středa 12. ledna 2022

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - PROSINEC 2021

Krásnou středu vám všem! V dnešním článku vám ukážu svoje střípky z prosince. Tentokrát to bude delší článek, protože jsem za prosinec stihla udělat hodně fotek, tak doufám, že se vám bude líbit a že se rádi podíváte na to, co se u mě v prosinci dělo. 

STŘÍPKY Z MĚSÍCE (článek s neupravenými - autentickými fotkami - focenými většinou na mobil)

Začátkem prosince jsem začala péct cukroví. Vyzkoušela jsem nový druh a to pudingové vanilkové cukroví plněné marmeládou. S přítelem jsme si vzali oběd z naší oblíbené restaurace a vychutnali jsme si ho v klidu domova s Netflixem. Zapalovali jsme si samozřejmě každou neděli i adventní svíčky, které nám přibližovaly Vánoce a ten pravý vánoční čas.


Přišel taky nový Brand box, se kterým jsem byla tentokrát moc spokojená. Vychutnávala jsem si čoko-lízátka, které si každý rok ve vánoční období kupuju a nebo dostávám. Miluju je. Užívala jsem si i krásnou hvězdu, kterou jsme pořídili před nějakou dobou v Ikea. K večeři jsem nám udělala opět něco jako poke bowl, protože to úplně miluju a i příteli to moc chutná.


Začátkem prosince k nám přišel i Mikuláš a nadělil nám s přítelem i kočičce nějaké dobrůtky. Od mamky jsme taky dostali krásnou nadílku a každý den jsme si poctivě otevírali i adventní kalendáře. Tento rok jsme si pořídili Lindt a Reeses.


Příteli jsem koncem října připravila adventní kalendář na míru, přímo pro něj. Nakoupila jsem do něj 24 dárečků a moc jsem se těšila na to, až mu ho dám. Udělal mu radost a tak jsem i já byla nadšená, že je rád a že ho to potěšilo. Od kolegyně jsem taky dostala mikulášskou nadílku a opět jsme si domů donesli naší oblíbenou pizzu. Začátkem prosince se mi zbláznil a úplně rozbil starý telefon. Štěstí bylo, že jsem měla dostat k Vánocům nový a tak jsem si ho rozbalila dopředu, abych měla funkční telefon.


Oslavili jsme i mamky narozeniny a upekla jsem ji jako každý rok doma dort. Čokoládový s náplní z vaječného likéru. Potřený mascarpone s cukrem a ozdobený kousky bílé čokolády, perličkami a čerstvými malinami. 


Na oslavu jsme ji donesli samozřejmě i dárečky a kytičku. A objednali jsme si jídlo z restaurace. Konečně jsem si dala sushi, které miluju! V pečení jsem pokračovala lineckým, které uvidíte na nějaké z dalších fotek ještě neslepené, protože jsem špatně vložila fotky, ale nevadí :D


Byli jsme se podívat v galerii, kde jsem X let nebyla a přítel taky ne. Byl to takový dvouhodinový výlet. Koukli jsme se na zajímavé věci a něco nového se dozvěděli. Navíc tam měli také vánoční expozici, takže tu jsem nejvíc obdivovala samozřejmě já, jako milovník Vánoc.


Kromě vánoční expozice tu byl i betlém, který zrovna zapínali, když jsme tam byli. Bylo moc pěkné se na to podívat. No a doma jsme pokračovali v tvorbě cukroví. Dodělali jsme išelské dortíčky a kávové slzičky. Kávové cukroví jsem dělala tento rok poprvé a velice jsem si ho oblíbila. Rozhodně ho budu dělat i nadále.


Koupila jsem bylinnou ústní vodu a protože mi došly všechny krémy na ruce, vybrala jsem si i ten. Zvolila jsem dražší krém, abych vyzkoušela zas něco nového a musím uznat, že je moc fajn. Přítel měl firemní večírek a udělal na něj domácí vaječňák s pravou vanilkou a já mu připravila cukroví. Byla jsem u mamky na výborném vývaru z uzeného masa s kroupami. Kroupy jednoduše miluju!


Přečetla jsem jedním dechem zajímavou knížku, podle které určitě něco dobrého uvařím. Dozvěděla jsem se spoustu zajímavých věcí, co se týče stravy. Dali jsme si konečně štolu, kterou jsme si šetřili na vánoční období. A při posledních nákupech jsme se podívali i na výstavu Lego.


