sobota 9. ledna 2021

KOSMETIČTÍ ODPADLÍCI - PROSINEC 2020

TODAY PLEŤOVÁ VODA PRO CITLIVOU PLEŤ 250 ml 29 Kč

Pleťová voda je velmi levná a pořád jsem kolem ní v Bille chodila. Jednou jsem si řekla, že bych ji ráda vyzkoušela, abych věděla, jaká taková levná pleťová voda je. Co se týče vůně, je jemnější. Připomíná mi vůní kosmetiku Astrid. Při aplikaci tamponkem na pleť dost pění, což mi vadí. Pleť docela dobře dočistí a zanechá ji svěží a vláčnou. Nicméně mě na pleti často štípe. Kvůli pěnění a kvůli štípání bych si ji znovu nepořídila.

ALVERDE SPRCHOVÝ GEL BIO-KURKUMA 50 ml (z adventního kalendáře Alverde 2020)

Sprchový gel s příjemnou vůní, ze které cítím hodně vanilku a sladkost. Příjemně pění a pokožku těla nevysušuje. Bohužel z pokožky nejde po sprše cítit.

YVES ROCHER WINTER APPLES SPRCHOVÝ GEL 50 ml (z adventního kalendáře Yves Rocher 2020)

Tento sprcháč mě docela zklamal. Balení a etiketa - nádhera. Pokud si přivoním ke sprcháči v balení - voní skvěle a silně. Pokud se s ním však myju, skoro vůbec nevoní a ani po sprše na pokožce nezůstává žádná vůně. Za mě zklamání. Čekala jsem od této vánoční limitky víc.

VINCENTKA NOSNÍ SPREJ STANDARD 25 ml 79 Kč

Produkt z lékárny jsem sem zařadila záměrně, protože mi moc vyhovoval a chtěla jsem vám o něm dát vědět. Jedná se o přírodní nosní sprej. Já ho používám celoročně. Když nemohu v noci dýchat nosem, když si chci nos dobře vyčistit i když mám třeba rýmu a nebo cítím, že mi nějaká rýma asi začne, začnu si sprejem stříkat nos. Je vhodný též jako prevence před onemocněním. Za mě je to skvělý a velmi účinný produkt. Navíc za pár korun. Mám ho velmi ráda a už mám doma nové balení. 






PANTENE RESCUE SHOTS REPAIR AND PROTECT 3x15 ml (ze sady na vlasy Pantene)

Jeden shot mi vydržel na jednu aplikaci na dlouhé vlasy. Po aplikaci vlasy příjemně voní, jsou jemné, hladké a příjemně uhlazené. Vlasy jsou též krásně lesklé.

LVLY HYDRATAČNÍ PLÁTÝNKOVÁ MASKA 1 ks 59,90 Kč

Maska velice krásně voní. Moc se mi líbí i minimalistické balení. Bohužel mě na pleti štípe. Co se týče plátýnka, je fajn. Dobře drží a z pleti nesjíždí. Pleť je po použití krásně hydratovaná, vláčná a svěží.

BALEA HYDRAGELOVÁ MASKA NA OČI AMETYST 1 pár cenu si nepamatuji

Oční maska měla krásnou barvu s nádhernými jemnými třpytečkami. Pod očima dobře drží a nepadá. Příjemně chladí a zvlhčuje pokožku v okolí očí. Po sundání mi pod očima zůstaly jemné třpytečky. Po sundání pokožka nelepí.

ISANA SLOW DOWN PLEŤOVÁ MASKA 1 ks 34,90 Kč

Pleťová maska má příjemnou levandulovou vůni. Líbí se mi i její krásný obal. Dobře přilne na pleť, krásně ji osvěží a hydratuje.





AVON PLANET SPA GREEK SEASPLEŤOVÁ MASKA 1 ks 39 Kč

Moc fajn pleťová maska, kterou si kupuju ráda. Celkově mám masky od Avonu - plátýnkové - velice ráda. Maska má tenké plátýnko, které dobře přilne na pleť. Nesjíždí. Pleť je svěží, jemná a vláčná. Nelepí.

