pondělí 8. srpna 2022

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - ČERVENEC 2022

Krásné pondělí vám všem!

Je neděle odpoledne a já vám zrovna sepisuju tenhle článek. Popravdě jsem na jeho vydání skoro zapomněla! Ale dnes mi to došlo a tak jsem si sedla k počítači a jdu to napravit. Dnes mám docela pohodový den. Ráno jsem sice trochu uklízela a stříhala videa, pak jsem vařila na oběd na dnešek a na zítra. A to kari s kokosovým mlékem a kuřecím masem s rýží, ale pak jsem si udělala takovou menší beauty rutinu. Dala jsem si vlasový zábal a umyla vlasy, vytrhala si obočí a udělala si nehty. Ještě mě večer čeká pleťová maska. Čistící a pak hydratační. Jak to dělám vždy. Už se na to těším! Ale ještě před tím vám jdu sepsat co se u nás dělo v červenci. Tak se pojďte podívat. Věřím, že jste zvědaví!

STŘÍPKY Z MĚSÍCE (článek s neupravenými - autentickými fotkami - focenými většinou na mobil)

Červenec začal tím, že byly zveřejněné nové díly Stranger Things. Na to jsem se těšila nejen já, ale i přítel. Takže jsme si udělali pěkný večer a vše shlédli. Udělala jsem velkou čistku v technické místnosti. Vše jsem tam roztřídila. Od vánočních ozdob, přes věci na zahradu, dekorace, čistící prostředky až po věci, které jsme nepoužívali. Nepotřebné věci jsem bez milosti vyházela a ostatní jsem vše dokonale srovnala do popsaných krabic. Teď je tam konečně pořádek a vše má své místo. Doufám, že tam ten pořádek alespoň rok nebo půl roku, vydrží :D Amálka si u nás doma už zvykla tak, že se konečně nebojí si pohodlně lehnout a tvrdě spát. Nicméně spala tak tvrdě, že jsem se lekla, že už není naživu :D V červenci bylo pár dní opravdu velmi chladno a tak jsem vytáhla svou podzimní bundu a i v té mi popravdě byla zima!


Chladné počasí pokračovalo a tak se mým nejlepším společníkem stala deka. Tuhle tlustou deku jsem dostala tuším na Vánoce od mamky, ale používám ji celoročně a velmi ráda. Po dlouhé době jsme si s přítelem koupili zákusky a vychutnali si je po dobrém obědě. A když počasí bylo nic moc, udělali jsme si alespoň pěší procházku do obchodu s potravinami. A podívejte, jakou krásnou úrodu jsme vypěstovali. Měla jsem z toho opravdu obrovskou radost! Nevěřila jsem, že bychom něco vůbec vypěstovali a povedlo se.

Když se venku udělalo lépe tak jsme grilovali. Tento rok na zahradě moc času netrávíme, protože máme hodně starostí a zařizování. Teda hlavně přítel. Ale zašli jsme si na výlet na rozhlednu. Tam byla i restaurace a přítel zmínil, že už X let neměl zmrzlinový pohár. A to já neměla taky. Tak jsme si ho rovnou nečekaně zašli dát. A takhle lenošila u nás doma čičina. V posteli to má nejradši. 


No a takhle to u nás vypadalo začátkem dovolené. Rozhodli jsme se, že si uklidíme a vytřídíme vestavěnou obrovskou šatní skříň s oblečením. Dopadlo to tak, že jsme vytřídili šest pytlů oblečení, polštáře, povlečení a další věci. Na fotce není zdaleka vše. Ale konečně máme ve skříni opravdu jen to, co se nám líbí, co nosíme a co využíváme. Na začátku týdenní dovolené jsme vyjeli s mamkou na nákupy do Polska a Německa. Nakoupili jsme jako vždy spoustu dobrot!


A o dovolené jsme taky pracovali. Museli jsme odvozit bordel okolo domu. A i bordel, který byl v domě. Takže jsme zajistili velké auto a jeli do sběrného dvora. Byla to práce na celý den, ale konečně se to pohnulo a není tu kupa bordelu.


Vyrazili jsme taky na výlet na výstavu letadel. Tuším, že to bylo v Mladé Boleslavi, nebo někde v okolí. Bylo to pěkné, ale čekala jsem to větší. Nicméně tam byl i pěkný výlet a přítel si zajezdil na simulátoru. Sice nechtěl a musela jsem ho k tomu přinutit, ale myslím si, že to byla nejlépe utracená 50 Kč za poslední dobu :D


V Mladé Boleslavi jsme si zašli i na obídek a procházku městem. K obědu jsem si dala tradičně svíčkovou. Já jím v restauracích zaměřených na českou kuchyni nejraději svíčkovou a nebo jiné maso s knedlíkem. Prostě to jsem celá já. Centrum města je opravdu krásné a hlavně všude málo lidí. 


