sobota 14. května 2022

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - DUBEN 2022

Krásnou slunečnou sobotu vám všem!

Jak se máte? Mě se přes týden nakupila spousta práce co se týče blogu a youtube. Zase meškám s videem i s články, achjo. V týdnu jsem si užívala pěkného počasí a dokonce jsem se poprvé na zahrádce opalovala. Předtím jsem byla nemocná a pak jsme slavili přítelovi narozeniny, takže toho bylo dost. Ale konečně mám teď dopoledne chvilku na to, napsat vám článek o tom, co se u mě dělo v dubnu. Zrovna čekám až mi nakyne knedlík a pak dodělám guláš. Mňam. Už se moc těším.

STŘÍPKY Z MĚSÍCE (článek s neupravenými - autentickými fotkami - focenými většinou na mobil)

Začátkem dubna jsme šli po dlouhé době na procházku. Vyrazili jsme na přehradu. Bylo ještě chladno, ale i tak jsme si procházku užili. Jelikož jsem měla začátkem dubna narozeniny, dostala jsem od kolegyň dárečky a krásnou kytičku. Dostala jsem opravdu krásné dárečky a moc mě potěšily.


Na přehradě bylo opravdu krásně. Příjemné bylo, že i když bylo chladno, krásně svítilo sluníčko a to nás alespoň příjemně ohřálo.


Přítel mi k večeři připravil výborná hovězí líčka s omáčkou z červeného vína. Bylo to vynikající! Taky jsme zbystřili, že je v  naší ulici kontejner na bioodpad a tak jsme toho využili a odnesli jsme do něj listí, větve a další bioodpad ze zahrady. Využila jsem skvělé akce na Dr.Max a objednala jsem si dvě micelární vody Bioderma za cenu jedné. A udělala jsem si radost drobným nákupem. 


Myslela jsem si, že už sníh v dubnu neuvidím, ale opět napadl. Objednali jsme si domu opět výbornou pizzu a dívali se na Survivora. Taky jsme si na zahradu pořídili kompostér. A k němu jsme vzali vánoční svetry, které jsme chtěli už dlouho a které byly ve výprodeji za pár kaček. K tomu jsem si vzala i štětce, protože jsem dlouho po nějakých nových pokukovala.


Naše kočička doma lenošila a užívala si prvních paprsků sluníčka. Od kamarádky jsem dostala skvělý mop, který jsem u ní vyzkoušela a moc mi vyhovoval. Sešli jsme se poprvé od Vánoc, takže to byl takový opožděný skvělý vánoční dárek. Upekla jsem taky bábovku na chuť a na snídani ke kávičce. A s přítelem jsme vyrazili na nákup nějakých nezbytností.


Šli jsme na nákup do Kauflandu, kde jsme výhodně nakoupili. Byl totiž den před tím, než mělo být zavřeno, kvůli svátku. Což nám ani nedošlo. A tak byla většina zeleniny a pečiva za zlomek ceny. Což se teď hodí, když jsou potraviny tak drahé. Takže jsme si odnesli krásnou pažitku asi za 4 Kč, chleba za 7 Kč a další parádní úlovky. Objednali jsme si opět taky naše oblíbené bun bo nam bo a udělali nákup zdravých potravin v Lidlu. 


Konečně jsme dali ven foliovník, který jsme si pořizovali začátkem roku a taky nám konečně dorazila objednávka ze Starkla, kterou jsme opět dělali na začátku roku. Objednávali jsme keře a bylinky na zahrádku. A taky jsme si zahráli hru s dobrými i odpornými bonbony. Byla to sranda, ale některé ty příchutě, to byl fakt hnus.


Od mamky jsme dostali krásné velikonoční balíčky a na druhé fotce můžete vidět výslužku, kterou dostal přítel ode mě. Upekla jsem alespoň mazanec a udělala pár velikonočních chlebíčků. Obarvila jsem i pár vajíček na modro, ale to jsem nějak zapomněla vyfotit. Jelikož přítel vařená vajíčka nemusí, tak jsem jich udělala opravdu jen pár, abych to snědla.


