čtvrtek 2. prosince 2021

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - LISTOPAD 2021

Krásný čtvrtek vám všem!

Jak se těšíte na víkend? Já moc. Mám v plánu upéct už nějaké to cukroví a možná zabalit pár vánočních dárků. Uvidíme, jestli na to budu mít náladu a chuť. Pár dní u nás bylo poměrně dost sněhu, ale zas to všechno roztálo a je z toho břečka. Tak doufám, že alespoň v období Vánoc bude krásně zasněžená krajina, aby to vánoční období mělo to pravé kouzlo. Včera jsme si s přítelem otevřeli první okénka adventních kalendářů. Tento rok spolu poprvé oslavíme Vánoce. A čekání na ně jsme si zpříjemnili adventními kalendáři s čokoládami Lindt a Reese´s. Navíc máme ještě stírací "adventní kalendář" od Sazky ve formě losu a já včera přítele překvapila adventním kalendářem, který jsem pro něj vytvořila na míru. Pokoupila jsem mu do něj 24 dárečků, zabalila a teď bude mít každý den překvapení. Měl z toho velkou radost, takže i já jsem měla radost, že moje práce a snaha nevyšla vniveč :) Ale teď už k dnešnímu článku, ve kterém vám ukážu shrnutí mého listopadu za rok 2021.

STŘÍPKY Z MĚSÍCE (článek s neupravenými - autentickými fotkami - focenými většinou na mobil)

Začátkem listopadu jsme vyrazili s přítelem a mojí mamkou na větší nákupy do Německa a Polska. Nakoupili jsme si hodně potravin do zásoby a něco už i na Vánoce. Taky jsme s mamkou oběhli naše oblíbené německé drogerie. Byl to super výlet, který jsme si moc užili.


Na zahradě jsme pokračovali v menším úklidu. Neudělali jsme sice vše, co jsem chtěla, ale alespoň to listí jsme stihli shrabat. Zbytek až na jaře. Nevadí. Byli jsme na návštěvě u mamky, která nám upekla výborné pařížské řezy. S přítelem jsme si užívali večerní chvilky v dece, s čajíkem, dobrou večeří, svíčkami a Netflixem. Ideálka na tohle počasí a večerní relax po práci. V listopadu se stala taky jedna nepříjemnost. Přítelův brácha si vytopil několik místností, takže jsme to museli řešit. Teda spíš můj přítel, který je skvělý a vše zařídil a zajistil. A to hlavně taky proto, že jeho brácha chytil covid, takže se nemohl hnout z domu a nákupy a zařizování bylo na příteli. Já jsem mu pomohla jen s pár nákupy jídla, ale jinak vše zvládl sám a jsem moc vděčná za to, jak moc je šikovný a jak vše zvládá.


V listopadu jsme začali hodně čajovat a užívali jsme si čajíky, které jsem si vybrala díky spolupráci na cgfoods.cz. Přišel mi taky box s jídlem, který mě moc potěšil. Pamatujete si Princezky? Mě je mamka kupovala, když jsem byla malá. Nějak jsem si na ně vzpomněla a dostala na ně chuť. Ani jsem nevěděla, že se ještě dají koupit. Ale sehnala jsem je hned v prvním obchodě - hypermarketu Tesco, tak jsem byla nadšená, mňam. Dočetla jsem knihu krejčí z Osvětimi. Musím uznat, že ze všech knih, které jsem o koncentračních táborech přečetla, mě tahle zaujala asi nejméně a musela jsem se do dočítání docela nutit. 


Řekla jsem si, že bych ráda vyzkoušela nějaké více EKO produkty. Zkrátka mě zajímalo, zda fungují nebo ne. Jsem k tomu trochu skeptická. Ale protože mi hodně čistících prostředků došlo, řekla jsem si, že je ten pravý čas to vyzkoušet. Za to nic nedám. Koupila jsem si aviváž, prací gel a čistič na wc. Vše jsem už vyzkoušela a musím říct, že jsem nadšená. Vše funguje skvěle a nejspíš tyto produkty budou moje stálice. V listopadu jsem nám koupila výborné větrníky na nervy a na chuť. Přítel nám o víkendu udělal jeho úžasné závitky z rýžového papíru, s krevetami a zeleninou, mňam! A zašli jsme si na nákupy do pár obchodů, kde jsem sehnala nějaké drobnosti z kosmetiky a tílko za 30 Kč z Pepca, které se mi moc líbilo svou barvou.


