sobota 24. září 2022

LEVNÁ, ZDRAVÁ A RYCHLÁ PODZIMNÍ HRACHOVÁ POLÉVKA

Krásný sobotní podvečer, vám všem! Dnes pro vás mám rychlo recept na skvělou, levnou a hlavně zdravou polévku. Pro mě je to taková typicky podzimní polévka. Na podzim a v zimě mám krémové polévky totiž úplně nejraději. Je na ní potřeba jen pár surovin a je hotová za chviličku. 

Jako první je potřeba přes noc namočit hrách. Já měla doma zbytek půleného, tak jsem využila ten. Dala jsem ho do misky s vodou a nechala v lednici do druhého dne. Druhý den jsem hrách slila a propláchla. Nakrájela jsem si dvě větší brambory, jednu cibuli a stroužek česneku. Vše jsem dala společně vařit s trochou vody. Přidala jsem BIO kuřecí bujon, sůl, pepř, sušenou petržel a libeček. No a jednoduše jsem vařila asi 20 minut. Po uvaření jsem vše rozmixovala a přidala smetanu pro lepší chuť a taky na zjemnění. Nahoru jsem pak přidala ještě trochu čerstvého koriandru, který jsem měla zrovna doma. Samozřejmě můžete přidat jakékoliv čerstvé bylinky, co vám chutnají :) Dají se přidat i krutonky. No a je hotovo! Jednoduchá, rychlá, zdravá a levná polévka, která je skvělá na zahřátí v sychravých dnech :)



MÁTE RÁDI KRÉMOVÉ POLÉVKY?


10 komentářů:

  1. Vyzerá skvelo a musí aj tak chutiť

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, dělám podobně, jen nepřidávám brambory. Občas přidávám cibuli. ☺

    OdpovědětVymazat
  3. Já z polévek jím v podstatě jen vývary (ani zavářku tam mít nemusím). Jediná krémová polévka, co mi chutnala, byla dýňová, kterou vařil syn - měl ji skvěle vychucenou. Ale ani jsem si neřekla o recept, protože krémové polévky nejí ani manžel, takže u nás moc nemá smysl je vařit.

    OdpovědětVymazat
  4. Mňaaam.. miluju krémové polévky. Hlavně hrachovou a pórkovou. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Polévky miluji, zejména na podzim! Moc ráda podle tvého receptu vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)