sobota 15. října 2022

KOSMETIČTÍ ODPADLÍCI - ZÁŘÍ 2022


Krásný víkend vám všem! Dnes tu pro vás mám opět souhrn mini-recenzí neboli další kosmetické odpadlíky. Prvním z nich je Ziaja cleansing foam face wash, která je určená pro suchou a citlivou pokožku. Tento kousek mi přišel v nějakém boxu a musím uznat, že jsem ho používala moc ráda. Pěna je velmi jemná, má příjemnou vůni a na umytí pleti stačí jedna pumpička. Díky tomu vydrží neskutečně dlouho. Pleť dobře vyčistí a zároveň ji nestahuje a nevysušuje. Bioderma Sensibio micelární voda je moje oblíbená již několik let. Vždy když nevím co, sáhnu po ní. Ráda zkouším i jiné značky, ale tohle je sázka na jistotu. Skvěle a rychle odlíčí, nedráždí a nevysušuje. Pleťový krém Bebe s matujícími účinky jsem si pořídila v Německu. Má velmi lehkou gelovou konzistenci, skvěle se nanáší, rychle se vstřebává a nezanechává ulepený pocit na pleti. Výborně si rozumí s makeupy. Pleťové hydratační tonikum Saffee mě zaujalo na internetu a bylo v nějaké velké akci, tak jsem si ho přihodila k nákupu. Jedná se o velmi příjemné tonikum na dočištění pleti. Nedráždí, zanechává pleť vláčnou, čistou a jemnou. 


Dove caring bath pěna do koupele velmi krásně voní a stačí ji troška, aby udělala bohatou pěnu. Konzistencí je velmi podobná jako sprchové gely této značky. Ale balení je na prd. Jak vidíte, roztrhlo se mi. Nejde to z něj vůbec vytlačit, jak jsem byla za půlkou obsahu. Takže účinky OK, ale balení hrůza. Dále tu mám sprchový gel Tesori D´oriente Ayurveda. Ten jsem opět našla v nějakém boxu. Voní velmi intenzivně, ale příjemně. Provoní nejen pokožku, ale i celou koupelnu. Nevyšuje. Adidas get ready antiperspirant je moc příjemný. Krásně a hodně výrazně voní. Pokud máte rádi výrazné vůně, bude to něco pro vás! Vůně je sladká a řekla bych, že ovocně květinová. Výdrž slušná. Sun dance opalovací mléko SPF 30 má velmi jemnou vůni. Dobře se roztírá, nelepí. Při opalování s ním jsem se nespálila, takže za mě moc fajn kousek za pár korun.


Guhl šampon jsem dostala od mamky. Byl hustější, takže ho stačí velmi málo. Moc hezky voní a velmi dobře myje vlasy. Ty jsou po umytí lesklé a jemnější. Ale nebyl tam žádný wow efekt. Klasický šampon. Loreal Paris Elseve Hyaluron Plump šampon je úplná pecka. Tady se zas wow efekt konal. Výborný hydratační šampon, který vlasy skvěle umyje, hydratuje a zanechává je krásně lesklé, provoněné a uhlazené. Určitě si ho pořídím znovu, až dodělám ty, co mám doma. Sachajuan šampon pro objem jsem našla opět v boxu. Balení mi stačilo na jednu aplikaci, protože mám dlouhé a husté vlasy. Velmi dobře vlasy myje, ale obzvlášť dobře. Odstraní všechny nánosy stylingových přípravků a vlasy po umytí hodně vržou. Navíc jsou po vysušení velmi lesklé. Efekt lesku je hodně znatelný a o několikanásobně vyšší než u jiných šamponů. Bione Cosmetics hloubkově regenerační maska na poškozené vlasy má hezkou vůni. Já vím, pořád píšu, že má něco hezkou a nebo příjemnou vůni. Ale asi to jinak vyjádřit nedokážu :D. Do vlasů jsem ji dávala na půl hodiny. Po umytí jsou vlasy uhlazenější, ale ne zplihlé. Krásně se lesknou a voní. Efekt hydratace vlasů ale vydrží jen krátkodobě. Takže za mě průměrná maska. 


