neděle 7. listopadu 2021

VIDEOPOST: DOMÁCÍ VĚNEČKY SNADNO A RYCHLE

Krásnou sladkou neděli!

Dnes tu pro vás mám recept na vynikající a jednoduché domácí věnečky. Recept tu budete mít nejen v psané formě, ale i ve formě videa, které jsem připravila spolu s přítelem. Tak jdeme na to!



TĚSTO
- 120 ml vody
- 120 ml mléka
- 100 g másla
- špetka soli
- 80 g hladké mouky
- 80 g polohrubé mouky
- 4 vejce

Do hrnce dáme mléko, vodu, máslo a špetku soli. Vše důkladně prohřejeme a přivedeme k varu. Následně vmícháme naráz obě mouky a celou dobu mícháme. Vzniklé těsto restujeme cca 5 minut. Následně ho necháme vychladnout. V druhé míse si vyšleháme 4 vejce s trochou cukru. Do vychladlého těsta vmícháme vyšlehaná vejce. Vzniklou směs si dáme do tvořítka a vytvoříme na pečícím papíře věnečky. Ty pečeme cca na 180-190 stupňů až do mírného zezlátnutí. Po vyndání z trouby je necháme vychladnout a poté opatrně rozkrojíme na půl.

NÁPLŇ
- 300 ml mléka
- 60 g cukru krupice
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1sáček vanilkového pudingu
- 250 g tvarohu
+ moučkový cukr na posypání

Uvaříme si klasicky puding. Z mléka, pudingového prášku a cukru. Vmícháme do něj tvaroh a směs necháme vychladnout. Směsí naplníme zdobící sáček a rozkrojené věnečky plníme. Nakonec pocukrujeme moučkovým cukrem a necháme v lednici odležet.




Dobrou chuť a krásnou neděli!


8 komentářů:

  1. Ahoj Moni,
    video jsem si pustila, když jsem čekala, až se mi upeče banánová bábovka. Už jsem omrkla doma suroviny a určitě to vyzkouším:-) Video s přítelem bylo opravdu skvělé, působí to neuvěřitelně profesionálně. Doufám, že budou i další video recepty:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Moniko, fajn recept, bezva video. Věnečky jsem ještě nepekla, i když zkusit už je chci dávno. Manžel by měl určitě radost. Jen krém bych musela udělat máslový, on ty tvarohové až tak nemusí.

    OdpovědětVymazat
  3. Super video, mám rada venčeky. Ja sa chystám na bezlepkovú verziu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Recept ukládám a určitě je zkusím udělat na Vánoce, věnečky miluji! :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)