GARNIER MOISTURE AQUA BOMB PLEŤOVÁ MASKA 1 ks 49,90 Kč

Moc fajn pleťová maska, kterou dostávám a někdy i kupuju opakovaně. Příjemně chladí, krásně osvěží a moc dobře hydratuje. Nepadá z pleti, nesjíždí.

DELIA COSMETICS INSTANT EYEBROW TINT 6 ml 84 Kč

Produkt je skvělý třeba na léto, když se vám nechce každý den dokreslovat obočí. Je to produkt, který je něco jako barva na obočí. Skvěle obočí nabarví. Barva vypadá přirozeně. Vydrží tedy cca 4-5 dní, ale pokud si obočí nabarvím, nedrhnu si pak obočí odličovačem a podobně. Vyhýbám se mu. A když se v létě ve vedru makeup rozpouští, tak je to vážně super varianta. Nebo když jedete na dovolenou. 

ALVERDE TĚLOVÉ MÁSLO MALINA 50 ml (z dárkové sady Alverde)

Tělové máslo s velmi jemňoučkou vůní malin. Příjemně se roztírá. Ihned se vstřebává a nezanechává nepříjemný mastný film. Pokožka je příjemně vláčná a hydratovaná. 





PANTENE PRO-V INTENSIVE REPAIR ŠAMPON 250 ml (ze spolupráce)

Šampon naprosto dokonale voní, to jsem vám psala už v samotné recenzi. Výborně pění a velmi dobře myje. Vlasy jsou krásně lesklé, jemně uhlazené. Po umytí nádherně voní a jsou velmi pěkné na pohled. 

SYOSS BLONDE AND SILVER ŠAMPON 500 ml 89,90 Kč

Šampon je velmi dobrý pro odstranění nežádoucích žlutých tónů ve vlasech. Jelikož jsem zrovna to potřebovala, když jsem měla vlasy světlé, ráda jsem ho používala. Stojí pár korun, je ho hodně. Dobře pění a výborně myje.

BIELENDA EXOTIC PARADISE PITAJA SHOWE OIL 400 ml 118 Kč

Sprchový olej jsem dostala od mamky, které nevyhovoval, abych ho vyzkoušela a případně dopotřebovala. Musím říct, že balení i samotný olej mě velice zaujal a i já sama si ho plánovala pořídit. Jsem ráda, že jsem si ho mezitím nepořídila, než jsem ho vyzkoušela. Protože je to nic moc. Jako dobře to umyje a ve sprše to příjemně voní, ale nevoní to zas nijak ohromně. A z pokožky po umytí není cítit vůbec.

RYOR BYLINNÉ TONIKUM PRO NORMÁLNÍ A SMÍŠENOU PLEŤ 200 ml 79 Kč

Pleťová voda mě příjemně překvapila. Většina produktů od Ryoru mi nesedí, protože mam na ně - cca za týden/dva - nějakou reakci (což se mi tedy jinak vůbec nestává), ale u Ryoru mám u většiny produktů po čase podrážděnou pleť a pupínky. Nevím proč a co mi tam tak moc vadí. Tato pleťová voda však krásně dočistí pleť. Vůbec nedráždí. Nevysušuje. Za mě opravdu výborný produkt. A klidně bych si tento produkt zakoupila opakovaně.




NIVEA FRESH COCONUT ANTIPERSPIRANT 150 ml (z výprodeje za 29,90 Kč)

Velmi příjemně voňavý antiperspirant ve spreji. Líbí se mi samotné balení i aplikátor. Krásně příjemně voní. Doporučila bych ho zejména na podzim/zimu, kdy se člověk tolik nepotí. Používala jsem ho právě v tomto ročním období a byla jsem moc spokojená.

BIELENDA SUPER SKIN DIET HYDRO ALOE TĚLOVÝ PEELING 350 g 145 Kč

Tento peeling má úplně dokonalou a úžasnou vůni. Užívala jsem si ji počas každé aplikace a i po ní, protože byla cítit z pokožky i po sprchování. Peeling obsahuje hrubší zrníčka, která dobře vypeelingují pokožku. Navíc ji úžasně zjemní, provoní a zanechají kůži vláčnou a jemnou. 

