sobota 5. prosince 2020

STŘÍPKY Z MĚSÍCE: LISTOPAD 2020

Krásnou sobotu vám všem!

Dnes tu pro vás mám článek, týkající se mého listopadu 2020. Co se v kostce dělo. Opět takové útržky za tento měsíc. Když se na ty útržky podívám, hned vím, co se dělo. Každá fotka mi připomene nějaký zážitek a okamžik. A je super, když pak můžu listovat těmito fotkami a připomínat si, co se daný měsíc dělo. Je to pro mě fajn souhrn vzpomínek. A jsem ráda, že jsem s tím začala a že jsem vydržela celý rok. Určitě budu pokračovat i další rok.

Začátkem listopadu jsem měla chuť udělat si výrazné růžové nehty. Pokračovali jsme se stěhováním mamky, která se hned začátkem listopadu přestěhovala do krásného nového bytu. Starý byt jsme jí pomáhali malovat a vyklízet. Objednali jsme zásobu kapsiček pro kočičku. A k objednávce jsme dostali krásnou dečku.


Zašli jsme si do KFC na nějaké dobrůtky k obědu. Kočička se nechtěla vzdát své nové dečky. Pořád na ní leží a spinká. Tak jsem ráda, že se jí líbí. Přes inzerát jsem si vyhlédla DVD za odvoz. A mám spoustu dalších českých a i dalších filmů do zásoby. Sbírám tato DVD v papírových obalech. S mými oblíbenými filmy. Jelikož se mamka stěhovala, jak jsem již psala, chodila jsem kontrolovat pesana, zda je v pohodě. Protože je Tessinka už starší, tak aby nebyla z nového prostředí tak vyjukaná a nesvá.


Byli jsme se projít v leso-parku, kde byl krásný klid. Jen ptáčci zpívali. Vytáhla jsem taky vánoční nádobí. Protože jsem to už nemohla vydržet. Tak jsem si udělala radost. Začala jsem s balením dárků. Jako první jsem zabalila dárky pro přítele. 


Přítel měl svátek a tak jsme to alespoň skromně oslavili ve třech. Jen já, přítel a mamka. Ale bylo to fajn. Dali jsme si dorty a dobré smoothie. A byla jsem teda ohromně přeslazená. Konečně jsem si po dvou letech vybírání vybrala šatní skříň. Byla za super cenu a přesně taková, jak jsem chtěla. Kupovala jsem ji na Ikee on-line. A k mojí objednávce se připojila i mamka, která si do nového bytu objednala tu samou skříň a pak ještě jednu menší. Protože jsem měla slevu na Mixit, objednala jsem si také musli do zásoby.


V práci jsem si koupila kokosovou sadu. Nikdy jsem nemilovala kokos v kosmetice. Ale teď jsme si ho zamilovala. Nevím teda ale vůbec, čím to je. Pleťovou masku z limitované edice Balea jsem v DMku nemohla nechat. Dostala jsem od přítele kytičku a mošt. Jen tak. Často mi dárky nenosí a tak jsem byla překvapená a potěšená zároveň. A přišel mi i listopadový look fantastic box.


Převlékla jsem i povlečení do vánočního kabátku. Každý rok se na to moc těším. Dodělali jsme naší kočičce adventní kalendář. Je vytvořený z věcí, které jsme měli doma. Ze staré desky od skříně a ruliček od toaletního papíru. Nakonec se mi moc líbí a jsem na nás hrdá, že jsme takto využili obyčejné věci a vytvořili jí kalendář. Samozřejmě jsem vyndala i světýlka pod televizi. A udělala vánoční výzdobu.


Opět jsem pokračovala v zesvětlování vlasů. Tentokrát takovým "ombré" a obarvením celé spodní části na světlejší. Na vlasech bude ještě hodně práce, ale s tím jsem počítala. Dostala jsem nabídku na spolupráci a tak jsem si vybrala nějaké kousky na testování. S přítelem jsme si objednali oběd a já si dala opět bun bo nam bo a smažené krevetky. A v polovině listopadu jsem si poprvé oblékla dlouhý zimní kabát.


Jelikož má mamka začátkem prosince narozeniny a chtěli jsme to stihnout nějak oslavit bez shonu, oslavili jsme to na konci měsíce. Mamka měla 50.narozeniny. A i když jsme to slavili opět skromně, díky této situaci, bylo to super. Ale nám to vlastně asi ani nevadilo. Protože skoro vždy slavíme jen ve třech. Já, přítel a mamka. Nejsme nikdo z nás na nějaké velké oslavy a podobně. Koupila jsem mamce balonky, připravila dárečky, koupila krásnou kytku a vytvořila svůj největší dort vůbec. Byla to makačka, ale zvládla jsem to. A nakonec byl výborný. 


