sobota 23. ledna 2021

VÝLET 2/2021 - ROZHLEDNA CÍSAŘSKÝ KÁMEN

Krásnou odpočinkovou sobotu vám všem! 

Opět jsem se vám rozhodla napsat článek, který bude ale spíš o fotkách, než o samotném textu. A opět to tedy bude ukázka našeho výletu. Jednou v pátek přítele napadlo, že bychom se mohli jít podívat na nějaký výlet, abychom pořád neseděli doma. Neřekl mi kam jedeme. Ale protože velice málo - skoro vůbec - nefotím zasněženou krajinu a vždycky jsem si nějaké fotky udělat chtěla, vzala jsem si s sebou foťák. Sice hodně sněžilo, takže jsem měla s sebou i deštník, aby mi samotný foťák nenavlhl a neponičil se, ale deštník jsem nakonec nepoužila a snažila jsem se fotit rychleji a když sněžilo méně. 

Byli jsme se podívat na rozhlednu Císařský kámen. Cesta autem nám měla trvat do deseti minut. Nakonec kvůli uzavírce trvala asi 40 minut. Ale nevadí. Překvapilo mě, kolik sněhu tu je. U nás v centru města skoro nic. Možná tak centimetr, dva. Jemný poprašek. A tady tuna sněhu a nádherná zasněžená krajina. Rozhledna nebyla daleko, asi půl kilometru od místa, kde se nám podařilo zaparkovat. A tak jsme se vydali na procházku při poměrně hustém sněžení a díky sněhem obaleným stromům, jsme si připadali, jak v Mrazíkovi. Byla to jednoduše nádhera.






I když se mi zezačátku vůbec nechtělo - kvůli sněžení a tuně sněhu, tak nakonec jsem vylezla i nahoru na rozhlednu. Nikdo tu nebyl. Byli jsme tu úplně sami. Byla to nádhera. Všude padal sníh, stromy krásně bílé a i když kvůli mlze nebylo vidět do dálky, mělo to své kouzlo a jsem ráda, že jsem vyšlapala až nahoru. Když jsme se z procházky vrátili do auta, dali jsme si trochu teplého čaje, který jsem nám udělala do termohrnku a jeli jsme domů. Byl to fajn výlet a jsem moc ráda, že jsem si konečně také nafotila nějakou tu zasněženou krajinu. 




LÍBÍ SE VÁM ZASNĚŽENÉ FOTKY? CHODÍTE NA VÝLETY V ZIMĚ?


22 komentářů:

  1. Ahoj, to snad ani nejsou fotky z letošní zimy..., vlastně jsem pořádně letos sníh neviděla. Zatím jsem pořád v Praze, ale doufám, že na Vysočině, kam se chytám si nějaký sníh na mne počká. ☺♥ Moc krásné fotky. Příjemný víkend.

    OdpovědětVymazat
  2. Miluji sníh a fotky se sněhem jsou nádherné. Krásné místo na výlet. Taky bych se někam vydala, jen u nás toho sněhu moc nebylo.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné zimní fotky. A pokud jde o rozhlednu - když už k nějaké dojdu, tak vylezu nahoru, i kdyby byla mlha jak mlíko (z Blaníku jsme kdysi skoro ani neviděli na zem). A tahle rozhledna je navíc moc pěkná. Zimní výlet nám zatím nevyšel, jen já sama jsem byla u nás v Miličovkém lese (což je kousek od sídliště). Dneska jsme byli zkontrolovat chalupu, ale i na Vysočině dneska spíš tálo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda zatím taky na každou vylezla, i když né na každou se mi upřímně chtělo :D

      Vymazat
  4. Nádherné fotky. Veru tie zasnežené majú svoje čaro. Kiež by u nás bolo tolko snehu. Na vylety chodim inak v zime málo.

    OdpovědětVymazat
  5. To je opravdu zajímavá rozhledna, výlet musel být moc fajn, a navíc ty hromady sněhu, krása :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj,
    podle fotek to vypadá na moc pěkný výlet. Zimní fotky se mi moc líbí, ale zimní procházky zrovna nevyhledávám. Dřív jsem je měla ráda, ale po dvou vymknutých kolenech se v zimě prostě bojím. Kdybych někde ošklivě spadla (to se mi běžně stávalo, v zimě to prostě klouže), tak bych už musela na operaci, a to nechci. Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to chápu, já zas měla problémy s kotníkem dlouho..

      Vymazat
  7. To je nádhera. Milujem takúto zasneženú krajinu, vyzerá to ako z rozprávky.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  8. Fotky jsou naprosto kouzelné, miluji zasněženou přírodu! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné fotky i rozhledna. Škoda, ty delší cesty. Jinak výlety v zimě děláme a čím dál víc, když je všechno zavřené... jinak za normální situace bývá výletů málo, vzhledem k tomu, že v zimě chodíme rády do sauny a vnitřních bazénů, chodím na lyže na místní kopec a tak.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já do sauny ani bazenu v zimě vůbec nechodím a na lyžích jsem nikdy nestála :D

      Vymazat
  10. Moc krásné fotky :). Jaký máš foťáček? Ráda chodím na výlety. O víkendu jsme byli s přítelem na Kleti. Článek bude na blogu za týden :)
    Leník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olympus Pen EPL 6 :) Ráda se mrknu, pokud nezapomenu :)

      Vymazat
  11. Krásné fotky, fakt.
    Zimu moc nemusím, ale je hodně fotogenická... :)

    Ela

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)