středa 16. listopadu 2022

JAK CHUNÁ PUDING Z POLSKA S LION POSYPKOU?


Ahoj vám všem! Dnes tu mám zase po nějaké době článek s tématikou jídla. Před nějakou dobou jsem si v Polsku koupila tento puding s Lion posypkou. Nebyl drahý. Stál asi kolem 15 Kč a našel ho přítel. Nejprve jsme si mysleli, že se jedná o kaši, ale po bližším prozkoumání jsme zjistili, že je to puding. A jelikož velmi rádi zkoušíme nové zajímavé potraviny z Polska i Německa, vzali jsme si ho. Dala jsem si ho do přihrádky k věcem na pečení a zapadl mi. A já na něj úplně zapomněla. Když jsem ale šla péct a hledala něco mezi těmito věcmi, vypadl na mě a tak jsem si řekla, že bych ho konečně mohla udělat. Pro jistotu jsem si ho nechala na lince do druhého dne, abych na to zase nezapomněla a někam ho nezastrčila. A druhý den mě napadlo, že bych z toho mohla udělat i takový rychlý foto článek. Protože i mě samotnou baví články a videa s různými potravinami, které nejsou od nás z Čech. Sice je to jen taková malá blbost, ale zkrátka jsem měla náladu, nafotit to a podělit se s vámi o to, jak mi to chutnalo.

Puding se dělá úplně stejně, jako ten náš. Je na 500 ml mléka. Zvolila jsem klasické polotučné a puding uvařila. Po uvaření jsem do něj přimíchala místo cukru ještě čekankový sirup na doslazení. Po tom, co jsem ho dodělala, mi na něm nepřišlo nic zvláštního. Vypadal stejně, jako ten náš. Nalila jsem ho do mističek a nahoru nasypala vrstvu Lion posypky. A protože mi ještě kousek pudingu zbyl a nemám ráda vyhazovat jídlo, vyndala jsem si tvaroh a polovinu tvarohu jsem do něj zamíchala, abych měla sváču na druhý den do práce. 



Při samotném míchání tvarohu do pudingu jsem si všimla, že to má nějakou hodně divnou a zvláštní konzistenci. Běžně doma dělám domácí tvaroháčky, kdy uvařím puding a následně přidám tvaroh a máme "jogurty" na několik dní. Nebo teda spíš takové dezerty. A nikdy to takovou konzistenci nemívá. Tak mě to hodně překvapilo.

Ale určitě jste zvědaví na to, jestli to bylo dobré. Samotný puding měl mít smetanovou chuť. To ale potvrdit moc nemůžu. Spíš měl takovou "nijakou" chuť. Nebo spíš něco mezi malilinko vanilka a malilinko smetana, ale nevýrazné. Konzistence byla podobná, jako u našeho pudingu, ale byla stejně trochu jiná a řidší. Náš puding je zkrátka trochu jiný. Co se týče posypky, ta byla velmi dobrá. Křupavá, tak akorát sladká a cítila jsem v tom i Lion tyčinku. Snědla jsem i puding smíchaný s tvarohem, který jsem si udělala na druhý den do práce. Akorát to mělo vážně divnou konzistenci i po vychladnutí. Celkově mě to teda bohužel nenadchlo a doporučit bych to nemohla. I přesto, že obal vypadá hodně lákavě a posypka byla moc fajn. 


MÁTE RÁDI PUDING? 

POKUD ANO, DĚLÁTE HO SAMOTNÝ A NEBO S PIŠKOTY, OVOCEM A TŘEBA ČOKOLÁDOU?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)