úterý 3. srpna 2021

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - ČERVENEC 2021

Krásné úterý vám všem! Dnes tu pro vás mám tradiční každo-měsíční článek a to je článek s názvem "Střípky z měsíce". V červenci se mi podařilo nashromáždit opravdu velké množství fotek. Konkrétně jich je 60, takže článek bude delší a obsáhlejší. Věřím však, že se vám i tak bude líbit a že se rádi podíváte na to, co se u mě v červenci dělo a co mi třeba dělalo radost :) Můžete si k tomu udělat kafíčko, čajík a dát si něco dobrého na zub.

STŘÍPKY Z MĚSÍCE (článek s neupravenými - autentickými fotkami - focenými většinou na mobil)

Na začátku července jsme zkusili ze srandy zasadit melouny a papriky. Opravdu jsem nikdy nic nesázela a byla jsem líná studovat - jak se to má dělat a kdy se to má vysazovat. Prostě jsem to ze srandy zkusila zasadit a ejhle - vyrostlo to. Takže jsme to dali následně na zahrádku a uvidíme, co se bude dít dál. Na příští rok se ale připravím poctivě a vše si nastuduju a nakoupím. Chci vypěstovat nějaké dobroty, jako třeba mrkev, salát, kedlubny a podobně. Přítel nám udělal vynikající pečené kuřátko a konečně jsme udělali doma pořádek a mohli si v klidu sednout k jídelnímu stolu a posnídat tam. Dostala jsem taky krásnou růžičku přímo ze zahrádky.


V červenci jsme oba poprvé navštívili samosběr jahod. Vždy jsem to chtěla vyzkoušet. A D. taky. Tak jsme se vydali na nejbližší samosběr. Bylo to skvělé, moc nás to bavilo a byl to super zážitek, který si ráda někdy zopakuju. Nasbírali jsme si jahody do mrazáku, na koláč a i jen tak na snězení. 


Začali jsme taky zvelebovat zahrádku. Na nějakých místech zůstal nepořádek a suť z oprav domu a tak jsme úplně všechno uklidili a vytvořili si prostor pro výsadbu a i pro následnou mini terásku. Konečně jsem taky sehnala vynikající mini okurky, na které se vždy těším celý rok. Stejně tak jsem koupila výborná sladká rajčata a další dobroty. Z Dr.maxe jsem si pořídila pár dobrot do kaše i jen tak na zobání.


Zašla jsem si na nehtíky a tentokrát jsem zvolila velmi jemnou a decentní světlou barvu. Byli jsme na nákupu dalších věcí do domácnosti a samozřejmě nesměly chybět nějaké dobroty. Na zahrádku jsme pořídili i kytičky, které nám to tu krásně zvelebují.


Jako vždycky, tak i tento měsíc, jsme si dělali výborná jídla. Například obložený talíř nebo pečené brambory a hermelín se salátkem, dipem a ledovým čajem. D. mi ukázal starší obchod s potravinami. Ty já naprosto miluju. A nebyla bych to já, kdybych samozřejmě neodešla s nákupem. Udělala jsem taky objednávku na pepis shopu, kde byla doprava zdarma. Vzala jsem Pringles a další mňamky.


Práce na zahradě pokračovala a dělali jsme si prostor pro tvorbu mini terasy. Nakoupili jsme kamenné desky a kamínky a D. vytvořil úžasný základ pro naší terasu. Dostala jsem od něj taky nádhernou kytičku, se kterou mě velmi překvapil a zároveň i potěšil. Upekla jsem domácí loupáky. Udělala jsem je z dvojité dávky, abych mohla dát i D. bráchovi a dětem, ale nějak jsem to s tím množstvím přehnala. Loupáku byla obrovská hromada, celkem tři plechy a byly navíc obrovské. A nedivte se, že na nich nevidíte mák. Zapomněla jsem ho koupit, tak byly bez něj.


Jelikož jsme měli v červenci týden dovolené, jeli jsme do lázní Libverda. Udělali jsme si tam menší procházku a dali jsme si tradiční oplatky. Jednu oříškovou a jednu jablečno-skořicovou, která mi teda chutnala mnohem víc, protože byla chuťově netradiční. Vyrazili jsme taky na výlet do lesa na rozhlednu.


Další náš výlet byl na skalní hrad, na který jsme nakonec vůbec nedošli. Nejdřív jsme nemohli vůbec najít cestu, kudy se tam dostaneme a kde zaparkujeme auto. Bloudili jsme tak dlouho, že hrad mezitím zavřeli. Tak jsme se chtěli jít alespoň projít nahoru na skály a přiblížit se mu. Ale při průchodu lesem nás (teda spíš přítele) otravovali hejna hmyzu. Ale opravdu tak moc, že jsme to nakonec vzdali a vrátili se. Při odjezdu jsme alespoň navštívili místní cukrárnu, kde nám byla útěchou vynikající zmrzlina. V červenci jsem si nakoupila nějaké nové kousky z dekorativky a využila jsem poštovného zdarma a objednala si i nějaké knížky s recepty.

O dovolené jsme navštívili znovu syslí louku, kde se nám minule moc líbilo. Nakrmili jsme nějaké syslíky, kteří měli tentokrát asi velký hlad, protože jich k nám chodila opravdu hromada. Jsou neuvěřitelně roztomilí.


