úterý 6. září 2022

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - SRPEN 2022

Krásné úterý vám všem! Jak se máte? U nás se o víkendu pracovalo na domečku, ale stihli jsme vyrazit i na pouť. Je to vlastně naše první společná návštěva poutě, kterou jsme spolu s přítelem absolvovali. Bylo pěkné počasí, tak jsme si to užili a dala jsem si po hodně dlouhé době i výbornou cukrovou vatu a přítel trdelník. No a teď je neděle večer a já vám sepisuju článek o tom, co se u nás dělo v srpnu. Tak se pojďte podívat!

Na začátku srpna k nám přijela mamka a byla u nás i celý víkend. Dali jsme si místní výbornou pizzu a nějaké ty dobroty. Dobroty mi následně přišly i ze spolupráce z BrainMarketu. Zašli jsme si pro naši milovanou Pho polévku, která nás v chladnějších srpnových dnech krásně zahřála. Na začátku srpna probíhala i oprava na fasádě domečku.


Sice jsem tomu cvičení celkově v srpnu moc nedala, ale když jsem měla volnou chvíli, nebyla úplně K.O. a chtělo se mi, tak jsem cvičila na stepperu. Koupila jsem si v Penny plnou krabici kukuřičných tyčinek s kokosovou náplní, které jsou skvělé a měli je tam za super cenu. To je snad poprvé, co jsem si někde koupila celou krabici něčeho :D Venku bylo skoro pořád krásně slunečno. A poprvé za celý svůj život jsem vyrazila na masáž. Přítel mi dal k narozeninám poukaz, tak jsem ho využila. Teda řeknu vám, že jsem se chvílemi modlila, aby to už skončilo. Byla to thajská masáž na 60 minut a i když jsem si vybrala masáž krku, hlavy a ramen a čekala jsem, že to bude spíš relaxační, tak mě tam paní dost natahovala a protahovala. No bolelo to dost, co vám budu nalhávat. A následující týden jsem měla velké bolesti zad i krku. Příště až půjdu na masáž, tak asi ne na thajskou :) Ale na klasickou, relaxační.


Poprvé v životě jsem zkusila zavařovat okurky. A světe div se, povedlo se. Jsou vynikající! A mám radost z toho, že jsme si je sami vypěstovali a následně sami zavařili :) Hned chutnají lépe, když vím, že je vše domácí. V srpnu jsem taky dost třídila a vyhazovala nepotřebné věci, které jsem pak donesla mamce, která je předala dál někomu, kdo je využije. 


Zašli jsme si s mamkou a s přítelem na running sushi, které milujeme. Samozřejmě jsme se přecpali k prasknutí. Jako vždycky. Ale moc jsme si to užili a bylo to vynikající. Nejvíc miluju smažené krevetky a pak sushi, které má na bochánku rýže velký plátek lososa. Mňam. Toho bych se ujedla. Poprvé jsem zkoušela upéct tartaletky. Na které jsem si před delší dobou koupila formičky. Povedly se se skvěle a byly velmi chutné.


Skočili jsme asi dvě hodiny před zavíračkou do Kauflandu, kde jsem koupila ve velké slevě zeleninu i ovoce. Platila jsem za vše dohromady asi stovku. Normálně bych za to dala o dost víc, tak jsem z toho měla fakt radost. V srpnu jsme měli týden dovolené a pracovali jsme na zahradě, která potřebovala už nutně naši péči.


Taky jsem se rozhodla, že si obarvím vlasy. Sama jsem si barvila vlasy snad podruhé v životě. Ale musím se pochválit. Povedlo se mi to skvěle. Můžete vidět barvu před, proces a barvu po. Chtěla jsem si sice vlasy zesvětlit, ale nakonec jsem do toho nešla. Když vidím, jak moc zničené vlasy mají holky, které si je odbarvují a jaké chmýří mají na hlavě, nestojí mi to aktuálně za to. Takže jsem šla zase na studenou hnědou barvu. Sešli jsme se taky s mamkou a udělali jsme si výborné hovězí maso se salátem a bulgurem. 


O dovolené jsme si vyrazili na piknik na přehradu. Koupili jsme si naše oblíbené Bun bo Nam bo a snědli si ho s krásným výhledem. Potom jsme vyrazili i na zmrzku do Fruitisima. 


