středa 5. října 2022

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - ZÁŘÍ 2022

Krásnou středu vám všem! Doufám, že se máte dobře a že vám vše vychází tak, jak si plánujete :) Nechápu jak je to možné, ale další měsíc utekl jako voda a je nenávratně pryč. A já tu mám pro vás, jako každý měsíc, článek z pravidelné rubriky "střípky z měsíce". Tentokrát to tedy bude za září 2022.

STŘÍPKY Z MĚSÍCE (článek s neupravenými a autentickými fotkami - focenými většinou na mobil)

  • Sklidila jsem poslední letošní úrodu a to poslední okurky a cherry rajčátka.
  • Přišel nám Mystery Box od Super Zoo, ze kterého jsme byli nadšeni! 
  • Na Knihy Dobrovský měli velké slevy a tak jsem ulovila pár knížek doslova za hubičku. Vzala jsem tam i nějaké vánoční dárky, ale ty vám ukázat nemůžu :)
  • Venku bylo začátkem září stále příjemně teplo a slunečno.

  • Udělali jsme si s přítelem procházku a ukázal mi dům, kde dřív jako malý bydlel. A taky jeho okolí. Koupili jsme si na cestu malé džusíky a užívali si příjemného počasí.
  • Po procházce jsme si zašli do restaurace, kde jsme si dali ne moc vydařený vývar. Byl hodně slabý a takový o ničem. I když na pohled vypadal moc příjemně. Jako druhý chod jsem si dala smažák. Netradičně se salátem. Čekala jsem mini salátek, jak to většinou v restauracích bývá. Místo toho jsem dostala obrovský talíř nacpaný k prasknutí zeleninou. Z čeho jsem byla tedy vážně překvapená. A to příjemně. Nakonec to byla skvělá volba. Dát si smažák se zeleninou. Protože hranolky nebo brambory bych k tomu obřímu smažáku vážně nesnědla. 
  • Konečně jsem po dlouhé době vyhrála DM Skauta a přišla mi tekutá rtěnka na otestování.
  • Všimla jsem si, že nám na začátku září začala krásně růst rostlina maliny. A dokonce začaly růst i samotné maliny.
  • Poprvé jsme s přítelem navštívili pouť. Ani jeden ale nemáme rád kolotoče. Tak jsme si prošli stánky a koupili pár dobrot. Já jsem si zase po roce koupila cukrovou vatu, přítel trdelník a ještě jsem dostala vystřelenou kytičku :) Nakonec jsme vzali ještě pár drobností ze stánků.
  • Zima se začala hlásit o slovo. A tak se přítel nečekaně rozhodl, že by rád trochu zateplil koupelnu, kam přes dřevěné obklady hodně táhlo. Vrhnul se tedy do toho a měl to hotové za chvíli. Je moc šikovný. Navíc ta koupelna vypadá krásně projasněně a i větší, jak je vršek v bílé barvě.
  • Venku to vypadalo slibně, že bude teplo. Ale začínala být už pěkná zima. 
  • Pamatujete si ukázku těch zelených malin ze začátku článku? Tak koukejte, jaké gigantické a krásné maliny jsem za týden a kousek, sklidila. Jsou vynikající. Je to nějaká žlutá odrůda a jsou moc dobré!
  • Vyrazili jsme s mamkou na nákupy a takovou klasickou couračku po městě. Zastavili jsme se jako vždy v drogeriích, v obchodech s oblečením a taky s krásným obchůdkem, kde mají různé kameny, náramky, vonné tyčinky a podobně. Miluju takové obchody.
  • Na konec mě napadlo, že bychom si mohli koupit burčák a dát si ho doma po večeři. Byl to skvělý nápad!
  • K večeři jsem nám udělala výbornou kuřecí polévku s kokosovým mlékem.
  • No a v září jsem se vrhla do zazimování zahrady a skleníku. 
  • Potom jsme vyrazili do obchodu, kde mají různé zajímavé potraviny a chodím sem moc ráda. Vybrala jsem nějaké dobroty pro mě i pro přítele. A venku to bylo jako na houpačce. Chvíli slunečno a chvíli déšť.