V poslední době si dáváme často bun bo nam bo, tak ani tento měsíc nebyl výjimkou. Konečně jsem sehnala vynikající žlutý meloun, který byl celý jen pro mě, protože D. ho nesnáší :D. Udělali jsme si taky domácí kebap z kuřecího masa. A D. nám ugriloval výborné kuřecí maso, cuketu, opekl chlebík a dali jsme si k tomu salátek. 


V červenci přišel letní Glanc box s kosmetikou a drogerií. V DMku jsem si koupila pár drobností a taky zázvorovo-kurkumový shot, který jsme si dávali po očkování. A ano, byli jsme tento měsíc na druhé dávce očkování. Mě tentokrát bylo dobře, akorát se mi asi na pět minut doma zamotala hlava. Ale to se mi stává běžně z tlaku. Takže to nepřičítám očkování. Ruka mě bolela tak o 70% méně než poprvé. Díkybohu. Po prvním očkování jsem si nemohla udělat tři dny ani culík, jaká to byla bolest. Přítele tentokrát bolela ruka a bylo mu celkově divně a bolela ho hlava. Ale nic hrozného to taky nebylo. Bála jsem se tedy hodně, protože jsem četla, že jsou reakce na druhou dávku mnohem horší. Ale díkybohu u nás dvou to bylo úplně v klidu. Týden před očkováním jsme si dávali hodně vitamínů spolu s vitamínem D. A po očkování taktéž. 

S mamkou jsme si dělali dost jídel podobných jako bun bo nam bo. Obě to máme moc rády. S D. jsme byli opět na nákupech dalších věcí do domácnosti. A taky pro boxíky na třídění věcí. Ráda kupuju krabice z Pepca. Jsou na organizaci a třídění super. Jelikož mi došlo pleťové sérum, pořídila jsem si nové. Chtěla jsem vyzkoušet něco dražšího. A tak jsem vsadila na dobře hodnocenou Biodermu. Jsem zvědavá na výsledek. Koupila jsem ji velice výhodně a ve velké akci.


Upekla jsem nám čokoládový koláč s vanilkovým pudingem. Od mamky jsem dostala dáreček. Lindt pralinky a novou voňavku spolu s kosmetickou taštičkou. S D. jsme si dělali taky hodně smoothies. Se špenátem, řapíkatým celerem, jablky, zázvorem a džusem. Vyzkoušela jsem udělat sýrové krekry. Jen se nakrájí plátkový sýr, dá se na pečící papír, posype se kořením a nechá se v troubě "rozpustit" a poté zase cca půl hodiny venku zatvrdnout. 



Koncem měsíce jsem se opět stěhovala. A to k novému příteli, kterého v článku také často zmiňuji pod "D.". Stěhovali jsme na několik částí a postupně jsem vše třídila a rovnala. Konečně je vše přestěhované. Uff.


Koncem měsíce jsme si užívali kromě stěhování i chvíle odpočinku a relaxu u telky. Krásně se nám rozrostly bylinky. Nejvíce se daří koriandru. A také nám začaly růst rajčátka, tak snad z toho něco bude. Už se těším, až je ochutnáme. A na závěr sladká tečka - vynikající dortíky z místní cukrárny.


Jaký byl váš červenec?

15 komentářů:

  1. Super článek. Jídlo mě vždycky zaujme nejvíc. :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Moni,
    to jsi měla parádní červenec. Moje shrnutí už taky najdeš u mě na blogu. Jsem ráda, že jste oba očkování zvládli bez problémů, mně bylo po obou dávkách pekelně špatně, byla jsem slabá jako moucha a ruka tedy také pořádně bolela. Líbí se mi, jak jste pustili zvelebování domova, taky bych v srpnu chtěla dost protřídit věci, co mám v bytě, a ideálně dát do pořádku trochu balkon, abych tam měla příjemné posezení. Mimochodem, dnešní video bylo skvělé, měla jsem hned po ránu velikou radost.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani. Ano, užila jsem si ho :) Ráda se podívám. Tyjo, tak to jsem ráda, že nám špatně nebylo. Děkuji, jsem ráda, že se ti líbilo :)

      Vymazat
  3. Moniko, hezký článek. Měla jsi červenec hodně pestrý. Zabydlování a zvelebování bydlení je fajn, ikdyž je to spousta práce. Líbí se mi ty tvé krabice a jak to máš krásně zorganizované.

    OdpovědětVymazat
  4. ❤️ mám z Vás radost Moni ...

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, moc pěkný měsíc jsi měla. ☺ Pepsi shop - jdu na něj hned mrknout a zaujaly mne brambory k hermelínu, ty jsou asi pečené v troubě, či tak nějak? ☺ Krásný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Mrkni, je to pepis, ne pepsi :D Ano, klasicky pečené v troubě s kořením :)

      Vymazat
  6. No ty jsi šikovná, když vidím kolik jídla jste si připravili a kolik jídla jsi uvařila a upekla, no páni. :) Očkování mám už také, ale teprve první a docela jsem byla naštvaná, co to se mnou dělalo :D zlaté dětské očkování. Jsem zvědavá na druhou dávku...

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  7. Mňam, opět takových dobrot! Hned bych si dala nějaký ten dortík z poslední fotky! :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé děkuji Pavlíno :)) To jsem ráda, že se líbí!

      Vymazat
  8. Jednou jsem se stěhovala 2x do půl roku, a už nikdy víc. Pomalu jsem se nestihla ani vybavit a už jsem zas věci balila do krabic a takových přepravek. Neštěstí jsem neměla žádné těžké věci jako nábytek, ledničku atd.. Ted už mám i nějaké své věci tak doufám že se v nejbližší době nebudu stěhovat :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)