čtvrtek 11. srpna 2022

KOSMETIČTÍ ODPADLÍCI - ČERVENEC 2022

 Krásný den vám všem! 

Dnes tu máme opět článek s kosmetickými odpadlíky. Tentokrát za měsíc červenec 2022. V červenci jsem si řekla, že dopotřebuju co nejvíc produktů, které jsou na dně a nebo jsem na ně zapomínala a nechala je někde vzadu v poličce. Zároveň jsem se vrhla i na vzorečky ze šuplíku. Tak se pojďte podívat, čemu jsem se nakonec podívala až na dno.  Za červenec jsem se podívala na dno celkem 24 kouskům.

Vrhla jsem se na spotřebovávání produktů do koupele. Dopotřebovala jsem Balea koupelovou pěnu s tymiánem a mátou. Moc se mi líbí její obal a velmi příjemně pění. Stojí pár korun a lázeň je s ní opravdu relaxační. Relaxační sůl do koupele měl přítel už otevřenou, když jsem se k němu před rokem nastěhovala. Byl tam ale už jen zbytek a tak jsem se vrhla na to, dopotřebovat ji. Příjemně jemně voní a vodu zabarví do modra. Je to fajn produkt, ale ničím mě neoslnil natolik, abych si ho pořizovala znovu. Konečně se mi podařilo dopotřebovat i nějaký sprchový gel. Konkrétně Dove soothing care. Řekla jsem si, že musím s těmi sprcháči trochu pohnout. Mám jich otevřených vážně hodně. Takže bylo načase nějaký dopatlat do konce. A zaměřila jsem se právě na tenhle. Sprchový gel od Dove velmi příjemně voní a má příjemnou krémovou konzistenci. Skvěle pění a pokožku nijak zvlášť nevysušuje. Mám ho v oblibě zejména díky krásné vůni, která vydrží vonět i z pokožky. Intimní mycí gel od Cienu je velmi levný a má praktické balení. Intimní partie nedráždí a nevysušuje. Velmi dobře myje a příjemně voní.

Další sprchový gel, který jsem dopotřebovala, je Český herbář. Má velmi pěkný obal a moc pěkně zpracovanou etiketu. Samotný sprchový gel krásně voní a dobře pění. Pokožku ale vysušuje. Takže bych si ho znovu už nepořídila. Ústní voda Meridol není chuťově exkluzivní, ale účinky má dobré. Příjemně vyčistí ústní dutinu, nedráždí a udržuje zdravé dásně. Hydratační tonik z řady Jeju od Ziaja jsem si pořídila v nějakém výprodeji za pár korun. Používala jsem ho jako tonikum. Ráno před nanesením makeupu jsem si s ním čistila pleť. Hezky voní, i když na mě by mohla být vůně klidně jemnější. Co mi ale moc nevyhovovalo, je aplikace střičkou. Přišlo mi, že musím stříkat vážně hodněkrát, než mám takové množství, které potřebuji k vyčištění pleti. Takže jsem produkt neustále šroubovala a nalévala na vatový tamponek, což mě samozřejmě otravovalo a bylo to zdlouhavé. Samotný tonik je však příjemný. Pleť nedráždí, dobře čistí a nevysušuje. Tonikum od Loreal Hyaluron Specialist jsem si pořídila v momentě, kdy byl boom s těmito novinkami Loreal. Příjemně voní, dobře pleť čistí, nedráždí a nevysušuje. Mamka ho zkoušela a tu na pleti trochu štípal. Já s tím problém normálně neměla. Maximálně třeba po hloubkově čistící masce. Když jsem si ho po masce nanesla, malinko štipkal, ale nic hrozného a žádné podráždění jsem z něj neměla. Určitě bych si ho pořídila opakovaně.


