neděle 13. února 2022

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - LEDEN 2022

Krásnou neděli vám všem! 

Příprava a vydání článku o střípcích z mého ledna se značně protáhla a to z toho důvodu, že se mnou nespolupracoval program, kde dělám právě fotky - koláže - do tohoto článku. Snažila jsem se to zprovoznit celou noc, marně. Stáhla jsem si program i k příteli do počítače, ale ani tam to nešlo. Takže jsem využila jako "šablonu" fotku z minulých článků a fotky tam ručně nahňácala. Určitě si všimnete, že jsou někde vložené přes sebe a že nejsou rovnoměrně a hezky vedle sebe, jako vždy bývají. Nicméně dělá se mi to aktuálně velice těžce, protože mám zašitou ruku - přímo ve dlani, kde držím myš od počítače a tak jsem ráda alespoň za tento velmi amatérský výsledek. Tak snad se na mě pro tentokrát nebudete zlobit a nebude vám to vadit. Tak jdeme na to, co se u mě v lednu v kostce dělo.

STŘÍPKY Z MĚSÍCE (článek s neupravenými - autentickými fotkami - focenými většinou na mobil)

Hned na začátku ledna jsme si dali novoroční procházku do přírody. Za část peněz z Vánoc jsem si pořídila tenisky na výlety. Už se těším, až je vytáhnu a budeme v nich chodit do přírody a na různé hrady a zámky. Pokoupila sem si taky pár triček z výprodeje s motivem mých oblíbených seriálů. V lednu jsme museli s kočičkou na veterinu, protože se jí zanítilo očičko. Ale zvládla to statečně a očičko má už v pořádku. Koupila jsem si ultra-sensitive aviváž, která mě v DM zaujala, ale upřímně mi hrozně smrdí. Takže fail. Dopoužívám ji, ale příště už nekoupím.


Udělali jsme si domácí krokety s nakrájeným čedarem a šunkou a nějakou tou zeleninkou. Bylo to výborné! Nechala jsem si udělat nové nehtíky a tentokrát jsem nečekaně zvolila tmavou a výraznou fialovou barvu. Byli jsme s přítelem v DMku utratit moji dárkovou kartičku a cestou domu jsme si koupili sladké taštičky v MC Donaldu. Mají stále náplň čoko-slaný karamel. Ta je dokonalá! Nicméně jsem si uvědomila, kolik tahle kapsička stála dřív a kolik stojí teď. Hrůza, hrůza. 


V DMku jsem si z dárkové karty pořídila moje oblíbené alpro dezerty a suchý šampon od Lorealu, který jsem chtěla dlouho vyzkoušet. Do domácnosti jsem si vzala voňavé vlhčené ubrousky. A jelikož jsme se rozhodli pořídit si myčku, vzala jsem na zkoušku i sůl, kapsle a čistič myčky. A tohle je naše nová myčka. Je skvělá! Myje výborně a jsem za ni neskutečně moc vděčná. Ušetří nám mraky času a i vody. K myčce jsme dostali zdarma velké balení kapslí. A při instalaci myčky nám samozřejmě nemohla chybět naše pomocnice, která má nejraději šustivé věci, jako třeba tento igelit. 


V lednu jsme si s přítelem udělali několikrát takovou po-nákupní sladkou chvilku, kdy jsme si koupili zajímavé perníky, které jsme nikdy nezkoušeli a dali jsme si je s kafíčkem. Nakoupila jsem v XXL týdnu v Lidlu maso na dlouhou dobu a stejně tak naše oblíbené XXL rybí prsty. Koupila jsem taky UME ocet, který jsem chtěla už dlouho vyzkoušet. Na dochucování salátu je úžasný a kdybyste nevěděli, mají ho v DMku. A protože nám domácí krokety moc zachutnaly a zbyla nám bramborová kaše, udělali jsme si je znovu. 


Přítel měl chuť na banánové lívance, tak jsem mu je připravila :) Hráli jsme taky různé hry, abychom se trochu odreagovali od práce a povinností. V lednu byl venku stále sníh a to v docela hojné míře. Upekla jsem výborný jablečno-skořicový koláč. Recept máte ve videu :)


Pro štěstí jsme si koupili opět losy. Ty si čas od času koupíme a zkusíme štěstí. Byli jsme u mamky, kde jsme dostali na zkoušku výborné dorty a udělala nám i výbornou večeři. Měli jsme restované hovězí s přílohou a salátkem. Velkou radost mi v lednu udělali ptáčci. Dala jsem jim do krmítka nadrobenou lojovou kouli a 10 sekund po tom, co jsem zavřela okno, se na ni vrhli. Měla jsem z toho ohromnou radost a v tichosti jsem je za oknem pozorovala. Asi stárnu. Ale tohle je vážně něco, co mě neskutečně zahřeje u srdce a zanechá to ve mě upřímnou radost. 