Objednala jsem si nové boty na zimu, jelikož měli na internetu velké slevy. Koupila jsem je z nějakých 1300 Kč na 370 Kč. Takže super kup! Konečně jsme vyzkoušeli i Mila vajíčka, které jsem nikde nemohla sehnat. Nakonec mi je sehnala kamarádka v Bille. Jelikož jsem doma dělala pořádek a probírala a třídila věci, hodně věcí jsem prodala na bazaru. A například z peněz z prodaného rýžovaru jsem koupila naší kočičce nový pelíšek. Takže za nevyužívanou věc jsme koupili věc využívanou. A tak se mi to líbí. Ke konci dubna jsem taky hodně omezila sladké. Jsem zvyklá většinou každý den jíst minimálně 1 sušenku nebo čokoládu k tomu někdy i nějaký džusík a podobně. Koncem dubna jsem se to snažila omezit a dala jsem si třeba jen 1 sušenku za týden. Netvrdím, že nebudu jíst sladké vůbec, to ne. Ale jedli jsme toho opravdu velké množství. Tak chvíle pauzy určitě nebude na škodu. 


Přišla mi i nabídka spolupráce na zkoušku vín, kterou jsem ráda využila a napsala vám o nich i článek na blog. Taky dorazil Brand box. Pořídila jsem si činku na cvičení a začala pomalu cvičit. A v dubnu mi odjel přítel na školení a poprvé jsme byli bez sebe asi dva dny. Ano, je to jen chvilka, ale pro mě to bylo hodně náročné a moc jsem se těšila, až se vrátí. I přítel se těšil a i když jsme si od sebe chvilku odpočinuli, už ho nikam nepustím :D.


Na konci dubna už začalo být krásně slunečno a tak jsme vyrazili na výlet na Sychrov. Všechno bylo krásně rozkvetlé. A řekli jsme si, že místo turistických známek a různých jiných upomínkových předmětů si koupíme raději něco na chuť. Vyzkoušíme zajímavé potraviny a spotřebujeme to. Nebude nám na to padat prach na poličce. Vybrali jsme si sirup ze švestek a koření.


V dubnu k nám přijela na návštěvu mamka, na kterou jsem čekala na zastávce tramvaje. Sice pršelo, ale alespoň jsem se prošla. A prohlédla jsem si krásně rozkvetlé stromy. S mamkou jsme si udělali výborný salátek, hovězí maso a přílohu. Bylo to vynikající. 


Vyrazili jsme na výlet i na další zámek, kde byl krásný výhled a taky bylo krásné a teplé počasí. Takže jsem zimní bundu vyměnila za tenkou na jaro. 


Z výletu jsme vyrazili na výborný obídek do místní restaurace, která sousedí s pivovarem. Zašli jsme se podívat i do obchůdku, kde měli nějaká piva. Vybrali jsme 2 na zkoušku. To cherry pivo bylo tak výborné, že jsme si řekli, že se zastavíme pro víc kusů pro nás i pro mamku. A na závěr výletu jsme se stavili do útulku. Chtěli jsme vyvenčit pejska, ale všichni už tou dobou venku byli. Tak jsme si aspoň pohladili čičinky. Snad najdou brzy nový domov. 


Po výletu jsme se stavili ještě na osvěžující zmrzku do Fruitisima. Vybrala jsem si limitovanou edici a to rakytník s čokoládou. Byla vynikající, kyselá a osvěžující! A koukejte, měla jsem na ruce motýlka. Z toho jsem měla neskutečnou radost. Na konci dubna jsem vyřadila produkty, které bylo potřeba dojíst a dopít. Protože jsme toho měli hodně otevřeného a něčemu i končila expirace. A opět jsem udělala zdravý nákup. Tentokrát v Bille. 


JAKÝ JE VÁŠ TOP ZÁŽITEK Z DUBNA?




4 komentáře:

  1. Ahoj, opožděně všechno nejlepší k narozeninám :-) Já na inflaci poslední dobou takzvaně pindám furt, nevím kam až ty ceny chtějí hnát a obdivuju, jak to dělají lidi, co nakupují třeba pro pětičlennou i větší rodinu. Teď už u toho nakupování musí přemýšlet snad každý, jak je to přemrštěné cenově. Můj dubnový nejhezčí zážitek byl asi Den Znovín walkingu, kdy jsem poprvé byla na takovém typu akce. Jednou jsem byla na Kačině na vinobraní, ale to se samozřejmě nedá vůbec srovnávat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju! Taky to nechápu. Tak to sis určitě užila, to je super!

      Vymazat
  2. Prima shrnutí. My toho v dubnu stihli taky docela dost, asi nej byl víkend se synem a jeho přítelkyní v Krkonoších. Docela fajn jsme si to užili.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, že jste si to užili. V Krkonoších jsem ještě nebyla :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)