SCHOLL CRACKED HEEL COMPLETE BALM KRÉM NA POPRASKANÉ PATY 60 ml (ze spolupráce)

Krém je při pravidelném používání opravdu skvělým pomocníkem na tvrdé a popraskané paty. Pokud jsem ho používala pravidelně a pravidelně se o chodidla starala, viděla jsem lepší výsledek, než kdybych se o chodidla starala, ale natírala je jiným krémem. Měla jsem pocit, že mi krém nohy zahřívá, nevím, zda je to možné, ale připadalo mi to tak. Opravdu výborně zjemní, hydratuje a vyživuje.

ALVERDE TĚLOVÉ MÁSLO BORŮVKA 50 ml (z dárkové sady Alverde)

Tělové máslo s příjemnou jemnou nevtíravou vůní borůvek. Výborně se roztírá, skvěle hydratuje a nezanechává na pokožce nepříjemný lepivý či mastný film.

YVES ROCHER MALINOVÝ OCET NA VLASY 50 ml (z adventního kalendáře Yves Rocher 2020)

Ocet příjemně voní. Měla jsem ho pouze na jedno použití, protože mám dlouhé a husté vlasy. Použila jsem ho dle návodu na umyté vlhké vlasy a spláchla je s ním. Nechala chvíli působit a poté smyla vodou. Vlasy byly opravdu krásně lesklé, možná o trochu lesklejší než obvykle, ale jiného efektu jsem si nevšimla. Pro mě zbytečný produkt, sama bych si ho nekoupila.








Nakonec se vám musím pochlubit. Vím, že je to pro hodně lidí blbost, ale já mám z toho naprosto obrovskou radost. V prosinci jsem si totiž vyndala omalovánky, které jsem dostala tuším minulé Vánoce od kolegyně a začala jsem si je omalovávat. Myslela jsem, že udělám jednu omalovánku a budu mít dost. Většinou to tak v minulosti dopadlo. Omalovala jsem jednu či dvě omalovánky a nebavilo mě to. No ale tentokrát mě to tak moc chytlo, že jsem asi týden či dva týdny každý večer poctivě vymalovávala. Někdy třeba i do dvou do rána. A každý večer jsem udělala třeba tři až pět obrázků. Takže jsem samozřejmě i začala vypisovat fixy. No a podívejte, kolik jsem jich nakonec úplně do dna vypsala. To je nálož, že? Jo, je to blbost, ale mám z toho vážně radost! I ze spotřebovaných fix i z toho, že jsem využila omalovánky.

A navíc jsem spotřebovala jeden zvýrazňovač, dvě lihové fixy a jednu zelenou a jednu modrou tužku. Tento měsíc jsem na sebe opravdu hrdá, co se týče redukce zásob psacích potřeb! :D



JAKÁ JE VAŠE SPOTŘEBA ZA PROSINEC? 

10 komentářů:

  1. Alverde tělová másla mám také a jsem s nimi hrozně spokojená. Jinak děkuji za tip na Vincentku, já mám rýmu od září každé tři dny a už nevím co do toho nosu cpát :)

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  2. Wow, tolik skvělých produktů. Ani jsem netušila, že Vincentka má i nosní sprej - ten se teď v zimě neztratí. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano :) Mají i sirup jistrocelový, ten je taky super

      Vymazat
  3. Spotřebu mám výrazně menší než ty, článek teprve chystám. A zrovna včera jsem si na tebe vzpomněla, když jsem likvidovala jednu propisku vypsanou propisku :). Taky mi ty psací potřeby ubývají docela pomalu - víc píšu na PC než v ruce :)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky to mám s omalovánkou většinou,jako ty. Že vybarvím dva obrázky a přestane mě to bavit. Takže věřím, jakou máš z toho radost.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj,
    z vypasných tužek a popsaných bloků mám taky radost. V pátek jsem si vytahovala nový sešit, píšu si do něj poznámky k výuce k opraveným pracím žáků (opravuji je na PC), známky z referátů apod. Článek o vypotřebovaných produktech už mám na blogu (http://ciculka.cz/spotrebovano-prosinec-2020/), tak se můžeš mrknout:-) Ryor pleťová péče mi zatím sedí, to tonikum jsem mimochodem v prosinci taky dodělala. Měj se krásně!
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)