úterý 14. června 2022

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - KVĚTEN 2022

Krásné úterý vám všem! Původně jsem plánovala, že článek vyjde už včera, ale jelikož mi opět blbnul program na tvoření koláží pro tento článek, nakonec jsem neměla nervy se s tím včera vztekat a udělala jsem to až dnes. Dokonce mi začal po pár fotkách fungovat, tak jsem moc ráda. A jdeme už tedy na dnešní článek. Pojďte se podívat, co se u mě v květnu dělo.

STŘÍPKY Z MĚSÍCE (článek s neupravenými - autentickými fotkami - focenými většinou na mobil)

Na začátku května jsme si udělali konečně obídek venku. Nakoupili jsme si sýry a udělala jsem k tomu salát. Bylo krásně teplo a tak jsem vzala na zahradu i čičinu, která se zezačátku bála, ale pak nás tahala všude možně a chtěla všechno prozkoumávat.


Na začátku května jsem bohužel chytla nějakou hnusnou nemoc a byla jsem pár dní doma a snažila se to vyležet. Bolelo mě v krku. No a takhle mě hlídala naše čičina, když jsem byla nemocná. Ležela na mě, když jsem ležela na boku a předávala mi energii :) Během pár dní se mi udělalo dobře, tak to jsem byla moc ráda.


Zasazené rostliny ze Starkla nám začaly krásně růst. Především mini jabloň. Ta se krásně chytla. Toho jsme se báli asi nejvíc. No a i živý plot, který jsme zasadili minulý rok na podzim, začal krásně kvést a růst. Jsem zvědavá na to, jak bude vypadat za pár let. Poprvé jsme s přítelem vyzkoušeli Tilápii, kterou měli v Penny. Byla výborná! A zasázeli jsme i dýně a další rostliny, které jsme si doma předpěstovali ze semínek.


V květnu jsem začala jíst ovesné vločky ve velkém. A to v podobě ovesných kaší ke snídani. A taky jsem hodně omezila sladkosti. Tady můžete vidět jednu z tyčinek s pár kaloriemi, kterou jsem ochutnala z DMka. Jelikož měl přítel narozeniny a přál si jít na burger, vyrazili jsme do burgrárny. Byli jsme tam s mojí mamkou a moc jsme si to užili. Přiznávám, že já jsem byla v burgrárně poprvé a moc mi chutnalo. Burger měl v sobě sice hodně dresingu, což bych klidně oželela, ale jinak byl vynikající! Potom jsme se přesunuli k nám na zahrádku, kde jsme hráli hry a opět jsme vzali ven i naší čičinu, aby ji doma nebylo smutno. 


Jelikož měl přítel narozeninovou slevu, zašli jsme si taky do Fruitisima, kde byl teda ne úplně příjemný personál. V květnu jsem se poprvé opalovala na zahrádce. Sice jen nohy, ale i to se počítá! A opět jsme lenošili s mojí kočičkou, která potřebuje hodně pozornosti. Přišly mi dobroty na zkoušku z e-shopu madarske-delikatesy.cz a tak jsem byla ráda, že vyzkouším zas něco nového :)


Pořídili jsme si konečně novou skříň do koupelny. Vybrali jsme na lidl shopu. Skříň je moc pěkná a konečně mám v koupelně pořádné místo, kam si můžu dávat kosmetiku. A co se týče cvičení, tak s tím jsem v květnu taky začala a držím až doteď a snad budu i nadále :D


Protože chtěl přítel do botanické a v květnu jsou rostliny v botanické asi nejhezčí, jelikož samozřejmě vše kvete, vydali jsme se tam. Byl to supr výlet a moc jsme si to užili. Už jsem úplně zapomněla, že tam mají i ryby. Jen mi bylo líto, v jak malých akváriích jsou.


A tady jsou další fotky z botanické. Ty kaktusy, to je až k neuvěření, jak velké jsou! Cestou zpátky jsme se zastavili na nanuka a vyzkoušela jsem nějaký nový twister. 


