čtvrtek 8. července 2021

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - ČERVEN 2021

Krásný pohodový čtvrtek vám všem! Jak se máte a jak si užíváte teplého počasí? Jak jsem vám už několikrát psala, já moc léto a tropická vedra nemusím. Ale zase mám ráda, když na sobě nemusím mít pět vrstev oblečení, to ano. Takže já si teplejší počasí užívám, nicméně taková ta vedra, kdy ze mě leje jen co vyjdu z domu, to už vážně není nic pro mě. Mám ráda teplo, ale tak akorát. Kdy můžu jít na výlet nebo na hezkou noční procházku a neleje ze mě. Jsem zvědavá na to, jaké teploty budou v červenci. Tak uvidíme, co nakonec červenec přinese. Ale jdeme se podívat nejdřív na to, co přinesl červen a co se u mě v kostce dělo.

STŘÍPKY Z MĚSÍCE (článek s neupravenými - autentickými fotkami - focenými většinou na mobil)

Dostala jsem od mamky krásně voňavou svíčku Yankee Candle a moje milované Kinder čokoládky - ke dni dětí. Z katalogu Oriflame mi přišla objednávka. Moc jsem se těšila především na hřeben, který mám v plánu používat při mytí vlasů a konkrétně tedy na rozčesání vlasů, ve kterých bude vlasová maska. Aby se dobře dostala všude. V červnu jsem se dala do čtení knih. Jako první jsem dočetla už dlouho rozečtenou knihu z prostředí koncentračního tábora. A samozřejmě jsem se moc těšila na hokej, takže jsme ho s přítelem sledovali.


Zajela jsem si taky pro prstýnek, který jsem reklamovala, protože mi z něj vypadl kamínek. Jela jsem s kamarádkou, se kterou jsme si koupili nanuky a šli si sednout a popovídat na lavičku. A dostala jsem od ní krásnou kytičku k narozeninám a svátku, protože jsme se delší dobu neviděli.


Udělali jsme si v jeden krásný den skvělý piknik s mnoha dobrotami. Jednou jsem ze srandy řekla, že až to se mnou bude myslet D. vážně a bude cítit, že by se mnou chtěl začít vážný vztah, ať mě "požádá o ruku" s lízátkovým prstenem :D... No a on se toho opravdu chytil a dostala jsem krásný lízátkový prsten a v červnu jsme spolu s D. tedy začali oficiálně chodit. Byli jsme taky na krásné vyjížďce s úchvatným západem slunce.


Většinou si každý týden pečeme něco dobrého a tentokrát to byly dva druhy štrůdlů. Klasický jablečný a jablečno-kakaový. Upekla jsem výborné domácí rohlíky a udělali jsme si domácí hot-dogy. 


Nechala jsem si udělat krásné nové fialovo-růžové nehtíky. Opět jsme třídili spoustu věcí v D. domácnosti a dělali dál pořádek. A protože mám toho nejšikovnějšího kuchaře, udělal nám k večeři výborné špízy a opečený chlebík. 


V červnu jsem měla taky poprvé v tomto roce meloun. Uklízeli jsme i balkón a technickou místnost, kde jsou čistící prostředky, vysavač, věci na malování a další propriety, které nejsou kam jinam dát. A opět jsme pekli. Tentokrát výborný cuketový perník s marmeládou a čokoládou.


Stejně jako minulý měsíc - i tento měsíc jsme si dali bun bo nam bo. Přítel dostal sazeničky rajčat a tak jsme je zasadili na balkóně. Snad z nich bude i nějaká úroda, uvidíme. Uvařili jsme si boršč, kterého byl plný hrnec. Ale byl moc dobrý. Mám boršč hrozně ráda. V červnu jsem po dlouhé době viděla i Lilinku, která mi moc chybí.


Přítel nám uvařil výborný gulášek a jeho čičinka mě nechtěla nechat ani najíst, jak moc se chtěla mazlit. Pořídili jsme si taky nové krásné povlečení. Udělala jsem si menší nákup v DMku. A v Bille jsem koupila novinku - tyčinku Pribináček, která mě moc zaujala.


