úterý 12. července 2022

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - ČERVEN 2022

Krásné úterý vám všem! 

Dnes tu pro vás mám shrnutí mého měsíce června 2022. Červen opět velice rychle utekl. Bylo už krásně teplo, až vedro. A taky jsem začala pomalu nakupovat dárky k Vánocům a narozeninám, které budou na konci roku. A co jsem ještě dělala? Na to se pojďte podívat!

STŘÍPKY Z MĚSÍCE (článek s neupravenými - autentickými fotkami - focenými většinou na mobil)

Na začátku května, konkrétně 6.6.2022 jsme s přítelem oslavili první společný rok, co jsme spolu. Zašli jsme to oslavit do nepálské restaurace v centru Liberce, kde vaří rodilý kuchař výborná jídla. Dali jsme si toho poměrně dost, takže jsme měli co dělat, abychom se pak odvalili domů. Navíc nám i dost jídla zbylo, tak jsme si ho vzali s sebou. Amálka se začala trochu otrkávat a už se naučila mimo klec i odpočívat. Hurá!


Přítel chtěl navštívit i Prima Fresh festival, tak jsme se tam vydali. Na mě tam bylo příšerně moc lidí. Nemám ráda takové davy lidí. Přítel vyzkoušel jako první kávu a pak jsme si to zamířili k churros, které byly teda příšerně předražené, ale já jsem to nikdy nejedla, tak jsem chtěla vyzkoušet. Celkově tam moc stánků, které by mě zaujaly, nebylo. Tak jsem vyzkoušela alespoň tohle sladké :) 


Ani nevíte, jaký obrovský problém byl, sehnat na festivalu nealko. Všude samé pivo a víno nebo Coca Cola. Ale když chtěl člověk něco neutrálního, jako třeba obyčejnou vodu, nedalo se to sehnat. Příště až někam takhle půjdeme, vezmu si pití svoje, jak to běžně dělám. Ale nečekala jsem, že zrovna tady nebude nealko. Nakonec jsme našli malinovku. Takže jsme si dali alespoň tu. I když ve spojení s churros to bylo oboje velmi sladké a voda by bodla více.  Co se týče jídla, byly tam zajímavosti jako například šneci, chobotnice nebo žabí stehýnka. Ty si dal teda přítel. Jemu nevadí zkoušet taková jídla. Já jsem to ani neochutnala, protože bych to nedala :D Domů jsem si odnesla popcorn, který jsem chtěla dlouho vyzkoušet. A přítel si odnesl dvě piva.


Díky krásnému počasí jsme se vrhli i do zvelebování naší terasy. Rozhodli jsme se jí rozšířit a konečně dodělat i druhou část, kterou jsme udělali okrasnou.


K výročí jsem dostala nádhernou kytici růží, ale když jsem se dozvěděla cenu, kterou za to přítel dal, tak jsem ho s tou kytkou málem vyhnala! To je neskutečné, kolik si za takovou kytku dokážou říct. I když je nádherná a jsem za ni moc vděčná, příteli jsem domluvila s tím, že příště si za takovou cenu můžeme raději zajít 2x do restaurace, než koupit jednu kytici :D a ať mi koupí příště jeden tulipán nebo jednu růži, víc nic! :D V červnu jsme si taky objednali naší oblíbenou pizzu. A zašli jsme na bleší trh. Kde se příteli moc nelíbilo, ale já tu našla poklady. Bílý starý porcelán a retro misky na poháry. A příteli jsem tam koupila alespoň domácí koláč. 


Vyrazili jsme na skalní hrad, kam jsme minulý rok nedošli, protože jsme zabloudili. Před samotným výstupem jsme si zašli na výbornou zmrzlinu z farmy, na kterou jsme se těšili celý rok. Samotný výlet byl hodně náročný, jelikož zde bylo mraky schodů a různých výstupů. Ale stálo to za to. Výhled krásný!


