středa 2. února 2022

KOSMETIČTÍ ODPADLÍCI - LEDEN 2022

Krásnou středu vám všem! Jak se máte? Já jsem dnes byla na preventivní prohlídce a to na sonu prsou. Na Instagramu na mě totiž neustále vykukovaly profily holek, které bohužel mají nemoci spojené s nádory prsou. Samozřejmě to nezůstalo bez mého povšimnutí a začala jsem jejich profily projíždět. Bylo mi z toho a je mi z toho opravdu smutno, ouzko a zkrátka hrozně. Navíc to jsou všechno mladé holky, kolikrát mladší než já.

A tak mi to prostě nedalo a před nějakou dobou jsem si začala prsa samo-vyšetřovat i doma. Nic špatného jsem si nenašla. Jen na jednom místě mě to občas divně pobolívalo, ale to je spojené nejspíše s PMS nebo samotnou MS. Ale ten červík v hlavě mi nedal pokoj a říkala jsem si, že když mi je skoro 30, zajdu si prostě a jednoduše na preventivní prohlídku - poprvé - a to na sono prsou. Jelikož nespadám do věkové skupiny, která to má proplácené, hradila jsem si to sama. Ale za tu jistotu zdraví to určitě stojí. O tom není pochyb. Kdybyste o tom uvažovali, řeknu vám i cenu. U nás v Liberci to stojí 700 Kč. Ještě zítra zkusím jít na pojišťovnu, kterou mám stejně cestou do práce, protože je možné, že dávají na toto vyšetření příspěvek. Tak uvidíme, za zkoušku každopádně nic nedám. (doplňuji: VZP proplácí 500 Kč za toto vyšetření - ale pouze při vyšetření na konkrétních místech, která mají uvedena na internetu). Nicméně prohlídka byla rychlá, bezbolestná a díkybohu jsem zdravá. Takže už se můžu konečně uklidnit a na další prohlídku se chystám za rok či dva. Ale teď už zpět k pointě dnešního článku, kterou jsou spotřebovanci za měsíc leden 2022.





Dlouho jsem chtěla něco vyzkoušet od značky Nuxe a při výprodejích na internetu jsem narazila na pleťovou esenci Aquabella - zkrátka tonikum. To moc příjemně voní. Pleť nedráždí, nevysušuje a zanechá ji příjemně vláčnou a čistou. Nicméně mě neoslnilo natolik, abych za něj chtěla vyhazovat peníze. Zklidňující intimní mycí emulze s konopným olejem od značky Dermacol mi zprvu nevyhovovala. Při používání mě pálila a bylo to velmi nepříjemné. Nechala jsem ji chvíli na vaně, aby ji používal přítel a nějak jsme ji vypotřebovali. Ale časem mi to nedalo a dala jsem ji ještě jednu šanci. Nevím jak je to možné, ale aktuálně mě při používání vůbec nepálí. Nemá v podstatě žádnou vůni. Co se týče konzistence, je to jako řídký krém na ruce nebo pleťové mléko. Jemně pění a dobře myje. Heřmánková voda od Purity Vision mi vůbec nesedla svoji vůní. Jednoduše mi hrozně smrdí. Pleť příjemně osvěží a dočistí. Příjemně zklidní pokožku po depilaci, holení či IPL. Ale díky té vůni bych si ji nejspíš už nekoupila. Naopak co bych si díky vůni koupila je pěnové mýdlo značky Ziaja s čokoládovou vůní. Velmi jemné pěnové mýdlo s příjemnou nevtíravou čokoládovou vůní. Vydrží velmi dlouho a celkově mi moc vyhovovalo. Určitě bych si někdy pořídila další balení. 




Co hodně holek doporučuje je Loreal Infinium extra strong lak na vlasy. No, ten se mi ale vůbec netrefil do vkusu. Kdybych nevěděla, že to je Loreal - tedy dražší kosmetika - řekla bych, že se jedná o nějaký no-name lak na vlasy za dvacku. Vlasy mi hodně slepuje a zanechává je tvrdé. Docela příjemně voní. Ale rozprašovač teda nic moc. Výdrž ve vlasech a při držení účesu taky nic moc. Zkrátka za mě bohužel ne. Co jsem spotřebovala úplně do dna a trvalo mi to několik let, je bronzer od značky Rival de Loop, odstín 02 matt terra. Od něj už nemám bohužel víčko, ale byla jsem s ním velice spokojená. Neflekatí, velmi dlouho vydrží a má krásnou hnědou barvu, která na pleti zanechá příjemný vzhled. Vypotřebovala jsem taky pudr značky Bourjois Air Mat v odstínu 01. S pudrem jsem neměla problém. Zanechává pleť příjemně zmatněnou, nezvýrazňuje suchá místa a i odstín mi sedl dobře. Ústní voda Dontodent Protect and Care ve mě zanechala smíšené pocity. Je velmi svěží a na jednu stranu příjemná. Ale neskutečně mě při používání pálí, až mi z toho tečou slzy. Jinak mám ústní vody této značky moc ráda. Ale tuhle si už asi nepořídím. 




