středa 6. ledna 2021

STŘÍPKY Z MĚSÍCE: PROSINEC 2020

Krásnou středu vám všem!

Dnes tu mám článek, na který jsem se opravdu hodně těšila. A to shrnutí prosince. Prosinec mám moc ráda, protože miluju Vánoce. A i když tento rok chyběla ta pravá vánoční atmosféra a co se týče oslavy silvestra - byl úplně jiný než vždycky - tak i tak to mělo své kouzlo a prosinec jsem si užila, jak to jen šlo. Dost tomu chyběl i sníh. Kdyby bylo alespoň trochu sněhu, hned by to bylo o něco vánočnější a kouzelnější. 

Na začátku prosince jsem pekla vanilkové rohlíčky a taky linecké hvězdičky. Pořídila jsem si stojánek na dobroty v Kiku, který jsem viděla na internetu a moc se mi líbil. Cestou do práce jsem vídala takto ozdobené náměstí a stromeček.


Od kolegyň jsem si nesla domů dárečky k Vánocům. Dozdobila jsem linecké čokoládou a perličkami. A v prosinci mě i hodně chytlo vybarvování omalovánek. Nakonec jsem zvládla vymalovat celé velké omalovánky a hromadu fix. Když se otevřely obchody, konečně jsem si koupila skleničky na víno, nějaké drobnosti do kuchyně, čelenku, dávkovač na mýdlo a vánoční hvězdu.


V Makru jsem pořídila pro sebe a pro mamku uzeného lososa. Dostali jsme krásnou nadílku od mamky - na Mikuláše. Kočička samozřejmě musela dohlížet! :) Udělala jsem objednávku na Benu lékárně, Yves Rocher - kde bylo black friday a 50% dolů a také jsem nakoupila v jednom zapadlém obchodě. Tady na fotce už můžete vidět dárky, které balil přítel.


Přišel mi prosincový Look Fantastic box. Měl překrásný černo-zlatý luxusní obal. Ta krabička je jednoduše překrásná. A obsah je taky moc fajn. S mamkou jsme byli dokoupit poslední vánoční dárky, které sháněla a takto ověšené jsme zase šli domů.


Koupila jsem si časopis s maskami na obličej, které sice jsou určené do Forea, ale chci je zkusit i bez něj. Následně mi opravdu hnusně zalehlo ucho, asi na dva dny. Tak jsem si musela jít koupit nějaký sprej, aby mi to odlehlo. A díkybohu to pomohlo. Pořídila jsem si na léto krásnou stříbrnou kabelku z Vinted. Objednali jsme si pizzu a udělala jsem si nové růžové nehty.


Stále jsem dál brala vitamín D, kvůli aktuální situaci a taky vitamín C. Sehnala jsem ve výprodeji v Kik dvoje kalhoty, z čeho mám tedy velkou radost. Nesnáším totiž zkoušení kalhot. Sehnala jsem v DMku ve výprodeji za 26 Kč deodorant Rexona a pořídila jsem si do zásoby i pastilky na bolest v krku, které jsou skvělé. Poprvé jsem zkoušela upéct Išelské dortíčky a opravdu se povedly. A opět jsme odbarvily moje vlasy. Myslela jsem si, že to už bude předposlední barvení a že potom budu mít konečně barvu, jakou chci.


Konečně jsem si koupila bezdrátová sluchátka, která skvěle drží v uších a nepadají mi ani u cvičení. Koupili jsme si nějaké dobroty na jednu skvělou večeri s přítelem. Sinsay měl dopravu zdarma a tak jsem si koupila nové tenisky, které jsem už potřebovala a přihodila z výprodeje krásný tečkovaný overal. A opět jsem vytřídila nějaké věci na bazar.


Udělala jsem si nové rudé nehty, které jsem doplnila nálepkou hvězdičky. Konečně jsem sehnala v Candy store jelly-beans s příchutí žvýkačky. Ve výprodeji v Tetě jsem sehnala naprosto boží hnědo bronzový lak a krásnou rtěnku. Objednala jsem si také na pepis shopu, protože byla doprava zadarmo. A jelikož se můj další vlasový pokrok nepovedl, obarvila jsem si vlasy zpět na hnědou barvu. Ještě že jsem doma nějakou měla. Jsem sice zklamaná, že se to nepovedlo, protože mi to zabralo vážně hodně času i peněz, ale nevadí. Co se dá dělat.


Konečně jsme po hodně letech trávili Vánoce s mamkou. Udělali jsme si chlebíčky, výbornou vánoční večeři a měli jsme pohodu. Můžete vidět i moje a mamky dárečky. Pekla jsem také vánočku, která se vůbec nepovedla a zdrcla se. Ale snědli jsme jí.


Další den jsme šli na vánoční večeri k rodičům přítele a takovouhle kopu dárků jsme s sebou vezli. Museli jsme jít několikrát, protože jsme to napojednou ani neodnesli. Od přítelových rodičů jsme si také dovezli spoustu krásných dárečků a i Lilinka dostala :)


Tady už můžete vidět dárečky, které jsme dostali. Přáli jsme si odšťavnovač, který jsme hned následující den vyzkoušeli. Také jsme dostali nové hrnce, které jsme si přáli. A pár dalších kousků.