Mamka mi udělala překrásnou háčkovanou dýni, po které jsem toužila. Je hrozně šikovná na tyto ruční práce. Taky nám dala do domácnosti bezdotykový systém od Dettol - z toho jsme měli taky velkou radost. U mamky jsme měli i výbornou žemlovku! A zapomněla jsem vám vyfotit nové nehtíky. Takže jsou na fotce už odrostlé, ale i tak se mi výběr barev moc líbí. Ve staré sámošce jsem sehnala obyčejnou kukuřici na popcorn, tak se těším, až si nějaký doma uděláme.


Alča (sledovatelka na Youtube) mi poslala nádherný balíček dobrot a dalšího. Moc mě tím potěšila! Protože byl koncem měsíce první advent, zapálili jsme samozřejmě 1.adventní svíčku. Tento rok jsem věnec nedělala. Koupila jsem si tác v Lidlu za pade a naskládala na něj svíčky a dekorace. Je to zase změna, oproti každoročnímu věnci. Na konci měsíce mělo DM akci na Giving Friday boxy. Koupila jsem jeden sobě a jeden si pořídil i přítel. Obsah dámského byl úžasný a vše využiju. Navíc jsem za něj dala 199 Kč a hodnota je přes 1000 Kč. Přítel byl  pánského boxu taky nadšený a byl to jeho první takový box vůbec. 


Na konci listopadu jsem si udělala i vánoční výzdobu. Už jsem to nevydržela, když venku tak krásně nasněžilo. A upekla jsem nám ke kávě perníčky. Teda spíš perníkové sušenky - jsou nějaké tvrdší, než by měly být. I když chuťově moc dobré!


A vím že to na hodně z vás bude brzy, ale já miluju Vánoce. A abych si stromeček užila co nejdéle, stavím ho na začátku prosince. Miluju večery se světýlky ze stromečku. Dělá to krásnou atmosféru a užívám si to. Takže máme už stromeček a těšíme se na Vánoce :) Jinak já jsem zvyklá hned po Silvestru stromek skládat a uklízet vánoční výzdobu. Takže i proto ho stavím takto brzy. Ale taky chápu to, že na někoho je to hodně brzy a má tradici stavět stromeček den předem a nebo přímo na Štědrý den. Sto lidí, sto chutí, jako se vším :)


Kdy začnete péct cukroví?
Děláte vánoční výzdobu?
Už máte dárečky?

8 komentářů:

  1. Taky miluji Vánoce, vánoční výzdobu jsem si dala už v půlce listopadu, dárečky mám pokoupené, zbývají jen takové drobnosti pro kamarádky a kolegyně, které ještě dokoupím, tak teď už jen zabalit, k tomu si vždy udělám vánoční čaj, pustím koledy a nebo vánoční písničky a mám pohodu:-) A s cukrovím jsem začala už v neděli, mám hotové perníčky (ale ty se ještě do Vánoc sní:D), je to pro mě takový relax po práci, když dělám cukroví a jeho vůně provoní byt:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta pohoda u balení dárků je super. Vždycky mě to naladí na Vánoce :) Taky miluju provoněný byt cukrovím.

      Vymazat
  2. Pěkné shrnutí. Já letos DM box na Givig day nestihla (v pátek, kdy byl v prodeji, jsem až do pozdního večera seděla u pracovního PC a pak už se mi nechtělo někde běhat - mám zkušenost, že bývá večer už vyprodaný). Moc pěkný je ten adventní tác - já mám adventní svícen pořád stejný, možná bych taky mohla příští rok inovovat.
    Stromeček máte fakt krásný. My jsme ze skupiny "stavím stromek na Štědrý den ráno" (ale zas ho máme a do Tří králů) a cukroví jsem začal péct právě minulou neděli (zatím mám linecké a perníčky, které tedy musím ještě nazdobit)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já pro ten box chodím vždy hned ráno, jinak bych taky neměla šanci. A děkuju za pochvalu na tác :)

      Vymazat
  3. Ahoj Moni,
    parádní shrnutí měsíce:-) Výzdobu mám tak z jedné třetiny, pořád moc nestíhám. Cukroví budu určitě péct, mám zatím ale jen kokosové pusinky. Těch mám ale aspoň dvě stě:-D
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Opět měsíc plný dobrot, tohle tvé shrnutí ve fotkách mi vždycky udělá takové chutě! :D :) Jinak máš naprosto dokonalý stromeček, ta kombinace zlaté a bílé je kouzelná. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)