Konečně se mi taky podařilo spotřebovat nějakou vůni. Konkrétně La Rive Queen Life EDP. Tu jsem našla v DM boxu a byla jsem vážně překvapená tím, jak mi vůně sedla. I příteli se moc líbila. Obsahuje tóny rybízu, hrušky, kosatce, pomerančového květu, jasmínu, mandlí, tonky, pralinky, pačuli a vanilky. Je hodně sladká a dost výrazná. Voněla jsem se s ní pravidelně a moc ráda. Sprej na ochranu vlasů před teplem od Avonu jsem si pořídila, abych ho používala při žehlení vlasů. Hádáte správně. Nepoužívala jsem ho. Vždy jsem na to zapomněla a ani mě to nebavilo. Sprej jsem ale vyndala a řekla si, že ho musím konečně spotřebovat. Když už jsem si ho koupila. A tak jsem ho poslední měsíce pravidelně používala. Příjemně voní, má dobrý rozprašovač a vlasy nezatěžuje. Zda chrání opravdu před teplem, to nevím. Ale věřím, že ano. Konopný olej jsem si koupila před delší dobou na vysušená a zarudlá místa na pokožce. Ale zatoulal se mi dozadu do skříně a já ho přehlížela tak dlouho, až prošel. Nicméně jsem ho spotřebovala i prošlý a používali jsme ho na masáže. Má výraznou vůni konopí, takže pokud vám to vadí, nebude to nic pro vás. Má však šikovné malé balení s dávkovačem a dobrou hydratační a zklidňující schopnost. Perličkové sérum Nivea Q10 energy jsem dostala od mamky, protože ji nevyhovovalo. Já jsem měla takový produkt poprvé. Bylo zajímavé sérum vytlačovat. Na ruce jsem vždy měla takovou "divnou hmotu" - tedy rozmačkané perličky. Chvíli trvá, než se produkt na pleti rozetře a všechny "kousky" se ztratí. Ale ne nijak extra dlouho. Sérum je na pleti příjemné. Neštípe, nedráždí, jemně voní a zanechá pleť krásně svěží a projasněnou. Ta aplikace perlového produktu je vážně zvláštní, ale nemůžu říct, že by mě nějak otravovala. Ráda jsem to vyzkoušela.


Pleťový krém Vis plantis byl vážně skvělý. Má mírně hutnější konzisteci a příjemně se roztírá. Na pleti vytvoří moc příjemný film. Dobře hydratuje, pleť i mírně vypíná. Hlavním plusem pro mě byl ten pocit na pleti. Používala jsem ho na noc. Krém Blossom bloom jsem doma měla už taky hodně dlouho. Z nějakého dřívějšího LookFantastic boxu. A konečně jsem se dostala k tomu, spotřebovat i ten. Jedná se o hutný a hodně mastný krém, který se odděloval od olejové části. A vždy když jsem ho vytlačovala, nejprve mi vytekl olej a pak až samotný krém. To mi upřímně moc nevyhovovalo. Jelikož byl vážně příšerně mastný, aplikovala jsem si ho na chodidla a paty a pak si dávala ponožky a nechala přes noc působit. Hydratuje tak středně dobře, ale určitě bych si ho kvůli té extra mastné konzistenci sama nepořídila. Za mě docela nudný kousek. Krém Lux Maryna jsem chtěla vyzkoušet vážně dlouho. Je to jeden z těch retro-krémů, které mě moc zajímaly. Stál pár korun, jak můžete sami vidět. Má příjemnou vůni, která je ale pro mě osobně až otravná. Vydrží z pokožky vonět vážně snad půl dne a to už mě začalo otravovat. A to já mám ráda voňavé produkty. Ale i na mě to bylo moc. Samotný krém se dobře roztírá, ale nechává na kůži takový povlak, který se mi moc nepozdává. Vstřebává se dlouho a hydratuje tak středně. Znovu bych ho mít nemusela. Ale mohu si ho v klidu odškrtnout ze svého seznamu retro-produktů, které jsem chtěla vyzkoušet. Dr.Max úšní sprej Oliva je první přípravek do uší, který jsem snad kdy použila. Koupila jsem si ho v situaci, kdy jsem měla několik dní zalehlé ucho a už jsem nevěděla co s tím. Doporučili mi ho v lékárně. A po tom, co mě tenhle problém se zalehlým uchem přešel, používala jsem ho dál na čištění uší. Musím přiznat, že jsem si ho zamilovala a používám ho velmi ráda. Krásně vyčistí a i proto jsem se vám ho rozhodla ukázat. Doma mám už další, akorát trochu jinou variantu.
A co by to bylo za spotřebováno, bez pleťových masek. Mám tu pleťovou masku od SNP, která má velmi příjemné plátýnko. Skvěle chladí a moc dobře pleť hydratuje. Pleťová maska Garnier Hydra Bomb je úžasná. Má velmi jemné plátýnko, které se skvěle přizpůsobí pleti. Je opravdu hodně napuštěná sérem. Výborně hydratuje a je na pleti příjemná. Pleťová maska od Balea Set Your Mind Free byla trochu slabší oproti těmto dvěma, ale i tak to docela šlo. Pleť mi nedráždí, ale má menší hydratační schopnost. Maska Mugwort má nejen krásný obal, ale i skvělé účinky. Pleť zanechá příjemně jemnou, projasněnou a hydratovanou.
Spotřebovala jsem i produkt od Kneipp mini foot spa 2v1. To jsem dostala jako dárek. V jednom pytlíčku byla sůl na koupel nohou a v druhém pytlíčku vyživující krém na nohy. Sůl má velmi výraznou a krásnou vůni a koupel nohou jsem si s ní užila. Krém chodidla dobře hydratuje a zjemňuje. Spotřebovala jsem i rtěnku v tužce od značky Golden Rose. Ta má opravdu nádherný odstín červené, která není nějak vulgárně řvavá, ale přesto je výrazná a krásná. Akorát už nevím číslo, protože se mi ošoupalo. Na rtech drží moc dobře. Nevydrží mastné jídlo, ale běžné jídlo a pití zvládne. Na rtech je příjemná a díky tomu, že je v tužce, se skvěle aplikuje. A vrhla jsem se i na spotřebování vzorků, které se mi válely v šuplíku. Krém od Embryolisse jsem si napatlala na krk a dekolt. Rychle se vsakuje, ale nic víc o něm z tak malého vzorku říct nemůžu. Vzorky krémů od Neutrogeny jsem si vzala z DM drogerie na zkoušku. Už několikrát jsem měla v košíku samotný krém, ale nikdy jsem si ho nějak nevzala. A víte co? Jsem ráda! Protože mi vůbec nesedl. Ze vzorků jsem nebyla vůbec nadšená. Nevím, jestli krém obsahuje alkohol nebo ne, ale cítím z něj nehorázně nepříjemnou alkoholovou vůni. Na pleti mi není vůbec příjemný a zanechává mi ji i trochu začervenalou a podrážděnou. Zároveň na ni vytvoří divný lepivý film. Takže jsem vzorky spotřebovala, ale plné balení opravdu nechci. 





