pátek 10. července 2020

STŘÍPKY Z MĚSÍCE: ČERVEN 2020

Na začátku června jsem si koupila plný pytel mých milovaných hrachových lusků a celý jsem ho u televize snědla. Vždy se na to těším celý rok a následně si to opravdu užívám. Hrachové lusky miluju. Dostala jsem krásné dárečky od mamky na den dětí. Ten hrneček naprosto zbožňuju! Vrátila jsem se opět po pandemii koronaviru do práce. Cestou z práce jsem se zastavila v jednom obchodě, kde prodávají levná DVD a koupila jsem si dalších pár do své sbírky.
Připravila jsem nám domáci sushi. V DM drogerii jsem dostala k nákupu spoustu dárečků. Dvě rtěnky, tvářenku, tužku a masky. A to vše díky tomu, že se u nás otevřela zrekonstruovaná prodejna. Dali jsme si výbornou večeři s mým milovaným uzeným lososem. V televizi dávali Grinche a i přes to, že jsem se na něj nechtěla dívat, protože se na něj dívám pouze na Vánoce, nechala jsem se přítelem ukecat a podívali jsme se.
Ze semínek z Aliexpress za 7,- jsem vypěstovala krásné kytičky. Momentálně jich tam je o mnoho více a dělají mi opravdu velkou radost. Nečekala jsem, že ze semínek vyroste něco víc než plevel. A ono vyrostlo a květinky jsou opravdu nádherné. Udělala jsem si čokoládové fondanty s ovocnou omáčkou a byly naprosto vynikající. Akorát jsem se jich mírně přejedla a pak mi bylo pěkně špatně. Ve výprodejích na Lidl-shopu jsem si pořídila krásné "dupačkové" teplé pyžamo na zimu. A pořídila jsem si něco, co jsem chtěla asi už rok a to je horkovzdušná fritéza.
Poprvé tento rok jsem si na sebe dala při odchodu ven tričko s krátkým rukávem. Udělala jsem ze zbytků něco jako "bramborový salát" jinak a nemohla jsem uvěřit tomu, jak vynikající byl. Mám v plánu dělat podobné saláty s bramborami často. Na košíku měli akci na tyto ovocné šneky, kteří jsou pouze z ovoce. Akce byla za 1,- a tak jsem si jich vzala více. Nějaké jsem si samozřejmě nechala a nějaké rozdala. V horkovzdušné fritéze jsem jako první jídlo udělala hranolky a lososa.
 S přítelem jsme si udělali výlet do zahrad zámku Sychrov. Bylo tam nádherně a nemohla jsem uvěřit tomu, jak obrovské ty zahrady jsou. Vyrazili jsme poprvé po karanténě někam na výlet a hned jsme si dali i výbornou zmrzku.
Přijel k nám na návštěvu kamarád a tak jsme si zašli do naší oblíbené Sushi restaurace. Dali jsme si spolu i s mou kamarádkou, přítelem a jeho kamarádem výborné jídlo. Byli jsme v lese v říčce hledat nějaké kamínky, které bychom následně mohli pokreslit. Kočička mi "pomáhala" balit dárky. Udělala jsem si krásné letní nehtíky s nafialovělým lakem na nehty, o kterém jsem ani nevěděla, že ho doma v šuplíku mám. 
Konečně jsem si dala svůj první letošní meloun. Byl z Kauflandu a byl chuťově velmi dobrý. Koupila jsem si dva časopisy Cosmopolitan se zajímavými přílohami. Tuhým mýdlem na tělo a na vlasy. Pořídila jsem si puzzle, které jsem dlouhou dobu okukovala. Nakonec jsem si je tedy musela koupit, protože se mi neskutečně moc líbí. Šli jsme se večer projít a takhle nádherně osvětlená byla liberecká radnice.
Poprvé jsem si dala v restauraci Aperol. Chtěla jsem to už velmi dlouho vyzkoušet. Šli jsme do restaurace s tím, že počkáme na mamku s jejím kolegou a dáme si všichni pizzu. No nakonec to moc nevyšlo a dopadlo to tak, že jsme pizzu odnášeli s sebou a nakonec jsme si udělali posezení u nás doma. Podařilo se mi na okně vypěstovat obří kopr. Je to můj první vypěstovaný kopr ze semínka. Měla jsem z něj velkou radost. Uvařila jsem z něj koprovou omáčku a musím se pochválit, vypěstovala (i uvařila) jsem to moc dobře. Takhle mi kočička "pomáhala" skládat puzzle. Jsem ráda, že mám nakonec všechny dílky, protože jí docela bavilo si s nimi hrát a odšoupávat mi je.
Byli jsme se s přítelem a jedním známým projít a krmit nutrie. Zrovna tam byly takové malé, ale bohužel jsem nějak zapomněla na to, vyfotit si je. Při procházce jsem si také natrhala bez a poprvé jsem udělala domácí bezovou šťávu. Byli jsme si dát vyhlášenou zmrzlinu. No a abychom netroškařili, dali jsme si rovnou dvě rundy. Následně jsme si sedli u velkého jezera, dali jsme si Kofolu a pivo a povídali jsme si.
Zamilovala jsem si tyto sušenky s čokoládou z Lidlu. Konečně jsem doskládala puzzle a jsem z nich nadšená. Teď už si jen musím koupit rámeček a chci si je zarámovat. Opět jsme si udělali posezení u nás doma s mamky kolegou, mamkou, přítelem a mnou. Zahráli jsme si hry, dali dobré jídlo a bylo to moc fajn. Na konci měsíce nám dorazili dva superboxy a dva glanc boxy. Vždy od každého jeden pro mě a pro mamku. Nakonec z toho byla takováhle obrovská nálož kosmetiky a obě jsme byly nadšené!

