neděle 6. června 2021

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - KVĚTEN 2021

Opět další měsíc za námi a tak je tu tradičně shrnutí toho, co se k květnu stalo a co jsem hlavně stihla zaznamenat.

STŘÍPKY Z MĚSÍCE (článek s neupravenými - autentickými fotkami - focenými většinou na mobil)

Začátkem května byla stále zima a tak jsem znovu vytáhla už vypranou a uklizenou tenčí zimní bundu, kterou jsem nosila v podstatě celý měsíc. Myslela jsem si, že ji už nechám uklizenou a připravenou na podzim a zimu, ale beztak jsem po ní musela sáhnout. Stejně tak i zimní boty. Jediné, co naznačovalo alespoň trochu jara, byly rozkvetlé stromy a keře. Začátkem měsíce jsme šli s mým bývalým přítelem na procházku k přehradě. Popovídali jsme si v poměrně poklidné náladě a byli jsme krmit kachny a holuby. Byl tam klid. Minimum lidí, takže jsme měli celé osazenstvo kachen a holubů jen pro sebe. 


Na začátku května měl D. narozeniny a tak jsem mu poměrně na rychlo upekla narozeninový dort. Nevyhrála jsem si s vyzdobením a se všemi detaily tak, jak bych chtěla, ale i tak se musím pochválit, protože se mi dort povedl. Měla jsem z jeho tvorby velký stres, protože jsem doposud dělala jen kakaové dorty s čokoládovou náplní. Ale tentokrát jsem dělala vanilkový dort s vanilkovo smetanovou náplní. Nicméně povedlo se a to je pro mě největší odměna. V lékárně jsem si dokoupila dezinfekci a koupila jsem si taky tablety na odvodnění, protože jsem si před několika lety zranila kotník a od té doby mi každé léto natýká do obřích rozměrů, tak bych to chtěla trochu zmírnit. Uvidíme, zda budou mít tablety nějaký efekt, ale věřím, že ano. Doplnila jsem taky pár kousků do šatníku - co se týče spodního prádla. A nakoupila jsem si spoustu dobrot v Lidlu. Tam nakupuju uplně nejraději, ale taky tam nechám nejvíc peněz :D


Konečně jsem se dočkala nových dílů Příběhu služebnice a tak jsem je s nadšením hltala jeden za druhým. Ve výprodeji jsem si pořídila taky nové tepláky, mikinu a podzimní bundu. Vše jsem objednávala on-line, protože ještě nebyly otevřené obchody, ale trefila jsem se se vším a vše mi skvěle sedí. Měla jsem už docela odrostlé gelové nehty, takže jsem si je přelakovala vytvrzovacím lakem a alespoň na několik dní je zachránila, než jsem si šla nechat udělat nové. Po dlouhé době jsem sáhla po rozečtené knize Porodní sestra z Osvětimi.


Od D. jsem dostala nádhernou květinu, kterou jsem absolutně nečekala. Upřímně jsem si vždycky přála dostat takovou kytku v "krabici". Moc se mi to líbilo u ostatních slečen třeba na instagramu, ale neočekávala jsem, že bych to dostala někdy od někoho i já. Nicméně stalo se a byla jsem z ní úplně unešená a nadšená. Byli jsme taky na prvním oficiálním společném výletu a to na syslí louce. Nejprve to vypadalo, že tam ani žádného krasavce nenakrmíme, protože tam byla spousta lidí a syslíci byli poměrně přejedení. Ale povedlo se. Nakrmili jsme jich několik a dokonce jsem si skoro všechny pohladila. Ano, jsem hrozná. Ale jakmile je někde nějaké zvíře, musím ho prostě pohladit a úplně si to užívám a nikdy nechci odejít :D Vždycky bych se na to místo nejradši nastěhovala a krmila a hladila 24/7 :D


V květnu mi udělal radost i DM box. Ten byl v prodeji za 199 Kč. Já uplatnila slevu a měla jsem ho jen za 149 Kč. Obsah mi udělal ohromnou radost. Vše z boxu využiju a to i nádhernou krabici. Konečně se venku trochu oteplilo a tak jsem si na sebe vzala i tenčí koženkovou bundu. S D. jsme si udělali opět kuřecí kousky naložené v jogurtu s kořením a obalené v cornflakes. 


S D. jsme taky začali postupně dělat pořádek u něj doma. Vyházeli jsme spoustu nesmyslů a bordelu a naopak dokoupili hodně věcí, které mu v domácnosti chyběli. D. nám udělal vynikající závitky, které umí dokonale a moc mi chutnají. Je v nich spousta zeleniny, bylinky a krevety. Miluju to. Upekli jsme společně banánovo-nutelové taštičky, které se však v troubě poněkud rozlepily. Takže z toho vyšly jen placky, ale byly nakonec moc dobré. 


