pátek 12. listopadu 2021

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - ŘÍJEN 2021

Krásný pátek vám všem! 

STŘÍPKY Z MĚSÍCE (článek s neupravenými - autentickými fotkami - focenými většinou na mobil)

Na začátku října jsem se konečně dočkala a nasbírala si kaštany, které jsem využila doma, jako dekoraci. V září jsem taky sbírala kaštany a dělala z nich věnec, ale to jich bylo jen málo a byla jsem ráda, že mi to z toho, co jsem nasbírala, vyšlo. Na začátku měsíce jsme navštívili IKEA, kde jsme si nakoupili nějaké drobnosti do domácnosti a do přítelovy pracovny.


Zašli jsme si taky na randíčko do restaurace, kde výborně vaří a bereme si odtud jídla s sebou. Tentokrát jsme si v klidu sedli a dali si výborný obídek. Věc, kterou jsem chtěla dlouho vyzkoušet - kakao s malými marshmallow. Malé marshmallow jsem měla doma už dlouho, ale nikdy na to nepřišla nálada a chuť. Ale teď jsem to konečně vyzkoušela. Příteli to moc nechutnalo, ale mě tedy ano! Navíc to vypadá moc krásně :D. Jelikož bylo začátkem měsíce pěkně a slunečno, využili jsme toho a zašli jsme na hřiště, kde si přítel zaházel na koš. A přišel mi obrovský balíček dobrot z DrogerieZDE, se kterou jsem navázala spolupráci.


Chtěla jsem nám udělat "tradici", že si každý pátek koupíme dva dortíky na chuť ke kafi, jako takovou sladkou tečku po celém týdnu. No, moc tato tradice nevyšla. Nicméně jsem nám koupila dortíky v průběhu měsíce a dali jsme si i tak :) Na oslavu dalšího společného měsíce jsem dostala nádhernou kytičku. Miluju bílé kytky. Zašla jsem si sama na nákupy a ulovila pár kousků pro radost. Zbytek byly dárky k Vánocům a tak podobně. Ale pro sebe jsem ulovila to co vidíte. Největší radost jsem měla z nástavců Scholl, které jsem ulovila v jednom levném obchodě za 10 Kč (2 kusy v balení)! A koupila jsem nám nové krásné a jednoduché povlečení.


V říjnu jsme opět něco málo dělali na zahradě. Vytvořili jsme si plácek pro kytičky (na jaře tam toho zasadíme mnohem víc) a stejně tak plácek na živý plot, který jsme i vysadili. Jsem zvědavá, jak bude na jaře a v létě růst. 


Užívala jsem si procházky spadaným listím. Úplně to na podzimu miluju! Opět jsme pokračovali s prací na zahrádce, abychom toho na jaře neměli tolik. A byla jsem na návštěvě u mamky, kde jsem si dala výborné smoothie.


Zašla jsem si koupit i nějaké boxíky a ramínka do šatní skříně a další drobnosti. Venku už začalo být hodně sychravo a často jsem musela vytahovat deštník. Tento měsíc jsem taky poprvé vyzkoušela burčák. Mňam! Určitě si ho budu kupovat, je vynikající! Stejně tak i pizza, kterou jsme si vzali k večeři.


Pizza nám tak moc chutnala, že jsme si o týden déle objednali každý svoji a moc jsme si pochutnali. V Lidlu konečně naskladnili vánoční a mikulášské dobroty. Tak jsem něco málo nakoupila. Plus jsem v KIK ulovila krásné vánoční ubrousky. V Pepcu jsem našla výprodej dárkových tašek za polovinu, takže jsem si hned nějaké koupila. Jsou nádherné a doslova za pár korun. Z Jysku jsem si udělala zásobu balících papírů. A konečně jsme si pořídili tlakový hrnec!


Zašli jsme s mamkou na nákupy a pak na rychlo svačinu do KFC. Nákupy jsem zapomněla nafotit. Co se dá dělat :D A od mamky jsme dostali z Německa výborné sýry a taky Kinder dobroty. Pak jsme u ní byli ještě na návštěvě a bylo k jídlu moje z nejoblíbenějších jídel - obrácený řízek a bramborová kaše. A ještě výborný dezert!


Na konci října mi přišel obří balíček čajů - ze spolupráce cgfoods.cz. Mám z něj obrovskou radost. Jsou tam vynikající čajíky a jsem zásobená tak na dva roky :D Ze zbytku tvarohu a droždí jsem upekla domácí koláče. A na snídani a svačinu jsem nám upekla i bábovku. A konečně do Pepca dorazila vánoční kolekce - dekorace, keramika apod. Vybrala jsem si pár kousků a na zbytek se chystám, až doskladní to, co sháním. Už se moc těším! :)










JAKÝ BYL VÁŠ ŘÍJEN?

12 komentářů:

  1. Ahoj, pokud Ikeu nezavřou, tak já se do ní chystám v lednu pro komodu a nějaké věci, co se týče organizace. Co se týče dortů já už dlouho si je dávám jen v mojí oblíbené kavárně a tenhle měsíc jsem prohloupila a zkusila i cukrárnu, co mám kousek od práce. No byla jsem hrozně zklamaná a radši si počkám příště na víkend, kdy kavárna má otevřeno. Dělají tam dorty sami a suroviny často kupují na trhu. Ta zahrada bude určitě na jaře nakvetlá moc krásná - pro mě jsou zahradní práce asi nejnudnější z prací kolem domu, ještě, že mi máme barák na stejném pozemku s přítelovo rodiči a prarodiči, takže to ještě hodně dlouho nebude moje starost. Moc pěkný článek, už se těším na další

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad nezavřou, uvidíme :) Tak to máš teda výhodu. Ale zas já pak mám z toho dobrý pocit, když po té dřině vidím krásný výsledek a vím, že jsem si to udělala sama :D

      Vymazat
  2. Moniko, mám tato shrnutí měsíce ráda. Čajovou spolupráci bych brala taky ;-) (nebo vlatně ne - s ohledem na to, kolik mám doma nakoupených čajů :D). A to nové povlečení je moc hezké, stejně jako bílé chryzantémy
    Přeju prima listopad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, no hele nechtěj vidět, kolik čajů mám doma já :D ...

      Vymazat
  3. Ahoj, můj říjen byl, no asi dnes uveřejním článek. Tvůj ovšem, dle tohoto příspěvku byl velmi krásný, pohodový, užila jsi slunných dní, dobrého papání - tolik dobrot, naprosto chápu a je to jen dobře. Moc se mi líbí povlečení a zahrádka, to muselo být super. Moni, krásný a pohodový víkend. ☺♥

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky, hned jsem dostala chuť na bábovku! Jinak se mi moc líbí tvé povlečení. Super shrnutí měsíce. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ježiš, ty mi zase děláš chutě! :D Samé dobroty. 😍

    OdpovědětVymazat
  6. Koukám, že už tě taky neminulo nakupování na Vánoce :) Také už začínám. Jinak super článek. Můj říjen byl hodně zážitkový a cestovní.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)