pátek 29. ledna 2021

ÚČET ZA KOSMETIKU - LEDEN 2021

Krásný pátek vám všem!

Připravila jsem si pro vás nový typ článku, který bude vycházet pravidelně každý měsíc. A to článek s mými kosmetickými nákupy za daný měsíc. Nečekejte obří záplavu kosmetiky. Jedině pokud pojedu v létě třeba do Německa na nákupy, tam vždy nakoupím hodně do zásoby. A hlavně věci, co u nás v ČR nejsou k dostání. Ale kdo ví, jak to vůbec bude a zda půjde někam takhle jet. Jinak kosmetiku v poslední době moc nekupuju. V podstatě jen to co mi dojde, co je v obří slevě či akci a nebo plátýnkové pleťové masky. Těm neodolám nikdy. A spotřebovávám je rychle, takže se mi doma až tak moc nehromadí. Dřív jsem za kosmetiku každý měsíc utrácela tisíce korun. Opravdu jsem utrácela strašně moc a velká část mé výplaty šla do kosmetiky. Teď se už krotím a kupuju vážně jen to, co využiju. Nenakupuju zkrátka bezhlavě jako dřív. 

A jelikož mě zajímá, kolik za kosmetiku za celý rok utratím, budu mít tento článek jako takovou statistiku a na konci roku uvidím výsledek. A vy spolu se mnou. Kdybych to počítala dřív, když jsem bezhlavě nakupovala každý měsíc třeba za tři tisíce (kolikrát i za víc), částka na konci roku by byla vážně obrovská a příšerná. To doufám tento rok nebude, protože tak už nenakupuju, ale i tak mě to zajímá a jsem zvědavá na výsledek. Doufám tedy, že na žádný kousek nezapomenu a že vám ukážu vždy vše, co daný měsíc koupím. Tak jdeme na to?



A co jsem si tedy za leden 2021 pořídila, co se kosmetiky týče?
Objednávala jsem nějaké dárky z internetu a přihodila jsem si pár plátýnkových pleťových masek, které mě zaujaly především super cenou a dobrými recenzemi. Ve velkém výprodeji jsem koupila vůni Ernique Iglesias a to jen za 39 Kč (původní cena přes 200 Kč) a protože ji mám moc ráda, byla jsem z ceny nadšená. Došla mi báze pod oční stíny a tuhle konkrétně miluju. Kupuju opakovaně. V DMku jsem si pořídila pleťovou masku s konopím a náplasti na pupínky. A v Teta drogerii jsem si v akci koupila barvy na vlasy v hnědé barvě.

  • Esfolio - plátýnková pleťová maska banán 19 Kč
  • Esfolio - plátýnková pleťová maska se šnečím slizem 19 Kč
  • Esfolio - plátýnková pleťová maska perlová 19 Kč
  • Lebelage - plátýnková pleťová maska hyaluron 14 Kč
  • Lebelage - plátýnková pleťová maska citron 14 Kč 
  • Lebelage - plátýnková pleťová maska pearl 14 Kč
  • Ernique Iglesias - deeply yours vůně 39 Kč
  • Rimmel - magnif eyes báze pod oční stíny 93 Kč
  • Balea - plátýnková pleťová maska s konopím 39, 90 Kč
  • Balea - náplasti na pupínky 62,90 Kč
  • L´oreál Paris - barva na vlasy 3 x 88 Kč = 264 Kč
Celkem jsem za měsíc leden 2021 za kosmetiku utratila: 598 Kč






20 komentářů:

  1. To je zajímavý nápad a bude určitě zajímavé, co z toho vyleze. Člověk si někdy neuvědomí, kolik po malých částkách utratí peněz.
    A připomněl jsi mi, že budu muset taky investovat do barvy na vlasy. Naděje na brzké otevření kadeřnictví je v nedohlednu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano. To je sem pípne karta, tam pípne karta a už to jede :D

      Vymazat
  2. Veľmi skvelý článok. Toto ma moc baví a asi si to budem aj ja takto pre seba zapisovať. Veľakrát sa čudujem kde sa mi podeli peniaze a asi to bude práve v drogériách pri malých nákupoch
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě je to zajímavé, si to zapisovat, to ano. Jsem sama zvědavá na výsledek :D

      Vymazat
  3. Skvělý nápad na článek. Aspoň v tom budeš mít přehled. Ty náplasti na pupínky jsou super, taky je kupuji.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. Pleťových masiek nie je nikdy dosť! :) Náplaste na vyrážky na mňa v poslednej dobe vyskakujú zovšadiaľ, už konečne musím tiež nejaké vyskúšať :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tohle je naprosto geniální nápad na článek! :) věřím, že díky němu budeš mít větší přehled, kolik utrácíš za kosmetiku a pro mě to je super inspirace :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  6. Ty pleťové masky bych si nejspíš také vybrala, moc ráda zkouším nové a ta banánová určitě krásně voní. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, moc pěkný nový formát článků. Skvělá statistika. Já raději snad ani celkové nákupy sčítat nebudu ☺♥. On-line nákupy jsi pořídila skutečně výhodně. Přeji prima neděli. ☺
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  8. Také si myslím, že je to skvělý nápad. Já když to tak shrnu budu asi na podobné částce... ale hodně udělají barvy na vlasy :( Mně šedivý dost rychle, takže pokud nejsou v akci dám jen 3 kila za měsíc za 4 barvy :D na mou délku musí být po dvou baleních.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si taky beru na jedno barvení dvě barvy. Teď jsem vzala teda tři, protože byla v akci jen při koupi 3 kusů. Tak jsem toho využila. Leze to do peněz hodně někdy ty barvy no..

      Vymazat
  9. Ahoj Moni,
    to je skvělý nápad! Teď jsem dopsala článek o kosmetických novinkách za leden a ke všemu jsem tam uvedla taky ceny. Ani to nesčítám, rozhodně jsem ty tvoje tři tisíce překročila... Je fakt, že v lednu jsem se nijak neomezovala, a co jsem chtěla, to jsem si koupila. Únor je rozhodně ve znamení stopky, ideálně bych to chtěla udržet i na další měsíce. Smím si koupit jen to, co mi dojde... A tedy na cestě mám ještě jednu objednávku z eshopu lilibela.cz, ale ta není nijak vysoká. Jinak mě dost zaujaly ty plátýnkové masky (ale koupit si je aspoň půl roku nesmím, masek mám doma dost klasických), už jsem se dívala, kde se dají sehnat...Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám na únor "No buy". Zatím se držím a nic jsem si nekoupila :) Já ty masky prostě miluju :D :)

      Vymazat
  10. Ja presne takýto typ článkov tiež plánujem tento rok. Už mám nachystaný ten za január - ale nielen čo sa kozmetiky týka - chcem to proste poňať ako nákupy za daný mesiac a dať tam aj kozmetiku, oblečenie - ktoré som sa mimochodom tento rok rozhodla nakupovať minimálne - rôzne veci do domácnosti, proste všetko za čo ten mesiac utratím..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)