čtvrtek 10. listopadu 2022

KOSMETIČTÍ ODPADLÍCI - ŘÍJEN 2022

Krásný čtvrtek vám všem! Dnes tu máme další kosmetické odpadlíky a to za měsíc říjen 2022. No a za necelé dva měsíce jsou tu Vánoce. To nám to zase uteklo, co říkáte? Utíká to neskutečně moc rychle. A za chvíli zase sníh a mrazy. Kdyby bylo na mě, tak bych nechala, ať nasněží týden před Vánoci a po Novém roce, ať to sleze a je zase jaro. Brali byste to taky tak? Už se moc těším na jaro. Zejména pro to, že se těším na pěstování ovoce a zeleniny a na příjemné teplíčko a taky na to, že nebudu muset nosit X vrstev oblečení. Ale zpět k tomu, o čem vám tu budu dnes psát. A to k prázdným obalům. 


Barva na vlasy Garnier Olia mě mile překvapila. Koupila jsem si odstín 5.0 hnědá, který chytá do příjemné studené hnědé barvy, ale vlasy nejsou do temné černé, jak to tak někdy bývá. Navíc barva tak moc nesmrdí, jako ty klasické a nedráždí mi ani oči, při její aplikaci.  Mívám s tím problém, že mi barvy na vlasy dráždí oči, z těch všech výparů. Tahle to nedělá, což je pro mě příjemné překvapení. Barva na obočí Delia Cosmetics Expresní henna v odstínu 4.0 je také můj oblíbenec. Obočí zabarví do přirozeně hnědé barvy a když nemáte chuť, dokreslovat si každé ráno obočí, je to skvělý pomocník. Navíc je to vše už namíchané a stačí to jen nanést na obočí aplikátorem. Což taktéž vidím jako velké plus. Podařilo se mi spotřebovat i sprchový gel a to konkrétně Authentic toya Aroma s vůní pomeranče a čokolády. Opravdu překrásná výrazná vůně. Velmi ráda jsem se s ním sprchovala. Pokožku nevysušuje a vydrží snad věčnost. Pantene bezoplachovou péči na vlasy Hair Superfood Full and Strong jsem pořídila asi před rokem v DMku ve výprodeji za pár korun. Cena mě zaujala natolik, že jsem si produkt na zkoušku vzala. Bezoplachová péče velice příjemně voní a snadno se aplikuje do vlasů. Nezatěžuje a nemastí vlasy. Vlasy jsou uhlazenější, ale ne zatížené a příjemně provoněné. Opět je to produkt, který vydrží neskutečně dlouhou dobu, protože ho stačí troška.

Zubní pasty vám sem normálně nedávám, ale chtěla jsem zmínit tuhle, kterou jsem chtěla dlouho vyzkoušet a měla jsem ji nyní poprvé. Je to zubní pasta Marvis. Moc se mi líbí především takové retro balení. I samotná pasta je velmi dobrá. Hodně svěží a příjemně se s ní čistí. Rozhodně bych ji mohla doporučit. Essence Camouflage Matt korektor jsem si taky hodně oblíbila. Je to lehčí korektor, který na pleti nepůsobí jako maska. Vypadá přirozeně a nezvýrazňuje suchá místa na pleti. Navíc je za příznivou cenu. Makeup Maybelline Fit Me Matte poreless mi zezačátku upřímně moc nevyhovoval. Přišlo mi, že na pleti dělá hodně efekt masky a je celkově takový hodně těžký a zvýrazňuje suchá místa. A to já si makeupu na pleť dávám opravdu málo. Ale nechtěla jsem ho vyhodit, tak jsem mu dala ještě další šanci. Jak jsem psala, makeupu dávám na pleť vždy maličko, ale tohoto makeupu jsem musela dávat vážně jen pidi kapičku. Pokud jsem to tak udělala, pleť vypadala pěkně, svěže. Má lehčí krytí, neoxiduje a pleť vypadá pěkně sjednoceně. Ale opravdu s ním velmi opatrně. Dezinfekce na ruce SpiriTime Fruity Time je ve formě gelu s malými modrými kuličkami. Ty se při aplikaci na ruce rozpustí. Dezinfekce je na rukou příjemná. Hezky voní a ruce nevysušuje a není po ní takový ten nepříjemný "vrzavý" pocit. 

