od žaludku a nešlo to ničím rozehnat, vsadila jsem na "jistotu" a koupila si Coca Colu, kterou jsem popíjela vychlazenou a s ledem a nakonec mi opravdu pomohla. Koupila jsem knížku pro inspiraci na vaření a stejně tak jsem si koupila krásné štítky na nalepení na sklenice s potravinami. Od kolegyň v práci jsem dostala krásné dárečky k narozeninám.


Přijel k nám přítelův kamarád a tak jsme se byli projít v lese, kde je tento obr. Když se mu zakřičí do ucha, tak mluví. Je to skvělá a vtipná záležitost a to hlavně pro děti. A je vážně obrovský. S mamkou jsme si udělali takové posezení, jelikož jsme slavili svátek společně. Dostala jsem nádherné dárečky. S přítelovým kamarádem jsme si objednali jídlo z nepálské restaurace a pořádně jsme se přejedli. A na okně jsem si vypěstovala bylinky a i květinky.


Uklidila jsem si spíž a dala jsem si na sklenice polepky, které jsem si koupila. Byli jsme se s mamkou podívat po krámech a nakoupili jsme toho opravdu hodně. S přítelem jsme si udělali poprvé takový malý welness a byli jsme se vykoupat v soukromém bazénu a výřivce. Výlet jsme nakonec zakončili ve Fruitisimu, kde jsme si dali dva drinky a zmrzku. Navíc jsem měla i padesáti-procentní slevu, takže to bylo za pár korunek :)


Nakonec tady mám na ukázku dobroty, které jsme měli s mamkou, když jsme si dělali posezení na náš svátek. Udělala jsem salátek s krevetkami, koláč se šlačkou a ovocem a polévku s kokosovým mlékem. Na konci měsíce jsme byli s přítelovým kamarádem a s mou kamarádkou v restauraci, kde jsem si dala skvělé sushi. Můj květen byl bohatý na procházky a výlety, skvělé jídlo a dobré nákupy. Moc jsem si ho užila! :)


JAKÝ BYL VÁŠ KVĚTEN?

14 komentářů:

  1. No ty jo, tu mísu si vydrhla fakt hodně dobře!!
    A jinak, zase tolik dobrot! Úplně z toho dostávám hlad!

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? Děkuji ale myslela jsem si, že to už nikdy nevyčistím :D

      Vymazat
  2. Já měla v květnu dovolenou, takže jsem strávila pěkných deset dní na chalupě na Vysočině a užila jsem si od všeho trochu (zahrádky, courání po okolí, lenošení s knížkou, mytí oken, dělání dříví...). Taky jsme byli na výletě (naučná stezka Krajem pod Javořicí) a jeden víkend na chatě u Stříbra. No a zbytek byl pracovní ...
    Líbí se mi ten uklizený špajz - k tomu jsem se nedostala...

    OdpovědětVymazat
  3. Milujem takéto fotodenníky :) Je vidieť, že si to mala pestré :)
    xoxo | Monica from https://lipstickverse.com/

    OdpovědětVymazat
  4. Koukám, že máš také v oblibě Mysli od Emca. Naprosto je miluji! :D Každopádně moc hezké fotky, měla jsi zajímavý měsíc. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tenhle článek nebyl moc dobrým nápadem na večerní čtení, teď mám hroznou chu´t na něco :) ten bebe dezert vypadá luxusně a vlastně všechno jídlo :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  6. Mám ráda tyhle shrnující články, taky je mám na blogu :-)
    A těch dobrot, které jste v květnu měla.....mňam!

    OdpovědětVymazat
  7. Páni, ta mísa? Mazec, já tohle drhnutí nemám ráda ale taky se do toho občas pustím :D

    A domácí tiramisu? U mě by dlouho nevydrželo, miluju ho ale bohužel jsem ho doma ještě nezkoušela.

    Celkově to vypadá na hezký a aktivní měsíc, mám ráda tyhle fotočlánky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. Ano ano, ta mísa to bylo hrozné, ale výsledek stál za to!

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)