  • Přítel se rozhodl udělat zateplení i v kuchyni. Zatím tam máme jen šedivé zateplující desky. Zbytek se ještě musí dodělat, až na to bude čas a energie.
  • Doma už začala být velká zima. A jelikož čekáme na tepelné čerpadlo, nemáme čím topit. Takže jsou u mě momentálně klasikou dvoje legíny, dvoje ponožky a teplá deka.
  • Amálce narostly obrovsky dlouhé chloupky za krkem a na krku. Tak jsem jí to prsty "vyčesala nahoru" a vypadala jako malý Grinchík :D 
  •  Přišly mi krásné produkty od značky Nivea - na spolupráci.
  • Objednala jsem si z Vinted nějaké svetry, abych měla co nosit. Zjistila jsem totiž, že už doma skoro žádné svetry nemám. A jelikož já nakupuju po sezóně ve výprodejích, kdy se to vyplatí, zvolila jsem proto Vinted. Trefila jsem se skvěle a svetry mě stály všechny dohromady kolem 300 Kč. 
  •  Rozhodla jsem se, že si konečně udělám svůj koutek v obýváku. Stůl jsem měla původně u zdi, ale protože jsem se tam cítila tak "odstrčeně" a kvůli tomu jsem tam ani nepracovala, přemístila jsem si ho a dokoupila knihovnu. Teď tam sedám často a ráda.
  • Dorazil mi taky Brand Box s novinkami z jídla.
  • V DMku jsem úplně nečekaně nakoupila vánoční dárkové balící papíry. Měli je ve velkém výprodeji. Nerada utrácím za tyto věci velké peníze. Stejně se to jen roztrhá a vyhodí. Takže jsem byla nadšena ze skvělých cen.
  • Začala za námi chodit venkovní kočka. A to poměrně pravidelně. Čeká na nás ráno a někdy i odpoledne. Chodí si pro něco dobrého na zub a pro pohlazení. No a takhle nás šla doprovodit až k autu, když jsme jeli na výlet.
  • Do koupelny jsme si pořídili radiátor na sušení ručníků.
  • Na konci září jsme vyrazili do lesa. Byla to super dlouhá procházka. Po dlouhé době. Už to bylo potřeba :) Našli jsme i nějaké houby, ale žádná sláva, jako to vidím u ostatních, to nebyla. A taky jsme si nasbírali šípky. Poprvé jsem zkusila nasbírat šípky a udělat z nich domácí čaj. No, příteli moc nechutnal. Takže to nesklidilo moc velký úspěch :D Ale já mám šípkový ráda.
  • No a přišla k nám na návštěvu mamka. Připravili jsme k obědu bramborový salát a řízky. Já se snažím bramborový salát jíst jen jednou za rok. A to na Vánoce. Nicméně minulý rok mi bylo o Vánocích zle a vůbec jsem si ho nemohla pořádně dát. Tak jsem si řekla, že si uděláme takový oběd alá zkouška na Vánoce. Nakonec jsme si zahráli i nějaké hry a dali si dobré zákusky. Které jsme ale dřív snědli, než jsem je stihla vyfotit.
  • Objednala jsem Amálce a Conny něco dobrého na zub.
  • Pořád k nám chodí kočička, kterou jsem už zmiňovala. Pojmenovala jsem ji Tulačka a nebo ji říkám Bětka. Koupila jsem ji granulky a nějaké dobrůtky. Chodí s námi až do chodby nahoru do baráčku. Ale dovnitř do bytu ji nebereme.
  • A na konci září jsem si zašla na nehty. Jojo. Opět jsem to nevydržela. Hodně mě omezuje a zdržuje to, že nemůžu (nebo spíš nechci) natáčet videa třeba s oprýskanými nehty. Ale mnohdy nemám čas na to, si je udělat na novo. A plánovat to a přemýšlet kdy můžu uklidit, aby se mi to neprýskalo a kdy mám nehty upravené a můžu něco fotit nebo natáčet, to mě už unavovalo. Na fotce to není vůbec poznat, ale jsou ombré. Dole narůžovělé a nahoře do bíla. Chtěla jsem je tedy užší v horní části, ale nevadí. I tak se mi líbí.