Konečně jsem je sehnala! Ano, řeč je o mini Alverde tělových máslíčkách. Chodila jsem pořád do DM a ptala se, zda je budou mít. Moc jsem je chtěla. Pořád mě odkazovali, ať přijdu za pár dní, že přijde zboží. No a tak jsem chodila a nic se nedělo. Tak jsem to vzdala a už jsem s nimi ani nepočítala. A pak jsem šla jednou do DM pro dobrůtky kočičce a co tam nevidím? Zastrčená tělová máslíčka - poslední! Tak jsem je čapla a běžela k pokladně. Koupili jsme si zvlhčovač vzduchu, který krásně svítí. Opět jsme zesvětlovali vlasy. A pořídila jsem si plechové dózy na cukroví.


Koupila jsem si tuhle Relax marmeládu. Miluju je. Ale tuhle jsem ještě nezkoušela, tak jsem ji vzala na zkoušku. A proboha - nic tak dobrého jsem dlouho nejedla. Tahle varianta je zatím nejspíš ta nejlepší a budu si ji kupovat pravidelně. Přišel mi Brandnooz box, ze kterého jsem byla velice zklamaná. Tady už můžete vidět obsah boxu look fantastic. A upekla jsem domácí loupáky, na které jsem vám dávala i recept na blog.


Řekla jsem si, že zabalím dalších pár dárků. Skončilo to tedy trochu jinak. A to tak, že jsem zabalila všechny dárky, co jsem doma měla. Trvalo mi to 6,5 hodiny. A už nechci balení dárků tak rok vidět :D. A tady můžete vidět i část bordelu po balení. Bylo to teda ale mnohem horší. Na konci listopadu jsem postavila stromeček. jsem zvyklá stavět stromeček prvního prosince, ale tento rok jsem ho postavila o pár dní dříve.


Objednali jsme si obří nálož jídla z KFC. Úplně jsme se přejedli. A teď zas nechci dlouho žádné KFC vidět :D Objednala jsem nám nějaké zdravější dobroty a tyčinky. Ty co jsem zatím vyzkoušela, tak byly moc dobré. Měla jsem štěstí a chytla jsem v DMku boxík. Byl za 199,- a tady už můžete vidět obsah. Jsem maximálně spokojená. Protože obsah byl nad 600,- a já platila 199,-. Navíc nějaké procento šlo i na dobrou věc.


Vytvořila jsem sobě a mamce věnec. Mamce adventní a sobě na dveře. Tvořila jsem věnce z věcí, které už jsem měla doma. Plus z jednoho starého klubka, které chtěla mamka u stěhování vyhodit. Moc se mi líbila jeho smaragdově zelená barva a tak jsem bavlnku alespoň nějak využila. Oslavili jsme i první adventní neděli. Zaslala jsem dědovi na Slovensko pohled k Vánocům. Už takto s předstihem, aby stihl přijít. A upekli jsme perníčky. Jsou naprosto vynikající a polovinu plechovky jsem už snědla :D



11 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Naživo to tak dobře ještě nevypadá, ale věřím, že bude :D

      Vymazat
  2. Taky jsem měla tenhle měsíc KFC a hrozně jsem si ho vychutnala po hodně dlouhé době :D a závidím ti ty zabalené dárky, já vůbec nestíhám :D

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Moni,
    to byl tedy pěkně plodný měsíc, stihla jsi toho hodně! Já jsem v listopadu byla hodně doma, protože půlku měsíce jsme měli ještě distanční výuku. Jsem ráda, že jsem už sehnala dárky pro děti do školy, takže mě teď čeká velké balení. Vánoční dárky pro rodinu a blízké ještě nemám, vše budu balit až těsně před Vánocemi, protože teď to bude v práci zase blázinec. Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz
    PS: u mě na blogu právě probíhá soutěž, tak tě zvu:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsi dobrá, že zvládáš ty přehledy psát :). Já to nestíhám a docela mne to mrzí - je to opravdu taková "konzerva na vzpomínky". Taky se ráda vrátím ke starším článkům, co jsem psala o výletech nebo dovolených...
    Giving box jsem letos nestihla a docela mne to mrzí, obsah podle fotky nebyl špatný. Loupáky a dort vypadají skvěle. A líbí se mi krabice na cukroví
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, ráda se k tomu vracím. Obsah byl moc fajn :) Snad stihneš příště.

      Vymazat
  5. Měla jsi moc hezký a nabitý listopad. V balení dárků jsi opravdu rychlík, já zatím nemám zabalený ani jeden, vždy to nechávám až na 23. prosince. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, tak to bych nechtěla balit den před Vánoci, to bych ten den nedělala nic jiného :D

      Vymazat
  6. Moc krásný článek, já už jsem nezvládla sepsat Listopad. Ty MÁSLÍČKA dostanu k Vánocům, tak jsem na ně zvědavá :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)