A JAKÝ BYL VÁŠ ČERVEN?

16 komentářů:

  1. Jémine, Princezna ze mlejna, to už som ako dlho nevidela ♥ Najvyšší čas si to opäť pozrieť :-)

    Inak super random! :-D Ty sa určite nenudíš :-) ❤

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovědětVymazat
  2. Evidentně jsi měla pestrý červen. Já měla týden dovolenou, kterou jsme strávili na chatě (byly i výlety - mám je na blogu). Taky jsem absolvovala maratón narozeninových oslav (měla jsem kulatiny, tak to bylo náročnější). Potěšilo mne otevření Valdštejnské zahrady - chodím přes ni do práce... A taky mi dorazil Glanc box
    Hezký červenec

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, nehtíky jsou moc krásné. Liberecká radnice je opravdový skvost ☺. Sushi to mne zlákalo!
    Blog MonalisaBeautyEriAnna
     

    OdpovědětVymazat
  4. Domácí sushi dělám taky ráda a hlavně ho pak sníst, no to je snad nejlepší! :)
    A tolik zmrzliny! Mňam!

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, domácí sushi a všeobecně sushi miluju :D

      Vymazat
  5. Po tomhle článku jsem dostala úspěšně hlad, takže já si jdu udělat svačinu! :D Zmrzlina vypadá skvěle a na zámku Sychrov jsem ještě nebyla :))

    http://lifebynikys.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Fun activities to sit and relax and chat by the lake .., that sounds exciting :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moja sestra vždy hovorila že keď bude mať dievčatko chce aby sa volala Eliška, lenže bohužiaľ deti nemá do teraz. Ale tvoj jún bol super. Mohla by si dať odkaz na tie semiačka na kvety.

    MÔJ DRUHÝ TRÍMESTER

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odkaz bohužel dát nemůžu, protože je prodejce již delší dobu neprodává. Ale určitě najdeš spoustu podobných semínek za pár korun, ze kterých budou krásné květinky :)

      Vymazat
  8. Taky miluji hrachové lusky, máme je každoročně na zahrádce. Teď bych si díky tobě dala pizzu, chjo! Můj červen byl všelijakej... Vím jen to, že vše hrozně letí.
    Michaela Blog || Instagram

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)