I když jsem zprvu nechtěla, nakonec jsme se s přítelem shodli, že se půjdeme nechat očkovat proti covidu. Zezačátku jsem se nechávat očkovat vůbec nechtěla. I přesto, že všeobecně nejsem vůbec odmítač očkování. A ani nevěřím různým konspiračním teoriím ohledně toho a podobně. Prostě to nakonec tak nějak přirozeně vyplynulo. Hodně jsem si o tom nastudovala z obou stran - pro i proti. Je to vlastně každého věc a nikoho nesoudím. Kdo chce, ať se očkovat nechá a kdo nechce, ať se očkovat nenechává. My jsme se nakonec shodli, že půjdeme. Pokud by vás zajímala reakce po prvním očkování - asi po cca 7 až 8 hodinách po očkování jsem měla asi 20 minut zimnici a bylo mi chvíli celkově divně a malátně. Ale po 20 minutách bylo po všem. Jediné co, tak mě asi 3 dny hodně bolela ruka (nemohla jsem ji ani zvednout, abych si udělala culík :D), ale to je po očkování taky normální. Přítelovi nebylo absolutně nic, kromě bolesti ruky. Za odměnu, že jsem očkování zvládla (nedělá mi dobře hodně lidí a na místě, kam jsme se šli nechávat očkovat, byla opravdu velká koncentrace lidí..), mi přítel koupil čokoládky s prasátkem Pepina, které miluju a nakoupili jsme nějaké další dobroty. 


Po očkování jsme si udělali výbornou večeři. Velkou nálož zeleniny - šopský salátek - s opečenou česnekovou bagetkou. A to ve skleničkách na víno není alkohol (ten se ani po očkování nesmí). Je to ledový čaj a zbytek kofoly :D. Konečně jsem vytáhla své nové sandálky. Opět jsme byli na nákupech a dokoupili jsme další věci do domácnosti. A udělali jsme si výborný tvarohový chlazený koláček.


D. dodělal podlahu v chodbě. Vybrali jsme krásné šedé lino, moc se mi to líbí a krásně to projasnilo celou místnost. Zkoušeli jsme udělat corn-dogy. Ale moc se nám to nepovedlo. Těsto nám z toho stékalo a bylo to hrozně mastné, ale byla to vážně zábava. Jelikož byla v Tetě akce na značku Dove - dokoupila jsem si nějaké kousky do zásoby. A D. taky v červnu dělal bojler, abychom měli dostatek teplé vody na vše potřebné.


Nakonec jsme i vymalovali. Mám z toho velkou radost, vypadá to parádně a hned jsou místnosti útulnější a krásně "čisté". Cpala jsem se taky hrachovými lusky, které miluju. A přečetla jsem další dvě knížky. Amiho jsem měla rozečteného, ale už jsem si to moc nepamatovala, tak jsem ho přečetla celého od začátku. A nakonec jsem si pořídila dvoje nové kapsle do kávovaru. A to horkou čokoládu a pak speciální horkou čokoládu Milky Way.


JAKÝ BYL VÁŠ ČERVEN?


10 komentářů:

  1. Hezký článek. Můj červen byl taky docela pestrý - chata, chalupa, dovolená, víkend u Doks, taky očkování (já už ale druhou dávkou)... Ostatně můžeš kouknout ke mně - mám červnové shruntí jako první červencový článek.

    OdpovědětVymazat
  2. Měla jsi rozmanitý měsíc :) S přítelem jsme doma taky třídily věci, ale pořád je tady toho spoustu, co by chtělo ještě vyházet, tak doufám, že to dáme nějak dokupy :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Moni,
    super článek! Můj červen byl dost nudný (souhrn je na blogu) - hodně času jsem strávila v práci, kde to bylo docela náročné. Taky jsem se dost stresovala a vztekala kvůli dovolené v Řecku, která nakonec vyšla dobře. Moc se mi líbí, jak je přítel šikovný a nebojí se práce. Moc vám to spolu sluší a jsem ráda, že máš zase šťastné období. A Lilinka je pořád stejně krásná kočička:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je moc šikovný a pracovitý a jsem za to moc vděčná. A moc ti děkuji :)

      Vymazat
  4. Měla jsi moc hezký červen a přeji ti, ať je takový i červenec. :) Konečně jsme se dočkali sluníčka a možností vyrazit na dovolené. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezký článek, jsem ráda, že ses rozhodla nakonec na očkování jít :) Užívej léto, jak jen to jde!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)