Zašli jsme i na nějaké ty nákupy. Úplnou náhodou jsem zjistila, že je v Mladé Boleslavi Action. A tak to dopadlo tak, jak vidíte. Mraky nákupů. Opět na fotce není zdaleka vše. Je to úžasný obchod! A k mému údivu jsem zjistila, že se nedávno dostavěl i u nás ve městě. Ale ještě jsem tam popravdě nebyla. No ale plánuju to. Po celodenním výletu jsme si dali už jen zmrzku a zašli do McDonaldu na večeři. 


Další den mě přítel vytáhl na výlet do Zoo Dvůr Králové, kde je safari. Před tím jsme si ještě zašli na oběd, do naší oblíbené restaurace. Návštěva ZOO byla skvělá. Na safari jsem nikdy nebyla. Užila jsem si hlavně žirafy. Ty já úplně miluju. A věřte, že kdybych mohla, mám je na zahradě :D :D


V ZOO jsme vyzkoušeli tradiční africký koblížek. Byl tuším s kokosem a banánem. Byl teda extrémně mastný, ale ráda jsem zkusila zas něco nového. Přítel si dal kávu s pepřem. Taky to pro něj byla úplná novinka. A protože nedaleko ZOO je přehrada, na závěr dne jsme se zašli projít ještě tam. 


Udělala jsem nám taky domácí sushi s uzeným lososem. A podívejte, jak nám krásně rostou dýně. Jednu už jsme dokonce sklidili. Připravila jsem z ní dýňový krém - polévku. Byla vynikající! 


Tady už můžete vidět Amálku, jak lenoší u nás na gauči. Přijde mi to vždycky vtipné, jak leží a tak jsem vám to musela zdokumentovat. A ANO - to vedle ní jsou bobky. Ale je to na její dečce, takže mi to nějak nepřekáží :D. A tady můžete vidět naši druhou krasavici, která se ráda vyhřívá na sluníčku na zemi. A třetí zvíře je srnka, kterou jsme zahlédli z okna, jak se pase přímo před naším domem. To je krása! A na posledním snímku můžete vidět náš foliovník. Mysleli jsme si, že bude až moc velký. Ale teď už víme, že bychom potřebovali 3x tak velký :D


Amálka si užívá plno času mimo klec a moc ji chutná všechno jídlo, které ji dáme. Je to takový malý žrout! A na konci měsíce k nám přišla na návštěvu a přespání i mamka. Udělali jsme si výborné jídlo. Teda přítel. Ten nám připravil výborné pečené kuře a bramborovou kaši a udělali jsme salát z domácích okurek. Druhý den jsme do noci hráli Monopoly a popíjeli víno. A koukejte, co jsem našla na zahradě pár centimetrů pod hlínou. Staré obaly od kosmetiky. Jo, je to odpad. Ale pro mě je to super, protože miluju skoro vše, co je retro :D



JAKÝ JE VÁŠ NEJLEPŠÍ ZÁŽITEK Z ČERVENCE?

8 komentářů:

  1. Ahoj, teda to je parádní článek plný super fotek a zážitků! Můj nejlepší zážitek je asi prohlídka a škola čepování v Plzeňském prazdroji.

    OdpovědětVymazat
  2. Tedy vy jste toho stihli. Obdivuju hlavně úklid - do toho se mi tedy mega nechce. A to by pracovna potřebovala generální úklid jako sůl. A něco podobného by potřeboval i manželův šatník, ale zatím nevím o způsobu, jak ho k tomu "dokopat". Jemu je to, že rve věci do nacpané skříně, z níž asi třetinu obsahu nenosí, docela jedno...
    Nějaký takový poklad jako ty občas najdu na chalupě - bývalí majitelé tam zasypávali staré hnojiště bincem všeho druhu a sem tam ještě něco v těch místech vyhrábnu (naposledy ouško i s kusem hrnečku).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě zas baví generálně uklízet, ale musím na to mít náladu :D

      Vymazat
  3. Milá Mončo, taky jsem nyní byla asi 5x v Action, vždy jen pro něco málo..., no mít ho za barákem je hrůza, ještě že se zítra již vracím d Prahy. Poklad z hlíny je ovšem nejvíc a taky ta vaše pěstitelská úroda, super - šikulové. Měj krásný den.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Moni,
    v červenci se asi nejvíc povedla dovolená na Slovensku a pak poslední víkend v měsíci. Také bych ráda udělala generální probírku věcí v bytě, ale zatím mi to moc nejde... Dneska jsem konečně začala a mám půlku jedné komody...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)