úterý 9. února 2021

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - LEDEN 2021

Krásné úterý vám všem!

Mám tu další článek se shrnutím, co se dělo v měsíci lednu a co jsem stihla zaznamenat. Tak se pojďte podívat na střípky z měsíce ledna 2021.

Leden začal tím, že mě přítel překvapil a uvařil výborné kuřecí kousky s omáčkou a bramborovou kaší. V lednu jsem dělala hodně jídel ze zbytků. Udělala jsem například banánový chlebíček a krémovou luštěninovou polévku se zeleninou. Objednali jsme si z restaurace a dala jsem si bun bo nam bo. Miluju to. Mamka mi jako překvapení dala krásnou hřejivou deku, kterou teď používám denně, je skvělá!


I kočka si tu novou deku oblíbila a hned na ni vlezla a spinkala u mě. V lednu jsem přečetla celou knížku, která byla vážně zajímavá a měla nečekaný zvrat na konci. Stále byl všude okolo sníh, jen škoda, že nebyl na ty Vánoce. Pořídila jsem si pomocníka do domácnosti a to tyčový vysavač Leifheit bez kabelu, který jsem dlouho chtěla. Po Vánocích byl o 1000,- levnější a ještě jsem našla slevový kód, který mi odečetl dalších  500,-. Takže jsem za něj dala doslova pár korun. Jsem s ním nesmírně spokojená. Vůbec nechápu, jak jsem bez něj mohla žít. Odteď mě vysávání hrozně baví. Předtím jsem ho nesnášela.




Konečně jsem si po dlouhé době pořídila nabíječku na telefon. Já jsem doslova ničitel kabelů a hlavně nabíječek. Takže jsem asi tři nefunkční kabely vyhodila a konečně si pořídila nový. Opět jsem se po Vánocích jako většina lidí vrátila do práce. Objednala jsem si své oblíbené Milka Cappucino a vyzkoušela jsem vzít i nějaké jiné, karamelové. Začala jsem číst novou knížku.


Přišel mi Look Fantastic box a úžasným obsahem. Tohle byl asi nejhezčí obsah, který v boxu doposud byl. Mamka nám uvařila výbornou svíčkovou. Přítel mi koupil mini sukulent, tak jsem zvědavá, jestli přežije. Uvidíme. Ale je moc pěkný. Udělala jsem větší objednávku na Grizly.cz a doplnila zásoby zdravých potravin.


Objednala jsem také nové dózy do domácnosti a to na cornflakes a musli. Přihodila jsem aviváž a své oblíbené bloky do wc. Koupila jsem si taky barvy na vlasy. Objednali jsme si z asijské restaurace a dala jsem si své milované sushi. A udělala jsem si taky radost novým kávovarem. Čekala jsem opět na po-Vánoční výprodeje a vyplatilo se. Je skvělý, jsem s ním vážně spokojená. A udělala jsem si s pomocí přítele přihrádky do krabice od Look Fantastic boxu a natřídila si do ní vonné vosky.


Udělala jsem bílou roládu, která mi moc chutnala u přítelových rodičů na Vánoce. No, nebudu lhát. Vůbec mi nešlo ji udělat. Rolády jsem už dělala, ale tahle byla asi nějaká prokletá. Totálně - TOTÁLNĚ - sražený krém. Představte si cca 20 obr hroud. A ještě se mi roztrhalo těsto. No katastrofa. Ale zachránila jsem to a byla moc dobrá. Koupila jsem si v Pepcu nějaké prostírání a podtácky na nový stůl, který máme objednaný. Využila jsem toho, že otevřeli tento krám, abych pak zas X měsíců nemusela čekat. Udělala jsem si nové béžové nehtíky. A koupila jsem velmi výhodně síťku avokád a udělala jsem si "avokádový týden" a navíc jsem od mamky dostala výborné domácí kysané zelí. 


Objednala jsem ještě nějaké další kapsle, abychom měli větší výběr. V lednu jsme byli na výletě a vypadalo to jako na podzim. Byli jsme na Sloních kamenech. Mohli jste vidět i článek. A cestou jsme si dali čoko-karamelové taštičky z McDonaldu.