Koupila jsem si konečně formičky na košíčky a teď se je musím naučit péct a udělat i dobrý krém. Moc se na to těším! Na jarní a letní výlety jsem si chtěla pořídit batoh. Teda mini batůžek. Jen třeba na peněženku, mobil, dezinfekci, kapesníky a nějakou sušenku. Sehnala jsem krásný mini batůžek a jsem ráda, že nebudu muset tahat kabelku. Těším se na výletování! S přítelem jsme si často dělali obložené talíře jako večeři a bylo to skvělé. A jako dezert k filmu jsme si dávali čajík a cukroví. 


Zbylo nám hodně bramborové kaše a tak jsme udělali domácí kroketové placičky. Byly vynikající a už jsme je dělali nyní v lednu znovu. V průběhu nákupů jsme si zašli do Burger Kingu na rychlou sváču. A těsně před svátky jsem udělala nepečená vosí hnízda.

Pár dní před Vánoci jsme měli oslavu s mamkou, která nám dala hromadu krásných dárků. Asi se úplně zbláznila. Takových krásných věcí, to jsme nečekali. Tak snad ji i dárečky od nás potěšily. Dali jsme si dobré jídlo a zahráli si hry. Tak to byl fajn předvánoční večer.


Dostali jsme například i tuhle krásnou a ručně vyráběnou andělku, kterou jsme si hned zamilovali. Od kolegyň jsem dostala dárečky a ty si tradičně rozbaluju 24.prosince ráno. A tak jsem udělala i tentokrát. Příteli a jeho bráchovi sem udělala jen rychlo chlebíčky, protože mi bohužel přímo na Štědrý den nebylo dobře. Ale zvládli jsme udělat krásnou vánoční fotku, kde není nic poznat :D


Den před Štědrým dnem se mi udělalo zle od žaludku a celou noc i ráno jsem strávila na wc. Přímo na Štědrý den jsem musela hnát přítele do lékárny, protože mi léky, co jsem měla doma, nepomohly. A protože jsou pak lékárny zavřené, nechtěla jsem to riskovat. Přítel mi tam ochotně zajel a díkybohu mi léky pomohly. Na večeři jsem teda měla jen vývar a suché brambory s masem na přírodno, ale to nevadí. Zbytek večera jsme si moc užili. Byly to naše první společné Vánoce a bylo to nádherné. Večer už mi bylo o dost lépe. V následujících dnech jsem si konečně dala i bramborový salát a trávili jsme čas skládáním puzzlí, díváním se na pohádky a relaxem. Měli jsme oba dovolenou, tak jsme si to užívali. 


Na Silvestra jsme si udělali pohodový den a zašli jsme si na procházku do přírody. Hráli jsme hry, koukali na seriál a udělala jsem nám jen drobné občerstvení, abychom toho nedělali zbytečně moc a pak se to nevyhodilo. Měli jsme to i zdravější, než obvykle na Silvestra bývá. Připravila jsem zdravou celerovou pomazánku na fit bagetce s uzeným lososem nebo sýrem a rajčetem. K tomu na zobání olivy, okurky, mini kukuričky a makovky. A víno, které jsem dostala od kolegyně k Vánocům. Konec roku jsme teda oslavili v poklidu doma a na půlnoc jsme si zapálili prskavky. S přítelem jsme spolu od června, ale ten půl rok utekl neskutečně rychle. A byl to snad nejhezčí půl rok v mém životě. Těším se, co přinese rok 2022. Věřím, že bude nádherný a plný štěstí, lásky a hlavně zdraví. Protože zdraví je to nejvíc, co můžeme mít.  



JAKÝ BYL VÁŠ PROSINEC? CO JSTE SI NEJVÍC UŽILI?

10 komentářů:

  1. Krásné shrnutí měsíce. Já jsem si v prosinci nejvíce užila volno a čas strávený s rodinou. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Dort vypadá skvěle, měla jsi krásné vánnoční cukroví a na společné fotce vám to moc sluší.
    Batůžek chválím, já na něj přešla úplně, nosím ho i do práce (mám kožený, městský) a za kabelku už bych ho nevyměnila.
    Můj prosinec je k vidění u mne na blogu...
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Monni,
    to jsi měla krásný prosinec. U nás se letos batůžky docela roznemohli, Ježíškovi o něj psala máma i babička. Pro mě je furt pohodlější na to moje věčný vystupování z auta a lítání kabelka.Ještě se drze zeptá jestli jsou ty Starbucks Toffee Nut kapsle dobré? Můj prosinec najdeš u mě na blogu pod názvem Shrnutí měsíce prosinec :-)
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, no tak to je bezva :D Ano, káva je z toho moc dobrá :)

      Vymazat
  4. Krásné vánoční fotky, jako vzpomínka na Vánoce k nezaplacení! :) Moc ráda si je vždy zpětně prohlížím a to nejen u sebe. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)