středa 20. ledna 2021

NÁŠ SILVESTR VE DVOU A DOBROTY, KTERÉ JSME MĚLI

Krásnou středu vám všem!

Mám tu pro vás článek, který se bude týkat našeho silvestru. Konkrétně toho, co jsme měli za dobroty. Tak začneme. Hned ráno jsem šla do práce a z práce jsem se stavila v Bille, kde jsem byla koupit čerstvé pečivo na další den, pomazánkové máslo, klasické máslo a cherry rajčátka. Vzala jsem i nějakou Panettone, vím že jsem to jednou měla a moc mi to nejelo. Ale chtěla jsem zkusit i od jiné značky. A nakonec jsem měla velkou chuť na čoko donuty. Ty miluju. Tak jsem nám vzala jako dobrotu po obědě.

Po tom co jsem přišla domů jsem začala uklízet byt. Následně jsem si dala čajík a uvařila oběd ze zbytků. Ze zbytku zeleniny, sýru a smetany jsem udělala smetanové rizoto. Bylo skvělé a hotové za chvilku.




Následně jsme jeli do krámu ještě jednou. Chtěli jsme jít na chvíli ven a přítel si šel dokoupit pivo. Vzali jsme z mikulášského výprodeje Milka koule, které uvidíte níže a také vajíčka Horalky, které jsem chtěla vždycky vyzkoušet. Teď to bylo ve velké slevě. Venku jsme si  ještě zapálili prskavky, když se pak po deváté hodině nemohlo ven. Tak alespoň něco. A na fotce níže ještě můžete vidět sýrové tyčinky. Ty úplně milujeme!

Po návratu jsem začala dělat pizza šneky a další dobroty. Do pizza šneků dávám šunku, sýr, kečup, česnekové koření a oregano. Připravuju je už z rozváleného listového těsta na pečícím papíře.

Následně jsem nakrájela rohlíky a natřela je už připravenou pikantní sýrovou pomazánkou z Lidlu. Na to jsem položila mandarinky z plechovky. Tuhle kombinaci úplně miluju. Mám ráda slano-sladké příchutě a i příteli to moc chutná. Na zbytek jsem udělala pomazánku sama doma. Z pomazánkového másla, česneku, pepře a soli jsem vytvořila klasickou česnekovou pomazánku. Na jednohubky jsem dala také sýr s chilli, mini medové okurky z Lidlu a zajímavou klobásu s lískovými ořechy, která mě taky zaujala při nákupu v Lidlu. Jelikož jsme byli jen sami dva doma, toto občerstvení nám úplně stačilo a ještě zbylo na další den na snídani. Mimochodem - jak to máte vy? Já mám v posledních letech mmnohem raději jednohubky, než chlebíčky :)














17 komentářů:

  1. Ahoj Moni,
    úplně jsi mě navnadila na ty šneky, asi bych je taky mohla po delší době udělat. Já jsem nikdy nebyla velikou milovnicí chlebíčků, jím jen ty s máslem a těch je celkem málo (kupovaných). Jednohubky doma děláme často, máme je všichni rádi. Taky mi vyhovuje kombinace sladkého a slaného:-) Ty sladkosti, co sis koupila, vůbec neznám:-D Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zase nemám ráda když je na chlebíčkách hodně té pomazánky nebo salátu. Mám ráda menší množství. Jednohubky jsou super! :)

      Vymazat
  2. Mňam, ty pizza šneky. Měli jste spousty dobrot. Taky mám raději jednohubky než chlebíčky.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Super pohostenie :-)
    Ja mám rada aj jednohubky, ale v poslednej dobe aj chlebíčky, takže vždy pripravujem z každého...
    Zaujala ma tá kombinácia nátierky s mandarínkou, niekedy vyskúšam.
    Pekný večer,
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus, pokud máš ráda slano sladké příchutě. Za mě je ta česneková pomazánka a sladké mandarinky super kombinace :)

      Vymazat
  4. Pizza šneky jsem teda už dlouho neměla! A hned mám na vše chuť :D

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  5. Já taky preferuju spíš jednohubky (letos jsem měla s lososem). Šneky z lískového těsta máme taky v oblibě, dělám je nejčastěji se šunkou a strouhanou nivou. A miluju ty malé okurčičky z Lidlu.
    Horalková vajíčka jsem kupovala manželovi k Mikuláši (takže za plnou cenu :( ).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, mňam losos! S nivou jsem nezkoušela, děkuji za tip!

      Vymazat
  6. My na Silvestra míváme k večeři ovar s křenem a chlebem, takže se většinou nacpeme tím a už moc dalšího občerstvení neděláme. Já taky preferuju spíš jednohubky než chlebíčky (letos jsem měla s lososem). Šneky máme rádi taky, většinou je dělá se šunkou a strouhanou nivou, jsou takové fajn výrazné.
    Horalkové vajíčka jsem kupovala manželovi (který miluje oplatky Horalky) k Mikuláši (to ještě bohužel nebyly ve slevě ;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maminka vždycky na Silvestra dělala uzené maso a nebo obložené talíře, to bylo skvělé :)

      Vymazat
  7. Omlouvám se za dva komenty - vypadalo to, že ten první se nenačetl.

    OdpovědětVymazat
  8. Na ty jednohubky jsem hned dostala chuť! Určitě jste měli povedený Silvestr a dobré jídlo také koukám nechybělo. :))

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá to parádně. :) Samé chutné věci. Mamka dělá chlebíčky, jinak já nějak jednohubky a chlebíčky nedělám a nutně je nemusím mít, ale když jsou, tak si dám. :) Spíše mám ráda pečené věci, nebo různé slané rolády a tak.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)