Mimo úklidu jsme i odpočívali a dívali se na filmy, u kterých jsme tedy většinou usnuli. Takže jsme ve výsledku moc filmů neviděli. Tady už můžete vidět i moje nové nehty. Nechala jsem si udělat hodně krátké a chtěla jsem i jiný tvar a výraznější barvu. S mamkou jsme měli svátek a tak jsme si zašli do Fruitissima na drink a jelikož se konečně otevřely obchody, tak máme novou zásobu oblečení a dalších věcí. 


Tady už můžete vidět alespoň trochu nové oblečení, které mi přibylo v šatníku. Jelikož jsme šli kolem Lidlu, byla jsem si tam koupit pár drobností. Sehnala jsem tam výhodně skleněné nudle, shoty s červenou řepou (ty naprosto miluju) a dalších pár věcí. S mamkou jsme se podívali taky do našeho oblíbeného obchodu. Klasický vietnamský obchod, kde mají snad úplně vše. 


Po nějaké době jsem měla chuť si koupit svůj oblíbený časopis Tina. A koupila jsem si nový typ barvy na vlasy a nechala jsem si od mamky opět nabarvit vlasy. Vybrala jsem si středně hnědou a ta barva se mi moc líbí.


Od kolegyň jsem dostala krásné dárečky k svátku. Oni se mi vždycky trefí do vkusu a věcí co koupit. V DMku jsem si pořídila probiotika. D. se zmínil, že by měl chuť na řecký salát a pečený feta sýr a tak jsem vyslyšela jeho přání a udělala nám tuhle dobrotu k večeři. A dostala jsem od D. nádhernou a velkou kytičku k svátku. 


S D. jsme si u něj uvařili rajskou omáčku, domácí knedlík a zapečené papriky s mletým masem. Moc se to povedlo a byl to vynikající oběd. Jako dezert jsme si udělali štrůdl. A opět jsme mu byli dokoupit nějaké drobnosti do domácnosti.


Jednou jsem se zastavila po práci v Kiku, kde jsem si nečekaně vybrala dvě trička, tenisky a pár kousků do domácnosti. Z internetu jsem si objednala kámen na masáž obličeje, který je teď všude populární. Já už jeden měla z Aliexpress, ale rozbila jsem ho. Takže abych nemusela čekat, objednala jsem si tentokrát z Česka. S kamarádem jsme byli na nákupu jídla v Globusu, kde jsem našla zajímavé novinky. Linu s arašídovým máslem a čokoládu Schogetten s náplní z lotus sušenek, která je dokonalá!


S D. jsme si zajeli pro jídlo do restaurace, která se nachází ve městě, kde bydlí. Vybrala jsem si (nečekaně) moje milované Bun Bo Nam Bo. Co vám budu povídat. Bylo dokonalé, vynikající, úžasné, čerstvé. Ke konci měsíce jsem nám opět udělala k večeři salát, ale tentokrát s kuřecím masem a opraženými arašídy. V květnu jsme spolu s D. trávili hodně času, poznávali se, povídali si a konečně jsem se po dlouhé době začala cítit šťastná.










JAKÝ BYL VÁŠ KVĚTEN?

15 komentářů:

  1. Vidím, že jsi měla pestrý měsíc a hezky sis ho užívala. Já už mám květnové shrnutí na blogu, tak můžeš kouknout :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Moni,
    zase skvělý článek. D. se mi z tvého povídání moc líbí, tak doufám, že vše bude jen lepší:-) Ty kytičky jsou moc krásné. Já jsem v květnu taky nakupovala nové spodní prádlo:-D Syslíci jsou úplně boží, kdybych tam byla, tak bych je taky pořád hladila, v tom jsem úplně stejná:-)
    Měj se krásně a když budeš chtít, můžeš se mrknout ke mně na blog, kde taky najdeš shrnutí...
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že nejsem jediný blázen, co vše pořád hladí :D

      Vymazat
  3. Jee syslí louka, můj sen se tam vydat. Já jsem taky typ člověka co musí všechno hladit. Koukám že z bývalého vztahu jsi se dostala. Však pokud jsi se necítila dobře ve vztahu, bylo to nejlepší rozhodnutí. Vždycky vše dopadne dobře.

    TerezahStyle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jsem za to moc ráda, že je to teď jak to je :)

      Vymazat
  4. Měla jsi krásný měsíc, dokonce plný dobrot jak tak koukám! :D :)) Ať je pro tebe i červen povedený. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc krásný měsíc, dort s mi náhodou líbí a je povedený a vůbec mi nepřipadá odbytý, ba naopak :) Jinak koukám, že se u tebe dá najít hodně inspirace na jídlo :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, krásné fotky a příjemný článek. Tomu říkám dost nabitý měsíc. Kytičky přenádherné jen co je pravda. Dortík se moc povedl, radost pohledět.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)