sobota 18. září 2021

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - SRPEN 2021

Krásnou sobotu vám všem!

Dnes tu pro vás mám další střípky z měsíce - za měsíc srpen 2021. Článek tentokrát vydávám pozdě. Tento týden jsem vůbec nestíhala. Byla jsem dlouho v práci a pak doma rychle uvařit, poklidit.. No znáte to. Pak jsem padla unavená na gauč a vytuhla. Ale teď je pátek večer a konečně mám klid na to, sepsat vám to. Tak jdeme na to.

STŘÍPKY Z MĚSÍCE (článek s neupravenými - autentickými fotkami - focenými většinou na mobil)

Na začátku srpna jsme si s přítelem pořídili novou lednici. Je obrovská, takže přesně něco na mé velké nákupy jídla. Jsme s ní moc spokojení. Udělala jsem domácí kakaové tvaroháčky. Zašla jsem si taky na nové nehty a tentokrát jsem zvolila jiný tvar a výraznou barvu. Na začátku měsíce jsem si objednala z výprodeje na Gate nějaké oblečení za super ceny. Přítel se divil, když vyzvedával takový obrovský pytel. A já jsem se taky divila tomu, jak obrovský pytel byl :D


Byla jsem na menších nákupech a pořídila nějaké umělé květiny, něco dobrého k jídlu a taky jsem konečně sehnala samostatně zlatou a stříbrnou stužku se třpytkami, na zdobení dárků. Vždycky jsou všude jen v sadě s nějakými barvami které se mi nelíbí. A tentokrát jsem je našla konečně samostatně - v levných knihách. Vyzkoušela jsem přítelovu masážní vanu na chodidla a je to vážně super relax. V srpnu bylo příjemné teplo a tak jsem vytáhla své šaty, které jsem snad ještě neměla na sobě. A udělali jsme si výborné domácí burgery.

Užívala jsem si i nádherné západy slunce, které vidím z okna z obýváku. Koupili jsme si na zkoušku tuhle novinku - sušenky s kokosovou příchutí a jsou vážně moc dobré. Dostala jsem od přítele Raffaello. On prostě ví, co miluju :) A pořídili jsme si do domácnosti nový koš na prádlo, koš na plasty, dózy a kořenky. A taky chladící box na nákupy jídla. V létě to je super pomocník. Já mám totiž pořád schýzu, že se salámy nebo maso v létě v autě zkazí, než dojedeme z krámu domů. A taky je to super, když jedeme na nákup potravin do Německa nebo do Polska.


Pokračovali jsme taky s prací na zahradě, kde je pořád co dělat a pořád je tam tuna plevele :D Ve výprodeji na Gate jsem si pořídila za pár korun novou jeanovou sukni a hned jsem si ji zamilovala a nosila jsem ji pořád dokola. A samozřejmě jsem si v srpnu vychutnávala můj milovaný meloun.


Pořídili jsme si losy a vyzkoušeli štěstí. V srpnu jsem se cíleně opalovala asi jen jednou a to zrovna v tento den, který jsem zachytila na fotce. Četla jsem si venku knížku a trochu se u toho opálila. Každé léto plánuji hodně opalování a každé léto to prostě nevyjde. Tak snad se příští léto už konečně opálím :D Konečně se nám podařilo sehnat Kimchi, které jsme chtěli hodně dlouho vyzkoušet. A je to opravdu velmi chutné a vynikající. Museli jsme kvůli němu objet X Lidl prodejen, ale vyplatilo se! :)


V letním období jsme si k večeři hodně dělali rozpečené bagetky se salámem, sýrem a hromadou zeleniny. V srpnu jsme měli dovolenou a když bylo venku pěkně, snažili jsme se trávit čas venku. Zahráli jsme si badminton, dali si výborné nanuky a byli se projít v přírodě.


Další zastávka o dovolené byla zoo, kde mě nejvíc zaujaly samozřejmě žirafy, které zbožňuju. Mohla bych je pozorovat celý den. 

Po tom, co jsme rok a něco nikam nechodili kvůli covidu, jsme konečně vyrazili do kina. Byli jsme na hororu, který byl fajn a zajímavý. Z kina jsme odcházeli kolem půlnoci. To mám nejraději. Jít na horor a pak ještě ve tmě v noci odcházet domů. Má to pak super atmosféru :D Zastavili jsme se cestou domů z kina i na nějakou dobrotu v Mcdonaldu. Po dlouhé době jsem se viděla s kamarádkou, se kterou jsme vyrazili na oběd. A venku v srpnu celkem hodně pršelo.. léto zkrátka netrvalo moc dlouho, no.