Mám takovou tradici, že si 24.ráno otevírám dárečky od kolegyň a kamarádek. To jsem udělala i tentokrát. A tady je menší ukázka toho, co jsem dostala. Samé krásné věcičky, které mě moc potěšily.


24.prosince jsme byli sami doma s přítelem. Protože to tak děláme vždy. Dny předtím jsme u rodičů společně a poté máme 24.domácí pohodu jen my dva. Dali jsme si krásné dárečky, dobré jídlo a byl to fajn večer. I když jsme se ráno docela dost pohádali, tak nakonec zakončení dne bylo moc fajn.


Opět jsem vytřídila další věci na bazar. Protože jsme dostali nové hrnce - staré jsem dávala na bazar a i další věci. Nerada doma skladuju blbosti a věci co jen leží ve skříni. Tak jsem se naučila, se toho hned zbavovat, když dostanu náhradu. Nalakovala jsem si nehty tím krásným lakem z výprodeje. A poprosila jsem přítele, zda by mi do krabičky vytisknul na 3D tiskárně organizér na laky na nehty. Je krásný a mám laky konečně uspořádané.


Na konci prosince jsme museli s kočičkou na veterinu, protože jí nateklo očičko a domácí léčba, kterou jsme zkoušeli, tak nepomohla. Přišel taky nový brandnooz box. A dodělala jsem poslední druhy nepečeného cukroví a to vosí hnízda a raffaello. 


A jaký byl náš silvestr? Jednoduše: důchodcovský :D ptáte se proč? No, takže asi takhle. Já ráno byla na skok v práci. Odpoledne jsem doma uklidila. K večeru jsme šli do krámu, dokoupit pár drobností. Poté jsem udělala jednohubky a pizza šneky a začal náš důchodcovský program. Byli jsme totiž s přítelem doma jen my dva. Poprvé. Jelikož vždy slavíme ve více lidech. Když jsme byli jen my dva, tak jsme koukali na staré silvestrovské estrády. Na staré díly Tele Tele a kolem 9 se nám chtělo jít spát. Takže jsme si šli na hodinku lehnout. Pak jsme se vzbudili a já se šla vykoupat. Udělala jsem si tělový i pleťový peeling, dala jsem si čistící pleťovou masku a pak hydratační. Dala jsem si masku na chodidla a oblékla se do pyžama. Přítel se šel také vykoupat no a pak jsme oba docela unaveně seděli u televize a čekali na půlnoc. Přiťukli jsme si kofolou a potom šel přítel spát a já ještě chvíli koukala na televizi. :D takže opravdu takový zvláštní večer, ale byla to změna a nakonec to bylo docela fajn.


 JAKÝ BYL VÁŠ SILVESTR A VÁNOCE?

12 komentářů:

  1. Jéé, tvůj prosinec vypadal jako skvělý měsíc! :)
    Já Vánoce moc nevnímala, protože jsem celý Štědrý den pracovala na diplomce, ale za to jsem si užila Silvestr. Byla jsem u přítele a hráli jsme společenské hry s jeho rodinou a musím říct, že lepší Silvestr jsem zatím nezažila..:)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, to musel být parádní měsíc. Nad lookfantastic boxem taky přemýšlím,že bych si ho předplatila. U nás byly Vánoce skvěle a Silvestr jsme strávili doma.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, určitě se podle mě vyplatí ho objednat, pokud ráda zkoušíš nové a takové luxusnější kousky

      Vymazat
  3. Tvoj december bol riadne nabitý, aspoň fotkami. Oh tá mačička je krásna a aj tie chlebíčky vyzerajú mňamkózne!
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  4. Jen vidím ten bramborový salát, hned bych si dala! :D Jeho se snad nikdy nepřejím. :) Měla jsi moc hezký prosinec i Vánoce, dostat pod stromeček věci do domácnosti není nikdy na škodu a také mi udělaly radost. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, já dostávám ráda praktické dárky, no :)

      Vymazat
  5. Ty střípky jsou prima. Uvažuji, že je začnu psát taky - člověk si pak krásně připomene, jaký ten měsíc byl i hodně zpětně.
    Vánoce jsme měli fajn - byl u nás syn, další den jsme byli u mé mámy na svíčkové, pak byly dva dny válecí (protože manžela bolelo koleno, jinak byl v plánu výlet). Silvestra moc neslavíme nikdy. Tradičně hrajeme s manželem scrable (tentokrát jsem prohrála), občas koukneme na něco v televizi a povídáme. Připíjeli jsme si letos rumem - já si oblíbila Legendário, manžel Diplomatico :)
    Na třídění a prodej (případně přenechání za odvoz) přebytečných věcí se chystám taky, ale nějak jsem se k tomu, ještě nedostala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, na tohle je to vážně super :) Scrable bych si taky zahrála :)

      Vymazat
  6. Přítel je moc šikovný... také jsem znala jednoho kluka, co dělá na 3D a dá to celkem práci, ale vypadá to dobře. Jinak moc pěkný prosinec a od kamarádek si také dárky rozbaluji až 24.

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)