pátek 27. května 2022

NOVÝ PŘÍRŮSTEK DO NAŠÍ ZVÍŘECÍ RODINKY A JAK SE TO CELÉ STALO


Krásné páteční ráno! Je zrovna čtvrtek v noci a já si našla chvilku na to, napsat vám článek. Rozhodla jsem se s vámi podělit ze své radosti a to z nového přírůstku do naší zvířecí rodinky! Pořídili jsme si zakrslého králíčka. Vůbec jsem nečekala, že si ho pořídíme takhle "na rychlo", ale stalo se a jsem za to moc ráda. A jak se to všechno stalo?

Před nějakou dobou jsme se s přítelem bavili o tom, že bychom chtěli nějaké nové zvířátko. Dlouho jsme přemýšleli co bychom chtěli a nakonec jsme se shodli na zakrslém králíčkovi. Nějak jsme to nelámali přes koleno a řekli jsme si, že až najdeme vhodnou a velkou klec, koupíme ji a pak začneme řešit králíčka. No a čas od času jsme šli do zverimexu a podívali se na nabídku klecí, ale nikde nic zajímavého. Pak jsme jednoho víkendového rána vyrazili na trhy a potom jsme jeli do Obi. Vedle něj je i zverimex a protože jsme měli čas a nikam nespěchali, řekla jsem příteli, že se můžeme mrknout i tam. Absolutně nic jsem si od toho neslibovala, protože to je opravdu velice malý obchod. Ale co čert nechtěl. Měli tam velké klece a ve velkých slevách! Až jsme narazili na obří dvoupatrovou klec, která se nám velmi zalíbila. Mě přišla zprvu až moc velká, ale příteli přišla skvělá. A tak jsme v krámu strávili asi 20 minut a přemýšleli, zda ji vezmeme. Nakonec jsme se rozhodli, že ano. A tak byl plán na sobotu už vlastně daný. Jelikož já jsem typ člověka, co chce všechno hned a jsem hrozně nedočkavá, tak bylo jasné, že ještě ten den půjdeme shánět králíčka :)

S obří klecí jsme dojeli domů, celou ji umyli a připravili. Napsali jsme si seznam, co je potřeba koupit pro králíčka, naobědvali se a vyjeli do obchodů. Snažila jsem se vybrat co nejlepší krmení. Nechtěla jsem žádné levné směsky, kde je hodně obilovin, sušeného ovoce a dalších obarvených nezdravých věcí, které by králíčci jíst neměli. A tak jsem se snažila z nabídky vybrat to nejlepší, co šlo. Kromě krmení jsem koupila větvičky na okusování, minerální blok, seno, zdravější pamlsky, blok ze sena, acidomid do vody, podestýlku, pipetku na vodu a misku. Následně jsme strávili celý den ježděním z jednoho zverimexu do druhého. Ale nikde nám žádný králíček nepadl do oka. Prošli jsme asi 6 zverimexů. Nakonec jsem se už smiřovala s tím, že ten den králíčka neseženeme. Ale v tom mě napadlo, že jsme před nějakou dobou - asi dva týdny zpátky - byli na kukačku ve zverimexu, který je 10 minut od našeho baráku. A byla tam nádherná králičice, do které jsem se zamilovala na první pohled. Tou dobou jsme doma ale neměli žádnou výbavu a tak jsme si ji vzít nemohli. Ale vlastně mě vůbec nenapadlo tam zajet, protože jsem nedávala žádné šance tomu, že by tam tak nádherný králík zůstal tak dlouho bez toho, aniž by ho někdo koupil. Ale s přítelem jsme to riskli a jeli jsme se úplně naposled podívat tam. Když jsem do zverimexu vešla a viděla jsem ji, srdce mi málem vyskočilo z hrudníku :D Byla tam!!!! Pořád tam byla a čekala na nás. Byla snad ještě krásnější, než předtím. No a tak bylo jasné, že si ji odneseme. Docela paradox. Celý den jsme objížděli vzdálené zverimexy a stačilo se podívat sem, pár minut od baráku. Ale mělo to tak být.


No co vám budu povídat. Byla jsem a i jsem neskutečně vděčná, že tam na nás počkala a že ji máme doma. Je nádherná. Alespoň doufám, že je to holčička. Ale i kdyby nebyla, nevadí mi to. Nicméně měla by být. Jmenuje se Amálka, jsou ji 2 měsíce.  A kdyby to náhodou holčička nebyla, bude to stejně Amálka :D. Má za sebou očkování a první návštěvu veterináře. Je plně zdravá a šťastná, že je s námi. Je hodně odvážná a přátelská. Taky milující, pořád nás olizuje. Necháváme ji běhat i volně po bytě. Konkrétně po obýváku a to několikrát denně. Nechceme, aby byla pořád zavřená v kleci, to rozhodně ne.  U pobíhání po bytě ji pořád hlídáme. Vždycky, když si radostí poskočí a nebo běhá rychlostí blesku, jsem štěstím bez sebe z toho, jak spokojená je :)

Já vím, že pro někoho je to "jen zvíře". Ale já zvířata naprosto zbožňuju. Miluju je a snažím se jim dopřát všechno, co můžu a dát jim veškerou lásku a péči. Amálce přítel vyrobil ještě domeček ze dřeva a já jsem následně ještě objednala z internetu dražší a kvalitnější granule. Měly by být jedny z nejkvalitnějších, co se dají sehnat. Potom jsem dělala ještě jednu objednávku a to na kvalitní hypoalergenní podestýlku, která taky nebyla vůbec levná a na čistič klece. A pak ještě další objednávku, kdy jsem brala králičí toaletu, pelíšek, hračku a sušené bylinky a další dobroty. Opět by mělo být vše zdravé a vhodné pro králíčka. Hlavně jsem brala hodně směsí bylin se sušenou zeleninou. Určitě budu ještě dokupovat nějaké další hračky. Ale až příští měsíc. Ještě jsem ji kupovala borovou vodu na čištění očička, které měla trochu červené. Ale zpět k jídlu. Amálce dáváme k jídlu pomaličku i kousky zeleniny. Zvěrolékař nám řekl, že můžeme pomalu zkoušet, co ji bude chutnat a jak na to bude její tělo reagovat. Miluje salát a mrkvička jí taky chutná. Akorát tu je potřeba dávat jen občas. No a ještě na závěr mám pro vás jednu informaci a to, že pokud si budete pořizovat králíčka, počítejte s velkými výdaji. Nás za ten týden co ji máme, vyšla cca na 6 až 7 tisíc. A to podotýkám, že jsme ušetřili dost peněz za klec v akci a i většina dalších věcí byla koupena v akcích. Bez nich by byla částka ještě o to vyšší. Ale to je jasné, že do začátku se musí vše koupit a bude to něco stát. Tak to je z mého dnešního povídání o králičici všechno. Věřím, že se vám i tenhle netradiční článek bude líbit. 




TAKY MILUJETE ZVÍŘATA?

JAK SE VÁM LÍBÍ AMÁLKA? CHCETE O NI DALŠÍ ČLÁNKY? 

4 komentáře:

  1. Kráíček je moc hezký. Tak ať vám zvířecí přírůstek dělá radost :)

    OdpovědětVymazat
  2. Je nádherná, měli jste štěstí, že na Vás ve zverimexu počkala, asi osud :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)