Poprvé jsme si taky udělali grilované dobroty na zahradě. A poprvé jsme vyzkoušeli opečené marshmallow. Sice příšerně sladký, ale skvělý! Tento rok sice jen jednou, ale příští rok si to určitě vynahradíme a budeme grilovat a celkově trávit čas na zahradě víc. Pořídili jsme si i velký barel na dešťovou vodu a krásně nám vyrostla rajčátka.


Po roce jsem konečně navštívila restauraci a dala si něco dobrého k jídlu. Koupila jsem příteli jako dárek poukaz do mexické restaurace a tak jsme tam vyrazili o dovolené. Prostředí bylo velmi zajímavé a stejně tak i jídlo. Moc nám tam chutnalo a užili jsme si to :)


Jelikož nám o dovolené i pršelo, rozhodli jsme se tento čas využít a předělat ložnici. A taky opravit zeď na chodbě. V srpnu mi taky přišla objednávka z Avonu, na kterou jsem se moc těšila.


Dovolená se nemohla obejít bez nákupů v Polsku a Německu. Těšila jsem se, až se tam opět dostanu. Udělali jsme si teda krásný výlet a nakoupili dobroty v Biedronce a v německém Kauflandu. 


Na konci dovolené jsme si zašli opět do kina a opět na horor. Ten byl ale tentokrát nic moc. A navíc nesnáším, když někdo v kině neustále mluví a něco komentuje. Což skupinka takových individuí vedle nás bohužel dělala. Koupili jsme si k filmu ten největší sýrovo-šunkový popcorn a dojídali jsme ho ještě i druhý den. Byl úplně obří a nedalo se to napojednou sníst. V srpnu jsem vytáhla i podzimní oblečení, protože nějaké dny byla vážně zima. A konečně jsem sehnala super jeany, které mi padnou jako ulité. Ze Sinsay.


Rozhodli jsme se taky srovnat a vytřídit půdu. Odpadu byla celá chodba. Ale konečně je to nejhorší pryč a uklizené. Sehnali jsme taky kokosovou novinku ve formě Kinder Buena. Ale za mě teda - nic moc. Znovu bych si kokosovou variantu nekoupila. A upekla jsem svůj první oficiální cheescake - s citronovo limetkovou příchutí.


Upekla jsem svůj první pivní chlebík - podle nějakého receptu z prostřena. Byl moc fajn. Jen škoda, že druhý den to domácí pečivo už není tak dobré. Dorazily mi taky vzorky z Nivea klubu. Přítel nám ke snídani donesl koblížky a donutky, mňam. Mám toho nejlepšího chlapa na světě a jsem za to neskutečně moc vděčná. A neskutečně šťastná. 









Jaký byl váš srpen?

15 komentářů:

  1. Super článek. Neskutečně mě taková shrnutí baví číst :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to na fajn měsíc. Jinak jsem teď na tom podobně - přijdu z práce, udělám to nejnutnější a odpadnu...
    Na nějaký úklid se taky chystám. Sice nemám půdu, ale jeden volný pokoj (bývalý dětšký) - v covidu jsem ho používala při HO jako pracovnu a teď tam dáváme krámy, co jinde překáží a začíná z toho být fakt skladiště :(.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásně strávený měsíc. V kině jsem už dlouho nebyla a vypadá to, že máme dost podobnou lednici, jako vy. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem byla taky po dlouhé době, tak jsem si to užila. Jo? Teda :)

      Vymazat
  4. Ahoj Mončo, nádherné fotky i shrnutí posledního letního měsíce téměř.

    OdpovědětVymazat
  5. To je skvělý tento typ článku, hltala jsem od začátku do konce. Měla jsi krásný srpen☺️Já měla srpen ve znamení práce, bakalářky, moře, výletů a tak, takže dobré :)

    OdpovědětVymazat
  6. Super článek, docela by mě zajímalo, na jakých filmech jste byli? My byli v srpnu v kině skoro furt a horory milujeme, takže tipuju - V zajetí démonů 3 a Úniková hra 2? :D Jinak ty burgery vypadají skvěle, jsem ráda, že sis srpen užila:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, upřímně si názvy už nepamatuju :D :D Děkuji moc!

      Vymazat
  7. Super... Miluju tyhle články.. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Super shrnutí měsíce, takové články mě hodně baví! A těch fotek a dobrot, člověk hned dostane na všechno chuť! :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)