A jako poslední tu máme pleťové masky. Co by to bylo za spotřebováno, bez pleťových masek, že. Asi vám ž nebudu hodnotit každou zvlášť, protože v podstatě dělají to samé. Maska od Isany Relax Tropical byla hydrogelová a moc příjemná. Krásně voní a velmi dobře osvěží a hydratuje. Kupovala jsem ji za pár korun ve výprodeji. Ostatní masky byly taky moc příjemné. Žádná z nich mě nezklamala. Všechny krásně voní, pleť dobře hydratují a krásně osvěží. A jaká je vaše oblíbená plátýnková pleťová maska?





16 komentářů:

  1. Ahoj Moni,
    já si myslím, že osvěta o prevenci se nikdy neztratí. Já jsem na mamografu nikdy nebyla, ale pravidelně dělám samovyšetření. Spotřeba je hezká, i když toho míváš i více:-) Já budu spotřebován teprve psát o víkendu, teď je to v práci strašně náročné. Znám ten gel na intimní hygienu a nezvládla jsem ho dopotřebovat. Fakt strašně pálil a celkově jsem na něj měla nějakou reakci. Od Nuxe jsem měla věci z řady Very Rose a byla jsem moc spokojená. Jejich čistící pěnu bych si klidně koupila znovu, ale byla teď vyprodaná. Zrovna mám doma veliké zásoby kosmetiky, tak nic moc kupovat nechci. Zítra vyjdou moje nákupy a novinky, tam taky bude pár věcí...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, teď už toho asi tolik nebude, chtěla bych nakupovat méně a tak celkově, ale uvidíme :D

      Vymazat
  2. Moniko, intimní gel od Dermacolu mám na vaně a pořád jsme se ještě nezkamarádily. Není to tak hrozné, že bych ho vyhodila, ale rozhodně už další balení ne. Plátýnkové masky si kupuju občas - když mi nějaká padne do oka, žádného oblíbence nemám.
    Počet kosmetických kousků, které mi došly v lednu, je poměrně malý - můj článek bude hodně krátký.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že nejsem jediná, kdo je s gelem na vážkách :D

      Vymazat
  3. Ahoj Moni,
    moje oblíbené masky jsou ty od Garnieru a zatím se jim nic jiného nevyrovnalo. Lak na vlasy nepoužívám, ze stylingových přípravků mi přirostl k srdci akorát rozčesávač a suchý šampon. Ziaju jsem teprve začala objevovat. Moje spotřebováno vyšlo zrovna včera, tak mrkni ke mně na blog.

    Měj se fajn,
    Sabča

    OdpovědětVymazat
  4. Taky chodím každé dva roky jako samoplátkyně, nestojí to tolik, aby mě to zruinovalo a za ten pocit jistoty to stojí. Lepší ty peníze za utz obětovat a mít jistotu, ale při samovyšetření je tady možnost, že něco můžu přehlédnout nebo to nebude dost dobře zjistitelné.
    Jinak znám jen heřmánkovou vodu a taky mi vůbec nesedla parfemace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přesně tak. U vody mi taky nesedla ta vůně, no.

      Vymazat
  5. Ahoj,
    já jsem ještě na vyšetření prsu nebyla, ale hlídám se sama. Ale máš pravdu, že by to nemuselo být od věci si někam takhle zajít.

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj,
    já jsem ještě na vyšetření prsu nebyla, ale hlídám se sama. Ale máš pravdu, že by to nemuselo být od věci si někam takhle zajít.

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, moc pěkný článek. Lak na vlasy mám stejný, jiný prakticky ani nepoužívám, doporučila mi ho před léty moje kadeřnice a je nejlepší. Ústní voda je taky prima, což mi připomnělo, že se musím zastavit pro novou a taky potřebuji nějakou micelárku, trochu si dělám zálusk na tu od Lorealu nebo Mixy. ☺♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  8. Achjo, zase ty masky! Jen je vidím, hned bych je nejradši vyzkoušela! :D Zajímavé produkty, některé ráda zkusím. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jak píšeš o těch nádorech prsu, zajímal by mě názor jestli se nesmí takovému dá předcházet třeba když má žena větší prsa, tak něčím takovým a nebo jestli už je to vrozené. Přemýšlím že si taky zajdu na preventivní vyšetření. Abych mohla být v klidu, a zajimalo by mě v kolika by se měla taková prohlídka podstupovat..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)