úterý 28. června 2022

SALOOS MAROCKÝ JÍL


Krásné úterý vám všem! Mám tu pro vás recenzi produktu Marocký jíl od značky Saloos (165 Kč klik), který jsem měla možnost vyzkoušet. Nejprve vám sem napíšu všeobecné informace k produktu a pak vám povím svou vlastní zkušenost s tímto produktem. Jedná se tedy o 100% přírodní jíl, který je vhodný na očistu pleti, těla i vlasů. Lze ho použít na všechny typy pokožky. Absorbuje toxiny, maz a nečistoty. Zároveň odstraňuje odumřelé kožní buňky. Zlepšuje vitalitu a pružnost pokožky. Je vhodný na pleťové masky, vlasové zábaly a lázně.

Co se týče jílů, mám je ve velké oblibě. A to především proto, že mám smíšenou až mastnou pleť. Vždy, když si vybírám čistící pleťovou masku, dívám se na složení, aby obsahovala jíl či kaolin. To jsou totiž složky, kterou mou pleť zaručeně a vždy vyčistí. Od značky Saloos jsem měla jak bílý jíl, tak i zelený jíl. Zelený jíl jsem si v minulosti kupovala dokonce opakovaně a moc ráda. Ale tento marocký, ten jsem vyzkoušela poprvé až nyní.


Konzistence je samozřejmě prášková, jak můžete vidět na fotce. Pro vytvoření pleťové masky je potřeba kousek jílu odsypat a smíchat s vodou či květinovou pleťovou vodou. Já dávám množství od oka. Ale jinak se dává 1 díl jílu na 2 díly vody = 1:2. Jíl můžete smíchat navíc i s pár kapkami olejíčku. Ale to já nedělám. Pro přípravu masky je skvělá i Neroli voda z pomerančových květů, kterou jsem vám už také recenzovala v některém z předchozích článků. Ale pokud květinovou vodu nemáte, postačí vám obyčejná z kohoutku.

Pleťovou masku nanáším na čistou suchou pleť. Někdy si dám tlustější vrstvu a někdy tenčí. Jak mi to zrovna vyjde a jak mi to je příjemné. Nechávám si ji na pleti zhruba 15 minut. Někdy si ji nechám i déle. Ale jelikož je to typ masky, který zasychá do tvrdé krusty, je potřeba s tím počítat. A pokud si masku necháte hodně dlouho, budete cítit velké pnutí pleti, které nebude příjemné. Za mě je tedy ideál těch 15 minut. Ale přiznávám, že když se dívám na něco zajímavého třeba v telce, nechám si ji někdy i půl hodiny. 

Smývám ji vlažnou vodou a houbičkou na odstranění pleťových masek. Tou mi jde smýt nejlépe a nejrychleji. Na pleť po umytí nastříkám zklidňující termální či květinovou vodu a cca za 10 minut dávám vždy ještě i hydratační plátýnkovou pleťovou masku. Po použití masky je pleť opravdu skvěle vyčištěná. Výborně odstraní přebytečný kožní maz a nečistoty. Pleť je vláčná, hebká a projasněná. Občas bývá trochu začervenalá, ale to je způsobeno většinou tím, že si ji nechám na pleti o něco déle, než bych měla. Rychle to však zmizí. Určitě si hned po použití masky pleť nakrémujte a nebo použijte ještě plátýnkovou masku. 

Za mě je tento kousek stejně skvělý jako zelený či bílý jíl. Nejjemnější je na čištění právě ten bílý. Ten bych doporučila pro citlivou suchou pleť. Naopak zelený jíl a marocký jíl si skvěle poradí s mastnou a smíšenou pletí a za mě je na ni nejlepší.

Balení vydrží neskutečně dlouho, protože stačí odsypat opravdu troška. Pokud to tedy používáte, stejně jako já, pouze na pleťové masky. Co se týče vlasového zábalu, to jsem ještě nezkoušela a moc mě to popravdě ani neláká. Hlavně ta představa vymývání z vlasů. Ale vzpomínám si, že třeba ten zelený jíl jsem používala jednou v létě na záda, na kterých jsem měla hodně pupínků. Krásně je to vysušilo a byly rychleji pryč. Určitě by se tak dal použít i tento marocký. Velkým plusem je pro mnohé i to, že je to 100% přírodní produkt. Pokud máte smíšenou, mastnou či problematickou pleť a hledáte nějaký čistě přírodní kousek, tak tenhle za mě opravdu funguje. A to skvěle.


MÁTE RÁDI JÍLOVÉ PLEŤOVÉ MASKY?

*Produkt mi byl poskytnut ZDARMA k vyzkoušení. NEJEDNÁ se o placenou spolupráci.
Děkuji www.Saloos.cz

4 komentáře:

  1. Jílovou masku jsem nikdy nezkoušela a ani mne to moc neláká - to mytí mne dost odrazuje. Preferuji masky, co se víceméně vstřebají a zbytek se stáhne lehce tamponem.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, jílové masky mám vyzkoušené, od těch drogérkových, až po hight značky. GlamGlow masky mi asi vyhovovaly prostě nejvíce, ale tyto sypké jsou věřím, také skvělé, mě ale nelákají protože jich je tolik a sypká textura.... Jinak se mi líbí, že neste všichni lenoši, právě jako já. Pěkná recenze. ☺♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)