Přítel mě vytáhl na výlet na rozhlednu. Sice hodně sněžilo a byla mlha, ale i tak to mělo své kouzlo a bylo to super. Upekla jsem konečně něco z kuchařky. A to zdravé brownie z červené řepy. Přišel mi nádherný balíček od sledovatelky Alči. Moc mě to potěšilo a udělalo mi to velkou radost! :)


Udělala jsem nám smažené závitky a polévku s vejcem a řasou. A k tomu smažené krevetky. Doma jsem také vyzkoušela nový recept co mě napadl a to na šneky z listového těsta na sladko. S pudingem a kousky čokolády. Byla to rychlovka a moc dobré! Upekla jsem taky ze zbytku škvarků škvarkové pagáče. A nakonec jsem vám ukázala nálož prázdných obalů. 




22 komentářů:

  1. Pekné zhrnutie, takéto fotky ma bavia.
    Najviac ma zaujal vysávač, pretože práve niečo podobné zhánam. Fakt je dobrý? Poriadne saje napriek tomu, že je bezkáblový???

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, to je velmi podrobný přehled.

    ...mám hlad! :D :D

    Ela

    OdpovědětVymazat
  3. Pekné zhrnutie, aj mňa zaujal ten vysávač a dobré jedlo :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Loved! Omg looks so good! <3

    www.pimentamaisdoce.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to jsi měla zajímavý a nabitý měsíc :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to byl krásný měsíc, a toho jídla, no mňam!! :) fakt moc krásný článek! A nejvíc jsi mě dostala asi tou taštičkou z Mekáče, já myslela, že už budou mít naždy jenom ty hnusné jablkové! :D

    In the moment with Ejmina | Instagram

    OdpovědětVymazat
  7. Tenhle kávovar jsem dostala k Vánocům a nemůžu si ho vynachválit! Ať ti také dělá radost, nejraději mám cappuccina. :D :) Měla jsi hezký leden. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Moni,
    krásné shrnutí měsíce, vypadá to, že byl hodně úspěšný. Ten můj se nesl v duchu distanční výuky a uzavírání pololetní klasifikace. Každopádně v lednu jsem si udělala hodně radosti s novou kosmetikou a oblečením. největším úspěchem je určitě to, že se nám povedlo umístit babičku do domova seniorů, kde je moc spokojená, a řekla bych, že se i její stav zlepšil (minimálně ten psychický). A ve svých 89 letech tam má nějakého ctitele:-D Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Moniko, tyhle tvoje shrnutí se mi líbí a pořád si říkám, že bych mohla takové dělat taky. Člověk má pak takový deníček... V lednu jsem to nedala, tak uvidím, jestli v únoru...

    OdpovědětVymazat
  10. Milujem takéto zhrnutia s veľa fotkami. Máš nádhernú mačičku ♡♡ Úplne krásna. Inak ten vysávač máme doma aj my, ale ja ho vôbec nemám rada, haha, vôbec som si na to nezvykla a aj tak vysávam normálnym. A to brownies s červenej repy vyzerá tiež skvelo, to by som tiež chcela skúsiť!:)

    OdpovědětVymazat
  11. Moni, krásné shrnutí jednoho měsíce a tolik zážitků. Přesně o tom je život. Mít radost z maličkostí a umět si užít každý den. :o)
    Měj fajn únor. D.

    OdpovědětVymazat
  12. Veľmi pekné fotografie! Rada čítam takéto zhrnutia :-) Ale teraz som hladná! :D ❤

    Blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat
  13. Super fotky.. Miluju to kosmetiku.. a jídlo. Mňam, děláš chutě. :D
    Jinak ten tyčový vysavač si také musím pořídit. Má ho babička a taky u ní hrozně ráda vysávám. :D Doma mě to normálním vysavačem moc nebaví. :D

    OdpovědětVymazat
  14. Hodně mě zaujala ta kniha. Mám ráda knihy s touhle tématikou. Box na vosky jsem si doma taky sama vyrobila a měla jsem z něj obrovskou radost.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  15. Jsem na tom úplně stejně, tvůj leden odpovídá úplně tomu mému. Hlavně, co se týká vosků Yankee Candle nebo Dolce Gusta! V poslední době tu kávu miluji! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Takových dobrot :) Také ráda vařím ze zbytků, neznáším cokoliv vyhazovat :) Ten balíček od Tvé sledující byl moc hezký. Bylo vidět, že se s ním fakt dala záležet :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  17. Ty jo samé dobrůtky ❤️ Krásný článek

    OdpovědětVymazat
  18. Také se u mě měsíc nesl hodně ve znamení jídla, myslím že k tomu tak trochu dopomáhá zima a to corona období. :) Banánový chlebíček vypadá super, mně vždycky praskne :D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  19. Oh, koľko super jedla. Mňam, hlavne sushi, urobila si mi riadne chúťky.

    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)