úterý 12. října 2021

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - ZÁŘÍ 2021

Krásné úterý vám všem! 

STŘÍPKY Z MĚSÍCE (článek s neupravenými - autentickými fotkami - focenými většinou na mobil)

Dnes tu pro vás mám shrnutí za měsíc září 2021. Začátek září nezačal příliš pozitivně, protože jsme s přítelem oba onemocněli. Měli jsme nějaké nachlazení a dalo nám to celkem zabrat. Dělala jsem domácí vývar, dopovali jsme se vitamíny a čaji a za týden jsme se konečně uzdravili.


Konečně nám začala dozrávat rajčátka. Když jsme po nemoci opět dostali chuť k jídlu, donesl přítel vynikající dortíky. Zašla jsem si taky na nehty a tentokrát jsem zvolila nenápadnou béžovou barvu. Objednala jsem nám k filmům sýrový popcorn a nějaké další dobroty z Candy Store.


Zašli jsme si na krásnou procházku, která byla už tak trochu podzimní, protože začalo padat listí. Počasí bylo mírně sychravé, ale bylo nádherně. Já osobně mám podzim moc ráda a je to moje nejoblíbenější roční období.


Jelikož bylo pár dní krásně slunečno, začala se nám zbarvovat rajčátka do červena. Krásně nám kvetla i venkovní květina. V září jsem si zašla i na pravidelnou roční prohlídku na gynekologii, kterou upřímně vůbec nemám ráda. Ale za jistotu zdraví to stojí. Objednala jsem si nějaké svíčky a další věci do domácnosti na Evě.


Přítel uvařil vynikající kuřecí roládu, na které jsem si opravdu moc pochutnala. Rajčátka konečně na konci měsíce dozrála a mohli jsme je vyzkoušet. Jsou vynikající. Slaďoučké a s výraznou rajčatovou chutí. No jo, domácí je hold domácí.


Zašli jsme si na výlet na rozhlednu. Byl tam nádherný výhled. A hlavně to počasí. Ani vedro, ani zima. Ideálka. Přítel nám upekl vynikající croissanty.


Připravila jsem nám po dlouhé době domácí sushi, které jsme si dali s vínkem a udělali jsme si hezký večer. Jedna z dalších večeří byla taková "poke" miska. Spoousta zeleniny, rýže a uzený losos. Miluju takový typ večeře. Vyzkoušeli jsme udělat i novinku a to pizzu s těstem z vařeného květáku. No, chuťově to bylo moc dobré, ale konzistence příšerná. A vyzkoušeli jsme upéct pizzu podle tradičního italského receptu na těsto. Ta se naopak povedla moc!


Konečně jsem si nasbírala kaštany a udělala jsem jednoduchý podzimní věnec. Pořídila jsem si stroj na cvičení, po kterém jsem koukala už dlouho. Je to stepper a pomalu se na něm učím a cvičím. Na jednu z dalších večeří jsem nám připravila jednohubky. Ty úplně miluju.


V září se přítel poprvé viděl s mojí mamkou. Ta přišla k nám domů na návštěvu a udělali jsme si domácí langoše. Bylo to moc fajn! S přítelem jsme zkusili upéct domácí věnečky. Oba jsme se báli odpalovaného těsta, ale povedly se na výbornou. Dokonce jsme to i natáčeli, takže se můžete těšit.


Na zahradě jsme si vykopali křen, ze kterého jsem udělala výbornou křenovou omáčku. Kus křenu jsem dala mamce, aby si z něj taky mohla něco uvařit. Konečně jsem se dokopala k tomu, objednat si sirupy monin do kávy. Ten perníčkový je na tohle období skvělý. A i na období Vánoc bude dokonalý. A co by to bylo za začátek podzimu bez dýně a dýňové polévky. Vyzkoušela jsem nový recept s kokosovým mlékem a byla to asi ta nejlepší dýňovka, co jsem kdy dělala a jedla. 


Jaké bylo vaše září?


12 komentářů:

  1. Teda ty věnečky - ty jsou :). A ta vyhlídka vypadá moc hezky - kde to je?
    Moje září mám taky shrnuté na blogu, tak můžeš kouknout.

    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, teda to je jedna dobrota za druhou. Já poslední dobou hrozně zlenivěla a vše co jde objednávat přes internet. Většinu věcí mám 12 km do města a kdybych tam měla pro vše jezdit, tak je to dost času a nafty a vyjde mi líp to objednat. Kord když mám poštovné zdarma. V září jsme začala chodit na spinning, ale k plotně jsem si prakticky nestoupla. To bych ráda vařila častěji tento měsíc, když to půjde, i když půlka měsíce a zatím jsem dělala akorát lívance a skořicové šneky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabi, děkuji :) Taky často objednávám z internetu. Mnohdy to vyjde i levněji. Ale stále si ráda zajdu i do obchodu.

      Vymazat
  3. Ten věnec z kaštanu je boží, skvělý nápad😍 a domácí rajčata ti zavidím, protože to chutná uplně jinak jak ty z obchodu...my měli září takove jine, protože jsme se stěhovali, začala mi nová brigáda, ale hodnotím ho jako skvělý❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, jsem ráda, že se líbí :) Tak přeju hodně úspěchů!

      Vymazat
  4. Ježiš, ty croissanty a věnečky, mňaaaam. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek, mám teď strašnou chut na sushi a dýňovku! :D

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělé shrnutí a hezké fotky, ale z těch věnečků odpadávám! :D :) Hned bych si dala a je to snad má nejoblíbenější sladkost. :D :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)