Už v minulých článcích jsem upozorňovala na to, že jsem se vrhla do spotřebovávání rozdělaných vůní. Chci si pořídit nějakou novou, která mě bude vystihovat a bude mým oblíbencem. Ale před tím jsem se rozhodla, dopotřebovat všechny, co mám doma. V říjnu se mi dařilo a dodělala jsem další dvě. Nyní už mám doma jen dvě, které miluju nejvíc. Takže považuju misi za splněnou a až je dopotřebuju, přibude mi nějaká nová, kterou si pečlivě vyberu. Oriflame Eclat Mademoiselle je hodně svěží květinovka, kterou jsem dostala. Voní všeobecně hodně příjemně. Je to za mě typicky jarní vůně. Nicméně to není úplně můj šálek kávy a vůně, kterou bych si užívala a vystihovala by mě. Vydrží cca 4 hodiny. Naopak vůně, kterou jsem používala roky a kterou miluju, přesto, že ji hodně lidi nemá rádo, je Avon Passion Dance. Je to velmi intenzivní a těžká kořeněná vůně. Spíše mi přijde, že je to typ vůně pro starší ženy. Ale já ji mám ráda moc. Nicméně jsem se ji už "převoněla", takže si ji v dohledné době nepořídím. Balance Me AHA Glow Mask je pleťová maska, která má pleť projasnit. Na pleti mě neštípe a po smytí je pleť příjemně sjednocená a opravdu trochu projasněná. Nicméně to není žádný wow efekt a něco, co bych potřebovala. Elemis Pro Collagen hydra gel eye mask jsem našla v LookFantastic boxu. Příjemná maska na oční okolí, ale efekt jsem po sundání neviděla. Na to, jak je drahá, je to zklamání. YEAUTY eye mask cucumber cooler je, jak už název napovídá, chladivá maska pod oči. Má opravdu příjemný chladivý efekt. Navíc velmi hezky voní po okurkách. Pokud máte oční okolí nějak třeba nateklé, je tohle super kousek, právě na to. 

A u plátýnkových pleťových masek to zakončíme. Avon a Garnier je výborná klasika, kterou vám ukazuju pořád dokola. Novinkou jsou masky z Actionu. Ta s princeznou byla velmi fajn. Taková klasická průměrná a dobře hydratační a osvěžující pleťová maska. Naopak Rainbow Cake mě neoslovila vůbec. Za mě hodně smrděla. Měla sice zábavný potisk, ale to je tak vše. 


Kolik jste toho dopotřebovali za říjen vy? 

Znáte některý z produktů? 





10 komentářů:

  1. Znám korektor a make-up, oba dva jsou v pohodě produkty, ale zase nevím, jestli je potřebuji znovu, nejspíš ne. Co znovu potřebovat nebudu určitě je toaletka Passion Dance, na mě moc těžká a výrazná, stříkla jsem z ní na sebe párkrát a raději ji poslala dál, to nebyl vůbec můj styl.

    OdpovědětVymazat
  2. Z toho, co jsi spotřebovala, nemám vyzkoušeno nic. Já v říjnu spotřebovala 10 kousků - zrovna včera jsem dala článek na blog.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, já u Olia barvy měla problém s rychlým vymýváním :-) Ta Toya Aroma mi trochu nápadem připomíná Aroma Rituals, ale už jsem si na ní kdysi brousila zuby, že od nich něco zkusím. Z pro mě neznámých produktů mě zaujala ta Marvis pasta, zkoušela jsem nějaké Splat lepší past a tam mi chutnala snad jedna jediná. Já mám ráda po čištění takový ten svěží pocit v ústech.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Moni,
    já měla v říjnu spotřebu úplně neuvěřitelnou, dodělala jsem strašně moc věcí, hodně vzorečků a jednorázových kousků, což mi samozřejmě dělá radost. Z tvých produktů znám Passion Dance, která je za mě fajn. Byla to moje první vůně z Avonu, velmi dobře si ji pamatuji. Měla jsem i Elemis poltářky pod oči, které byly takové průměrné. Určitě sem kdysi zkoušela i makeup Fit Me, ale ani ten jsem si znovu koupit nepotřebovala. Plátýnková maska z Oriflame je skvělá, byla jsem s ní moc spokojená a celkem často si je kupuji znovu. Moji spotřebu najdeš klasicky na blogu ciculka.cz
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem :) Jsi dobrá! Takových kousků jsem dlouho nespotřebovala.

      Vymazat
  5. Tenhle Camouflage korektor od Essence také používám, jsem s ním celkem spokojená a zatím nehodlám měnit. :) Jinak mě zaujaly ty masky na obličej, vypadají krásně! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)