Vrhla jsem se ve velkém na spotřebovávání voňavek. Jednoduše jsem jich hodně dostala jako dárek.  A měla jsem jich doma velkou zásobu. No a protože jsem si řekla, že bych ráda všechny co mám doma dodělala a koupila si nějakou jednu, kterou budu milovat (teda jednu stálici už doma mám a je to růžovka Guess), tak jsem nelenina a sdělávala. Dodělala jsem tyto tři kousky. Dvě vůně jsou od Oriflame a protože nejsem v popisování vůní dobrá, řeknu vám jen, že jsou pěkné a příjemné, ale není to můj šálek kávy a trefa do černého. Výdrž je cca 4 hodiny u obou. Vůně Ernique Iglesias Deeply Yours je typ vůně, kterou miluju. Ale výdrž je velmi slabá. Měla jsem i toaletku, ale to samé. Taky slabota. Občas si ji ale koupím jako vzpomínku na to, jak nádherná kompozice vůní to je. Jestli znáte nějakou velmi podobnou, dejte mi prosím vědět :)


Rtěnku Bourjois Rouge Edition Velvet jsem si zamilovala a nosila jsem ji hodně často. Na to, že mě na netu stála asi padesát korun, jsem ji využila nesčetněkrát. Je to příjemná tekutá rtěnka, která se výborně nanáší a stačí ji troška. Určitě mohu jen doporučit. Krém na ruce Rose of Bulgaria Regina Roses pro muže jsem koupila příteli. Používal ho, ale nedopoužíval. Tak jsem se rozhodla ho dopotřebovat, aby se nezkazil. Jedná se o příjemný krém na ruce, který se rychle vstřebává. Není mastný a má hezkou pánskou jemnou vůni.

Z pleťových masek, které vidíte, mi sedly všechny. Velkým překvapením pro mě byla pleťová maska Nivea. Všechny velmi dobře hydratují pleť a zanechávají ji vláčnou a to bez nepříjemného mastného či lepivého pocitu. 



KOLIK JSTE TOHO ZA ZÁŘÍ SPOTŘEBOVALI VY?


8 komentářů:

  1. Myslím, že na sepsání článku v mé papírové tašce, kam dávám prázdné obaly, čeká asi 8 kousků - já nemívám moc velkou spotřebu. Z tvého dnešní článku znám čistící pěnu Ziaja - tu zrovna používám a má doma sprcháč Tesori, ale ještě na něj nedošlo. Zaujal mne šampon Elseve - po tom se podívám (až zlikviduji zásoby).
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  2. Znám jen vůně Oriflame, za mě taky příjemné a hezké, ale asi to nejsou srdcovky. A pak šampon Elseve a to je jeden z nejlepších šamponů z drogerie, musím tedy šampony střídat, ale zase se k němu budu vracet:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Mončo, Ziaja pěnu znám taky jsem jí měla v Glanc boxu a super. Kdežto Tessori mě neoslovilo v tělové kosmetice, ale překvapivě v avivážích. Mám doma japonskou s tsubaki olejem a nedám na ní dopustit. Pěnu Dove jsem měla kdypak, ale používala jsem jí jako sprcháč a naštěstí balení drželo. Na Hyaluron plump se chystám, dostala jsem celou řadu. Ta růžová je Lost in You z Oriflame? Ta patřím k mým nejprodávanějším, já osobně mám ráda Divine nebo Miss Giordani a dřív jsem si ujížděla na Posses.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aviváže jsem očuchávala, ale nakonec jsem si žádnou nevzala.

      Vymazat
  4. Jak pendluji mezi 2 domácnostmi a občas jedu na dovolenou, nebo jsme pryč, tak v poslední době ztrácím přehled ve spotřebovaných produktech a to jich mám opravdu mnoho :) Snažím se co nejvíce dopoužít všechnu kosmetiku a moc nekupovat novou.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, taky se snažím teď dopotřebovat hodně věcí, co mám.

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)