Protože přišel v boxu mák, využila jsem toho a upekla makovec s citronovou polevou. Která mi však stekla hlavně na okraje :D Nevadí. Byl i tak moc dobrý. Dostali jsme chuť na koblížky. Jak jinak, než v noci. Tak jsem prohrabala lednici a spíž a zapátrala na netu a udělala jsem nám smažené koblížky. Byly výýýborné! A ke konci ledna opět napadala tuna sněhu. Achjo, už chci jaro. Ta zasněžená krajina je sice krásná a kouzelná, ale už mě moc nebaví v tom chodit :D


Připravili jsme si k večeři závitky se zeleninou a masem, zabalené v rýžovém papíru. To naprosto miluju. A k tomu čínskou polévku. A hlavně jsme tam dali tunu koriandru. Tomu jsem úplně propadla a zamilovala si ho. Zbytek koriandru jsem dopotřebovala na další večeři a to chlebík se sýrem a zeleninou. Výborně se tam hodil. No a takhle to vypadá, když jdu do krámu pro jednu věc. Odejdu bez ní, zato ale s tunou jiných věcí, pro které jsem ani nešla. Mimochodem ten difuzer z Tesca je skvělý a nádherně voní! I sezamový olej - taky můžu doporučit - pokud máte rádi ořechovou chuť.


V lednu mi přišel i Glanc Box a kočka toho hned využila a o pár sekund později se nacpala do krabice se slámou :D K dalšímu obídku jsme měli hranolky z horkovzdušné fritézy a řízečky. Mňam. Miluju kuřecí řízek. Teď bych si to zas dala, jak to vidím. A pokoupila jsem v asijském týdnu v Lidlu nějaké dobroty do zásoby. 


Suroviny z Lidlu jsem hned využila a udělala nám k večeři sushi. A tohle je opravdu moc dobrý sýr z Lidlu, který jsem vám doporučovala už i ve videu. Tak určitě vyzkoušejte, jestli rádi zkoušíte různé zajímavé sýry! :)


JAKÝ BYL VÁŠ LEDEN?



8 komentářů:

  1. Moniko, to, že jsou fotky vkládané do šablony ze starého článku, je myslím vidět jen při podrobnějším zkoumání - kdybys to nenapsala, asi bych si nevšimla. Co se ti stalo s rukou?
    Z máku z boxu jsem pekla taky - mám recept na blogu (stejně jako lednové shrnutí). A pokud jde o tu polevu - já moučníky, které polévám, obracím "vzhůru nohama" - spodní část bývá rovnější, takže se na ní s polevou líp pracuje.
    A díky za tip na sýr - ten jsem ještě nezaznamenala a já sýry rozhodně zkouším ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vrazilo se mi do ruky kus skla z roztříštěné kořenky :D :D No super, díky za tip! Vyzkouším :)

      Vymazat
  2. Žádných "pokažených" koláží jsem si nevšimla ;-) super článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to vidím a štve mě to :D :D ale děkuji Leni!

      Vymazat
  3. Ahoj,
    moc hezké kousky, koukám správně ze Sinsay? Já tam byla nedávno podruhé v životě a nějak už mi je jejich číslování malé, mě teda byly ty velikosti už kdysi od oka moc malé, ale teď se mi to potvrdilo, že bych se tam vešla možná tak do trika nebo svetru a tím to hasne. Možná spíš na bytový doplňky za babku tam budu chodit koukat. Se zdražením to už začíná být vidět i tam kde nebylo, zdražuje i dmko a Rossmann v rámci privátních značek. Já nechápu, že ty Finishky doporučují, já s nima mám úplně šílenou zkušenost, kdy nám dělají fleky na skleničkách a spoustu věcí pořádně ani neumyjí, ale oproti nim super jsou třeba Jar. Náhodou ty obrázky máš vždycky moc hezký. Ať se ruka brzy zahojí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ze Sinsay :) Tak jsem ty kapsle taky vyzkoušela a jsou fakt na prd! :D

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)