JAKÁ BYLA VAŠE SPOTŘEBA ZA ČERVENEC?
ZNÁTE NĚJAKÝ Z PRODUKTŮ? 


8 komentářů:

  1. Znám tonikum od Ziaji, to bylo fajn, ale k balení mám výhrady. Střička je praktická třeba u pleťových sprejů, když to nanáším rovnou na pleť, ale střičkou to aplikovat na tamponek bylo otravné a zdlouhavé, rozhodně lepší by byl klasický uzávěr.

    OdpovědětVymazat
  2. Slušná spotřeba. Já moc věcí rozdělaných nemívám, když tedy nepočítám to, že krémy na ruce a pomády na rty mám na několika místech (kabelka, koupelna, ložnice, pracovní stůl, chalupa, chata...). Já za červenec dospotřebovala 8 kousků, což je takový můj horší průměr. V srpnu toho si bude zas o něco víc. Vzorečky a minibalení si většinou schovávám na dovolenou - i když jezdíme autem, takže nemusí hlídat každé deko zavazadla, tak se mi sebou nechce tahat velká balení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. To chápu :) Já zas nemám krémy na ruce a balzámy po kabelkách :D mám jen jeden v obýváku a jeden v ložnici :)

      Vymazat
  3. Ahoj, teda to je nálož :-). Dove se mi nedávno podařilo pořídit ve výprodeji snad za 42 Kč 500 ml balení, už se na něj fakt těším. Je to nějaká varianta s kakaem. Tonika Ziaja Jeju mám doma a doporučuju je používat vyloženě nastříkáním na obličej před sérem, je to super třeba na využití s kyselinou hyaluronovou. Ta se aplikuje na navlhčenou pleť. Konopí já jsem si oblíbila hlavně v mastičkách a jo smrdí to jak bolavá noha, ale je to jediný co mi pomůže tak nemám na výběr ani jako odpíračka čehokoliv s konopím.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Moni,
    já znám jen ty plátýnkové masky, jinak nic. Červencová spotřeba byla slušná, mírnější než v červnu, ale dobrá. Také se snažím zaměřovat na to, co mám doma delší dobu otevřené a hlavně na různé miniatury a vzorky, které se mi pořád hromadí.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se zaměřuju na to, co mám doma už dlouho :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)