Jeli jsme na výlet a nákupy do Polska a Německa. Nakoupili jsme si spoustu věcí do zásoby a na cestu jsem si koupila výborný preclík, protože jsem už měla velký hlad. A taky jsem si dala horkou koupel s podzimno-zimní vůní jablka se skořicí. 


O dovolené jsme vyrazili na zříceninu hradu, kam jsme nakonec nedojeli, protože nebylo kde zaparkovat. Při cestě zpátky se nám pokazilo auto, konkrétně výfuk, tak jsme to museli nějak rychle opravit, abychom dojeli domu. Jenže jsme byli na místě, kde nikde nic moc není. Jediné štěstí je, že tam byla jedna taková otevřená dílna, kde pracoval nějaký pán a tak jsme zkusili štěstí a poprosili ho, jestli by neměl něco na opravu a ten nám ochotně pomohl. Díky tomu mohl přítel auto provizorně opravit, abychom dojeli domu. No a protože je nedaleko i naše oblíbená zmrzlina z farmy, zašli jsme si alespoň na tu. 


Poslední den dovolené jsme se vrhli i na nečekanou přetvářku naší kuchyně. Na horním obrázku můžete vidět stav před a na obrázku pod tím můžete vidět stav po. Výsledek se mi moc líbí. Prodloužili jsme linku o velký kus a konečně to vypadá celistvě a hezky. Taky jsme se vrhli do odmontování a vyčištění topení. 


Velmi nečekaně jsme museli koupit i novou televizi, protože ta stará nám z čista jasna přestala fungovat. Pokračovala jsem dál ve cvičení a zjistila jsem, že jsem od konce dubna zhubla dost kilo jen tím, že jsem hodně změnila stravu a zapojila trochu pohybu. No a tady jsem vám ještě chtěla ukázat svoji malou radost do předělané kuchyně a tou je nový chlebník. 


V srpnu jsme pokračovali v rekonstrukci domečku zvenčí. No a na konci srpna už bylo celkem chladno. Nosila jsem svetr a na něm koženkovou bundu. A dokonce jsem cestou domů začala vídat spadané zabarvené listí, které mi připomínalo nadcházející podzim. 


JAKÝ BYL VÁŠ SRPEN A NEJLEPŠÍ ZÁŽITEK?


9 komentářů:

  1. Taky nám v srpnu "odešel" jeden domácí spotřebič - pračka, takže jsme rychle kupovali novou. Protože bez pračky bych se obešla hůř než bez televize ;-).
    Koukám, že jste udělali v srpnu kus práce, ta kuchyně se vám povedla.
    Můj srpen "v kostce" najdeš už u mne na blogu...

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjoo stihli jste toho spoustu! Masáž není příjemná skoro nikdy, znám z vlastní zkušenosti. Ale zkus chodit pravidelně, bude to čím dál příjemnější :) pak mě zaujala ta kuchyň předělaná, vypadá to tak hezky celistvě jak jsi přesně aj psala :) já jsem byla rozlítaná na spoustě místech, výlety, dovolené, s kamarády, s rodinou, takže úplná paráda❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, myslím, že dlouho nepůjdu. Týden jsem se nemohla pořádně narovnat :D :D

      Vymazat
  3. Ahoj Mončo, já v srpnu taky nasadila nový jídelníček. Bohužel mi přijde, že na 1600 kcal denně musím sníst hrozně moc jídla a tak jsem zatím zhubla ani ne kilo :-( Koukám, že jste si na baráčku i zahrádce mákli. Nejlepším zážitkem srpna pro mě byl asi holčičí večer s mou nejlepší kamarádkou a nebo když moje kočička usnula na gauči vedle mě tak že mě objímala packama :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, já kalorie neřeším. Když jsem si zapisovala jídlo do kalorických tabulek, měla jsem ten samý pocit. Tak jsem se na to vyprdla. Jím normálně, když mám hlad a tolik kolik potřebuju. Nepřejídám se a nejím prasárny a stačí to :) To s tou kočičkou je krásný ! :)

      Vymazat
  4. Ahoj, pracovní deska v kuchyni je velmi praktická, sice jsem si ji všimala až na druhý pokus, ale pěkné. Telefizi nemám již cca 8let a vůbec mi nechybí, naopak nevím, na co bych ji nyní měla, ale každý podle svého. ☺♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)