Na výletě jsme si koupili ve farmářském obchodě i nakládaný balkánský sýr s olivami a doufali jsme, že cestu ve vedru přežije a nezkazí se. Ale přežil a byl moc dobrý. V červnu k nám přišla na návštěvu mamka, se kterou jsme si zahráli hry a udělala nám výborné langoše, na které se vždycky moc těšíme.


Poprvé jsem se tento rok celá opalovala. Doposud jsem si opalovala jen nohy.  V červnu jsme taky využili naše nové ohniště a dělali si obídky venku na čerstvém vzduchu. Pokračovala jsem celý měsíc i ve cvičení. A podívejte se na tu mršku kočku. Přesně takhle se rozvaluje před mým cvičícím strojem když na něm já cvičím a funím. A ona se přede mnou takhle válí :D fakt motivace a velká podpora! :D


Jelikož bylo pěkně a několik dní nepršelo, mohl mi přítel udělat slíbené tyče na prádlo. Pak teda nastal boj a to hon na šňůru na prádlo. Nevěřila bych, jaký problém je, sehnat dobrou šňůru na prádlo. Nicméně i když je to blbost a maličkost, jsem hrozně ráda, že můžu konečně sušit prádlo venku. Což jsem si vždycky přála. Uschne to bleskovou rychlostí a ještě to krásně voní. Udělala jsem si taky čistku v koření. Jelikož mi od jedné milé sledovatelky přišel obří balík s kořením. Rozhodla jsem se všechno koření natřídit. Odsypala jsem mamce i kolegyni a udělala si v tom pořádek.


A za co jsem taky velmi vděčná je to, že se nám podařilo vypěstovat vlastní zeleninu. A to konkrétně saláty, okurky a lusky. Dokonce mi rostou i dýně, brambory, rajčata a papriky. Nečekala jsem, že se nám vůbec podaří něco vypěstovat. Takže jsem za to vážně moc ráda a těší mě to! Poprvé jsem si tento rok dala i meloun. A přišla mi obří zásilka ořechů, krémů a ovoce od OchutnejOrech.cz.


JAKÝ JE VÁŠ NEJLEPŠÍ ZÁŽITEK Z ČERVNA?



6 komentářů:

  1. Hezké shrnutí. U mne byla nejlepším zážitkem dovolená v Krušných horách. A taky večeře se synem a jeho přítelkyní - vydrželi jsme v té restauraci hodně dlouho :).
    Šneky i stehýnka jsem jedla - šneci nejsou špatní, ale nijak mimořádně nadšená jsem z nich nebyla. Stehýnka mají jemné maso, trochu připomínala kuřecí.
    Hezký červenec

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, já vůbec nechápu, jak to děláte, že už teď kupujete všichni na Vánoce :-D Já sotva zvládám narozeniny, co jsou v daný měsíc a že to tak 2-3 jsou vždy někdy i 5 :-D Na foodfestival míříme s přáteli zrovna zítra, u nás ho máme na Kačině v zámeckém parku formou pikniku a rozhodně si tam vybere každý i z nealka. Skrze kytky záleží na květinářství, já kdysi kytky kupovala málo právě kvůli cenám, ale pak jsem objevila květinářství, kde za tři stovky mám nádhernou a zároveň pokaždé jinou a oblíbila jsem si to. Miluju když vybírám kytky do pugetu pro někoho, je to pro mě takový rituál :-) Červen jsem též shrnula na blogu tak klidně nahlédni :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, že tam je i nealko. No já bych se finančně zruinovala, kupovat dárky na Vánoce napojednou :D

      Vymazat
  3. Ahoj Moni,
    já měla červen ještě dost hektický v práci. Teď už mám dovolenou, tak je to hned lepší. Psala jsem o červnu taky článek, můžeš se mrknout na blog:-) Já jsem indické jídlo měla jen jednou v jedné německé restauraci a je to kuchyně, která pro mě moc není.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)