čtvrtek 2. června 2022

KOSMETIČTÍ ODPADLÍCI - KVĚTEN 2022




Krásný čtvrtek vám všem! A máme tu červen. To zase uteklo, že? S koncem května tu mám samozřejmě další článek o spotřebovaných produktech aneb kosmetické odpadlíky. Kolik jsem toho stihla za květen dopotřebovat a jak mi to vyhovovalo nebo nevyhovovalo, na to se pojďte teď podívat. Podařilo se mi spotřebovat / dopotřebovat celkem 14 kousků.

Prvním kosmetickým odpadlíkem je Bebe micelární voda pro suchou pleť. Tu jsem kupovala v Německu. Má příjemnou jemnou vůni, byla levná a je jí v balení hodně. Co se týče odličovací schopnosti, hodnotila bych ji středně dobře. Poměrně rychle rozpouští makeup, nicméně na můj vkus stále docela pomalu, oproti jiným micelárním vodám. Co mi ale vadilo ještě víc je to, že mě poměrně hodně štípe v očích. Na pleti mě neštípala. Ale kvůli štípaní v očích bych si ji už znovu určitě nepořídila. Spotřebovala jsem i šampon od Avonu Advance Techniques, který dost pění a dobře myje vlasy. Příjemně voní, ale rychleji se mi po umytí mastí vlasy, což je škoda. Naopak šampon, který byl hodně fajn je Matrix total results Color Obsessed. Ten má velice příjemnou vůni, opět velmi dobře pění a je fajn na barvené vlasy. Vlasy jsou po umytí jemné, lesklé a barva se opravdu vymývá pomaleji. Navíc není ani nijak závratně drahý. Další tu mám vůni Yuven Luxe n.117. Nejsem moc dobrá v popisování vůní. Ale popsala bych ji jako sladší a zajímavou květinovou vůni, která mi je příjemná, ale znovu bych ji nepotřebovala. Dostala jsem ji od mamky, která ji už nechtěla používat. Znám i lepší a hezčí vůně. Výdrž má klasickou, nic závratného. Vydrží pár hodin, pak je nutné aplikovat opakovaně.



Doma jsem měla už velmi dlouho otevřený Balea pleťový peeling a maska 3v1. Jedná se o černou masku s peelingovými částečkami. Částečky jsou poměrně hrubé, ale nic co by se nedalo vydržet. Příjemně odstraní odumřelé kožní buňky, suchou pokožku a mírně i černé tečky. Co mi ale příšerně vadilo je to, že dělá velký bordel. Konzistenci má takovou, že při aplikaci padají kusy mimo místo, kam se aplikuje. Navíc je černá barva a fleky pak všude po umyvadle nebo po vaně. Proto jsem ho taky moc nepoužívala a trvalo mi, dopotřebovat ho. Tento měsíc jsem peeling konečně vyřadila bokem a spotřebovala ho na tělo ve sprše. Jak jste pochopili, znovu bych si ho nepořídila. Od kolegyně jsem dostala Lady speed stick Invisible protection antiperspirant. Antiperspirant má příjemnou jemnou vůni a gelovou konzistenci. Bála jsem se, že díky konzistenci bude lepit. Ale opak je pravdou. Nelepí vůbec a je velmi příjemný. Poměrně dobře ochrání proti nepříjemnému zápachu a asi bych si ho v budoucnu koupila znovu. Produkt, který jsem měla taky dlouho otevřený, je pleťová maska od Yves Rocher Purifying gel mask. Tento měsíc jsem se rozhodla, že ji dopotřebuju taktéž. Maska má už podle názvu gelovou konzistenci a nazelenalou barvu. Voní opravdu hodně mentolově a na pleti chladí. Po smytí je pleť krásně jemná, čistá a vláčná. Za mě byla moc příjemná a jsem ráda, že jsem ji vyzkoušela. Produkt, který mi zapadl dozadu do skřínky a úplně jsem zapomněla, že ho doma mám je Balance Me bakuchiol smoothing serum. Sérum má hodně citrusovou přírodní vůni. Aplikovala jsem si ho večer na pleť. Po ránu byla pleť pěkná, sjednocená. Ničeho extra jsem si však nevšimla.



Dalším spotřebovaným kouskem je Alverde hygienický sprej na ruce. Ten má velice intenzivní mandarinkovo pomerančovou vůni. Po aplikaci na ruce je vůně autentická, jako když si oloupete mandarinku nebo pomeranč. Používala jsem ho na ruce, když jsem neměla po ruce vodu a mýdlo. Na rukou je sprej příjemný a nelepí. Někomu by ale mohla vadit výrazná vůně, která po aplikaci zůstává na rukou. Dopotřebovala jsem i kousek z dekorativní kosmetiky a to od Trend it up matnou rtěnku. Vyhovovalo mi balení, kdy se dá rtěnka jednoduše vysunout a díky tomu, že není moc tlustá, se velmi dobře aplikuje. Barva je krásná a má dobrou výdrž na rtech. Koupila jsem ji ve výprodeji za 10 Kč. Od kolegyně jsem dostala od značky Beauty Jar Oh, my nails. Jedná se o balzám na nehty a nehtovou kůžičku. Je hodně hutný a mastný a po nanesení na nehty se teplotou těla rozteče. Dobře vyživuje nehty i nehtovou kůži. Ale balení je opravdu hodně velké a tak jsem zbytek dopotřebovala na vysušené paty. Balzám jsem si nanášela přes noc na paty a chodidla následně dala do froté ponožek. I na to byl balzám fajn. 



Dále tu mám pleťové masky. Ty už ve spotřebovánu nesmí chybět. Pleťová maska SNP bird´s nest byla výborná. Velmi příjemná na pleti. Po sundání je pleť vláčná, jemná, sjednocená a hydratovaná. Pleťová maska Schaebens Aloe vera je taky moc příjemná a moc dobře hydratuje pleť. Avokádová pleťová maska příjemně voní a pleť hezky osvěží a hydratuje. Má příjemné plátýnko.



KOLIK JSTE TOHO ZA KVĚTEN DOPOTŘEBOVALI VY?

ZNÁTE NĚJAKÝ Z PRODUKTŮ?

6 komentářů:

  1. Já myslím, že se v počtu spotřebovaných produktů dostanu tak k desítce, což je u mne takový průměr.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,
    ohledně Avon šamponů mě hrozně zatěžují snad všechny, což je škoda taková ta modrá řada s arganovým olejem krásně voní, ale já je prostě nemůžu mít. Přesně tenhle Matrix mi naopak z vlasů dělá zase chemlon...Jinak se musím přiznat, že ostatní produkty neznám :-) Můj největších úspěšch ve spotřebě bylo dodělání litrových lahví vlasovky od Matrixu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak to je vážně škoda. Vážně jo? Teda, to mě udivilo s tím Matrixem. To je teda úspěch! :D

      Vymazat
  3. Ahoj Moni, kde začít, šampon od AVanu mám stále v zásobě, právě se těším na to velké balení, které mě vyhovuje, škoda, že vlasy neudrží dlouho svěží. ☺ Mentolová maska na léto mi přijde fajn, podívám se, jestli i letos nebude mít YR něco podobného. Deodorant zvažuji,že si ho létech pořídím, abych zjistila jak mi vyhovuje a jak moc se změnil, nebo mé potřeby. Moc pěkná recenze. ☺♥ Plná tipů. Krásný víkend přeji. ☺♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ji mít budou, viděla jsem ji tam nedávno :) Děkuju moc

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)