JAKÉ BYLO VAŠE ZÁŘÍ? MÁTE NĚJAKÉ NOVINKY?

14 komentářů:

  1. To je nádherná mourinka, stejně jako ta naše. Vzali jsme si ji domů z venku, odhozenou ve věku, kdy ještě potřebovala mlíčko. Nechcete si ji adoptovat jako sestřičku pro Connie ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, zatím nechceme. Nejsme si jistí, jestli něčí nakonec náhodou není. Navíc minule jsem ji brala do chodby, než jsem ji nabrala jídlo a jakmile zaklaply dveře, tak se hrozně bála a chtěla pryč :D mňoukala a škrábala jako pominutá :D :) Takže ji vždycky pomazlíme, nakrmíme a to je vše

      Vymazat
  2. Ahoj Monni,
    okurky jsem navrhovala tchýni na pěstování v příštím období, všichni mají ty dobré domácí a ty z supermarketu prostě mají tu pachuť. Nehty jsou krásný náhodou! Ohledně domácích mazlíčků mě dneska čeká jedna cesta na veterinu, moje kočička má něco s ocáskem, tak doufám že bude v pořádku :-(

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, nehty naprosto chápu, to je právě ten důvod, proč já na ně pravidelně chodím. ☺ Houbaření závidím, tu zimu bez čerpadla již méně. Krásné záběry z města s mamkou na nákupech. Copak je to za město?? ☺☺
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, no, stále čekáme na zapojení.. :( Jablonec nad nisou

      Vymazat
  4. Ahoj Moni,
    stihla jsi toho v září opravdu požehnaně, to á o sobě říci nemohu. Byla jsem hlavně v práci, kde mám nyní docela šílený úvazek (ale zase mě baví ta výuka dějepisu, to si užívám). Taky mám pocit, že jsem celkem často nakupovala potraviny:-D V září jsem stihla jen jeden výlet a to hned ten první víkend. Říjen bude snad bohatší, mám naplánované různé akce - kino, divadlo, wellness...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jejda, dějepis jsem nesnášela a nepamatuju si ani základy :D

      Vymazat
  5. Ty maliny vypadají úžasně - miluju maliny a u nás na chalupě se těm zahradním prostě nedaří, takže nezbývá než v sezóně uzobnou v lese a jinak za ně utrácet peníze v krámě...
    Už vánoční papíry :-o? Já ještě nechci přemýšlet o Vánocích :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak to je škoda :( Jojo, Vánoce jsou tu co by dup! :)

      Vymazat
  6. Koukám, že jsi měla září plné zážitků. :) Na pouť bych hned zavítala, nebyla jsem na žádné sakra dlouho. :) Naopak hub jsme také nasbíraly plno, ani nepamatuju, kdy naposled byly takto plné koše. :)

    OdpovědětVymazat
  7. My jak s přítelem jedeme po jeho měste, po Brně, nebo místech které zná, tak si hodně povídáme a vzpomíná, vypráví a je to moc fajn a vím, že tohle ne všichni chlapi dělají... potkala jsem spoustu chlapů, kteří moc o minulosti mluvit nedokáží - možná neštěstí na muže, které se změnilo. Každopádně je krásné, že tě přítel provedl a ukázal to, kde žil :) Jinak houby neminuly ani mě.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, já taky moc ráda poslouchám a teda i taky já sama ráda vyprávím a ukazuju, kde jsem co zažila :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)