Objednala jsem si do kávovaru další kapsle. Tentokrát jsem našla nějaký nový tip bezkofeinové kávy a je moc dobrá. Přišly mi produkty na testování od Saloos a taky ze stránek nazuby.cz. A v průběhu května jsme si taky objednali kebap, na který jsme měli už dlouho chuť.


Ve foliovníku nám vše začínalo růst a dokonce mi začala růst i dýně. Tak uvidíme, jestli z toho vůbec něco bude. Byla by to pro mě vážně velká radost, kdyby se mi podařilo opravdu poprvé v životě něco vypěstovat. A koukněte, jak krásně se nám rozrostla jabloň. Oproti té fotce, kterou jsem vám ukazovala v úvodu článku, to je rozdíl, že? A taky mi přišla zásilka z Astratexu, kde jsem si mohla vybrat nějaké to prádlo.


Na spolupráci jsem se dohodla i se stránkou tiskarik.cz, kde jsem si nechala vytvořit foto obrazy, fotky a plecháček. Přítel si udělal kartičku do Makra a tak jsme se tam poprvé vydali jen my dva a nakoupili tam. A samozřejmě jsme taky sledovali hokej a nakonec jsme byli moc rádi za krásné třetí místo! Ke dni dětí jsme od mamky dostali krásný dáreček. A to jak já, tak i přítel :) Mamka na nás nikdy nezapomene, i když jsme už oba skoro třicátníci :D


Jelikož jsme měli s mamkou v květnu svátek, udělali jsme si nákupní den. Byli jsme se podívat po drogerkách a dalších obchodech. Dali jsme si i zmrzku z Fruitisima a doma jsme si dali roládu, kterou jsem den předem připravila.


Jelikož jsme věděli, že na ten svátek bude mamka u nás doma, tak jsme přichystali polévku Pho, kterou jsme s přítelem dělali poprvé, ale moc se nám povedla a byla vynikající! Určitě se budeme zdokonalovat a vařit ji i nadále. I mamce moc chutnala a za to jsme taky moc rádi, že jsme se ji trefili do chutě :) No a pak jsme si zahráli hry a trávili odpoledne i večer s dobrým vínem. 


Když jsme vyprovázeli mamku, zjistili jsme, že jdeme kolem trhů. Tak jsme se tam stavili a nakoupili jsme si pár dobrot domů na zkoušku. Třeba i výborný kopr, ze kterého jsem pak udělala koprovou omáčku. A konečně jsme si pořídili matraci. Vybrali jsme nakonec matraci Dormeo a spinká se nám konečně pohodlně. Taky jsme nečekaně pořídili velkou klec, jelikož jsme plánovali pořízení dalšího zvířecího kamaráda. A protože jsme měli štěstí, byla ve velké slevě a tak jsme si ji odnesli domů.


A tady je už naše další zvířecí kamarádka. Jmenuje se Amálka, aktuálně ji jsou tři měsíce. A už jsem vám o ní psala v nějakém z předešlých článků. Je to skvělá parťačka, i když trochu zlobí, tak ji moc milujeme a jsme rádi, že na nás v tom zverimexu tak dlouho nakonec počkala. Navíc je i moc krásná. A taky je to obří žrout! :D


CO SE DĚLO V KVĚTNU U VÁS?

BAVILY BY VÁS OBČASNÉ ČLÁNKY O AMÁLCE?


7 komentářů:

  1. Prima květen. Jsi dobrá, že myslíš na focení - já mám vždycky problém, abych měla do článku o proběhlém měsíci dost fotek. I to jídlo v restauraci zapomínám fotit :).

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujimavý mesiac , super článok :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pho Bo a a to grilování, paráda....☺♥, balíčky ke dni dětí, super.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Pho byla skvělá, těším se, až ji uděláme znovu

      Vymazat
  4. Ahoj Moni,
    moc pěkný měsíc jste měli. Články o Amálce budou fajn, já mám zvířata moc ráda. Stihla jsi toho opravdu hodně a je vidět, jak si užíváš zahradu:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že by se ti články o Amálce líbily :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)