čtvrtek 31. prosince 2020

VYHODNOCENÍ - Project pan 2020!

Krásný poslední den v roce 2020 vám všem!

Dnešní článek jsem zkrátka a jednoduše musela věnovat projektu, kterému jsem se věnovala celý rok. Jedná se konkrétně o Project pan 2020, kdy jsem si vybrala 20 kousků, které jsem chtěla do konce roku 2020 spotřebovat. Co myslíte, povedlo se mi to a nebo ne?

Musím uznat, že skladovat tyto "odpadky" po celý rok, to bylo něco. Bála jsem se, abych po spotřebování něco omylem nedala do klasického spotřebována a abych obal omylem nevyhodila. Nakonec jsem ale žádný takový omyl neudělala a všechny obaly jsem poctivě celý rok skladovala doma, abych je mohla následně na konci roku vyfotit a článek poctivě sepsat. Uff. Tak jdeme na to.



Povedlo se mi spotřebovat 19 produktů z 20. Což je, myslím si, dobré skóre. Jediný kousek, který jsem nespotřebovala, je rtěnka v tužce - od značky Golden Rose. Může za to tak trochu i "roušková sezona", protože jsem si vážně nechtěla malovat rty pod roušku, jen abych rtěnku nutně dodělala, ale nebyla na rtech stejně vidět. Takže jsem ji zkrátka nespotřebovala. 

Nejvíce nadšená jsem asi z paletky. Podařilo se mi u všech stínů, které jsem si označila krížkem, udělat díru. A to docela velkou. A některé jsem dodělala skoro úplně do dna. Myslím, že se mi to vážně povedlo. A odstíny, díky kterým jsem si paletku kupovala, jsem využila na maximum, jak to jen šlo. Takže s čistým svědomím paletku vyhodím a jsem ráda, že jsem ji využila co nejvíc to šlo.

Další challenge byla s obrovským balzámem na rty od Bielendy s banánovou vůní. Kalíšek byl vážně dost velký a tak jsem se bála, abych ho vůbec spotřebovala třeba do půlky. No ale nakonec jsem si řekla, že se prostě musím hecnout a když jsem si ho už koupila, tak ho prostě dodělám! Používala jsem ho každý večer jako takovou masku na rty. Vydržel mi hrozně dlouho, možná přes 4 nebo 5 měsíců. Účinkem byl moc fajn a skvěle rty hydratoval. Ale kalíšky mi moc nevyhovují, jak se do nich musí sahat prsty, takže příště bych ho kvůli tomu nechtěla.  



Pudrové kousky se mi taktéž podařilo dodělat do dna a na pánvičku. Z toho mám také velikánskou radost! Challenge pro mě byl i olejíček na nehty. Ten jsem si aplikovala opět na noc a nejvíce na nehty na nohou. Těm jsem dala přes zimní měsíce oddych a vůbec jsem si je nelakovala. Nanášela jsem si na ně olejíček a dopřála jim tak velkou a dlouhodobou péči. Ostatní kousky nebyl až zas takový problém spotřebovat. I když u všech produktů na rty se mi zdálo, že je to zkrátka nekonečné! :D

Tento projekt mě moc bavil. Ráda dodělávám kousky až do jejich dna. Mám ráda i to, že si pak můžu jít s čistým svědomím, koupit nový další kousek do drogerie. Je to fajn pocit, využít něco na maximum. Osobně jsem nikdy nechápala holky, které vyhazují poloprázdné obaly a nebo paletku, kterou používají ani ne půl roku. To je za mě fakt plýtvání. Já jsem samozřejmě taky někdy vyhodila nějaký produkt. Ale jen v případě, že byl absolutně otřesný a nedal se vůbec na nic použít. Což se tedy moc často nestává. V poslední době skoro vůbec. A když mi něco nevyhovuje a mám to rozpoužívané - a nevím vůbec, jak bych to dál využila, věnuju to mamce a nebo kolegyním. S nimi si rády měníme kosmetiku. Když něco nesedí kolegyni, donese mi to a zkusím to já. A i naopak. Je to super. Popravdě ale musím přiznat, že spotřebovávání produktů na rty z tohoto projektu pro mě bylo těžší. Byly nekonečné. A stejně tak i paletka očních stínů. To je prostě něco, co trvá spotřebovat a už jsem se modlila, aby byly stíny pryč. Protože jsem chtěla používat i jiné paletky. Ale když jsem si dala tu challenge, tak jsem ji prostě musela a hlavně chtěla dodržet. I když u té paletky mi to někdy přišlo trochu otravné, to je pravda. Nicméně jak jsem psala, jsem ráda, že jsem tento projekt podstoupila a bavilo mě dívat se na to, jak produkty postupně ubývají.




Také jste měli tento rok "Project pan"?


12 komentářů:

  1. Taky ráda spotřebovávám produkty "až do dna", i když jako projekt jsem to nepojala. Ale jeden kousek jsem teď systematicky zlikvidovala v průběhu listopadu a prosince. A tak tu mám kelímkový balzám na rty, které nemám v oblibě - vadí mi, že do kelímku musím sahat prstem, vždycky mi zůstane balzám za nehty. Jinak je docela fajn, ale to balení mne prostě neba...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si už nebudu ty kalíškové nejspíše pořizovat.

      Vymazat
  2. Ahoj Moni,
    přímo jako ty jsem si to nenaplánovala, ale slíbila jsem si, že si třeba nebudu kupovat další sprchové gely, dokud nedodělám domácí zásoby. To platí i o dalších kouscích mé sbírky. V prosinci se mi povedlo dodělat hned několik korektorů, kde byly vždy nějaké zbytky na dně. Také se snažím zlikvidovat jednu neutrální paletku stínů. Jinak mi hodně pomáhá to, že si vždy otevřu jeden produkt daného typu - gel, krém, peeling, korektor, makeup...Používám ho, dokud ho nedodělám. Díky tomu mi to rychleji ubývá, nebo aspoň já mám ten pocit. Dříve jsem měla otevřených třeba deset sprchových gelů, děs... Jsem moc zvědavá, jaké produkty si vybereš do svého projektu pan na rok 2021. kalíškové balzámy na rty nemám ráda stejně jako Stáňa. Měj se krásně, přeji tobě i tvé rodině vše nejlepší do nového roku!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to super, soustředit se na jeden produkt. Taky jsem si dala challenge jednu dobu, že si nic nového nekoupím, dokud nedodělám zásoby co mám doma :) Project pan 2021 bohužel nebude :D

      Vymazat
  3. Ahoj a pěkný den přeji. Pěkný projekt, ráda je slevuji. ☺ Zaujal mě make-up, nezkoušela jsem, mám celkem zásobu, ale podívám se po něm. ☺

    OdpovědětVymazat
  4. Veľmi pekný projekt, toto som ešte neskúšala ale moc ma to zaujalo a asi sa aj aj budem snažiť vypoužívať celý produkt predtým ako kúpim iný či nový.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý projekt, ale já bych to sama za sebe asi nezvládla. :D Pudr vypadá hodně dobře. :))

    OdpovědětVymazat
  6. Já se snažím pomyslně o něco podobného :) Už jsem v určitém věku a ráda bych cestovala a časem našla i přítele a moc se nyvplatí mít milion věcí a stále je přenášet, převážet s skladovat. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, já té kosmetiky stěhovala v minulosti spousta.. uff

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)