čtvrtek 3. listopadu 2022

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - ŘÍJEN 2022

Příjemný čtvrtek vám všem! Věřím, že se máte dobře a že se vám všechno daří přesně tak, jak chcete. Tento týden utíká hodně rychle, což je na jednu stranu super, protože máme za chvíli víkend. Ale před víkendem jsem se ještě rozhodla, že vám sepíšu článek o tom, co se u nás dělo v říjnu 2022. Tak jdeme na to :) 

Začátkem října jsme jeli do jiného města, kde jsme vyzvedávali bazarový díl na kotel, aby byl funkční a mohli jsme si přitopit. Byla už docela zima a v baráku, jak to tak bývá, bylo dost chladno. Při té příležitosti jsme navštívili i restauraci v jiném městě, s názvem Šalanda, kde jsme si dali z denního menu koprovou omáčku a limču. 


Zaujaly mě potraviny v DM drogerii ze sekce DM Bio a tak jsem se rozhodla, že si budu postupně nakupovat to, co mě zaujme nejvíc a postupně bych ráda vše vyzkoušela. Jsou tam zajímavé produkty, které jsou bio a navíc za příznivou cenu. Venku už začalo být všude popadané listí, což mám velmi ráda. Ale ještě krásně svítilo sluníčko a bylo příjemně. Dali jsme si naše oblíbené Pho, které ale přítel špatně objednal a zabalili nám kuřecí, aniž bychom si toho všimli. Zjistili jsme to až doma, kdy jsme místo očekávaného hovězího, našli právě kuřecí. Ale zas je to na jednu stranu dobře, protože já bych si asi kuřecí Pho nikdy sama neobjednala, takže jsme ho alespoň vyzkoušeli. Musím uznat, že to bylo i tak velmi dobré :)


Vidíte tu nádheru? Miluju takto parádně zbarvené listí stromů. Cestou domů si to vždy moc užívám.  Procházky na podzim jsou taky nádherné a i fotky. Hlavně když do toho ještě svítí sluníčko a příjemně hřeje, to je paráda. Dali jsme si taky z naší oblíbené cukrárny zákusky a s přítelem jsme si je rozdělili, abychom oba vyzkoušeli každý z nich. Já si vybrala kávovou variantu a přítel cheescake s vlašskými ořechy a karamelem. Oba byly skvělé a moc jsme si o víkendu pochutnali. Příšel mi také LookFantastic box, z jehož obsahu jsem byla moc nadšená. Hlavně bytový sprej voní nádherně. 


Vyrazili jsme s přítelem a mamkou na nákupy do zahraničí a to konkrétně do Polska a Německa. Opět na velký nákup. Nakoupili jsme toho vážně hromadu, což jste mohli vidět i v mém videu. Samé dobroty! A už se těším, až pojedeme znovu. Ty ceny a kvalita, to je prostě paráda. 


Dostala jsem od sledovatelky Alči krásný balíček s dobrotami a kopou čajíků, který mě moc potěšil. Hned jsem ji zaslala taky na oplátku jako poděkování balíček. Protože mi posílala už několikrát, tak mi to přišlo vhodné, ji taky potěšit. Tak snad se mi to povedlo. Vrhla jsem se do obřího úklidu spíže. To bylo něco. Dělala jsem takový "vánoční" úklid, dalo by se říct. Vše jsem vyndala, umyla, srovnala a podobně. Ale užívám si ten pořádek a věřím, že tam vydrží. Koupila jsem nám pořadače na čaje a taky mističky, které jsem obdivovala už dlouhou dobu. A udělala jsem si malou radost na Notinu, kde byla doprava zdarma. Objednala jsem si máslo na nohy, řasenku a korektor, protože mi zrovna docházel. 


Jelikož jsem za poslední dobu zhubla kolem 6 kilo, potřebovala jsem nové kalhoty. Kalhoty jsem si sice nedávno kupovala, asi před půl rokem. Nicméně mi jsou aktuálně velké a vypadá to na postavě hrozně. Na nákupy jsme s přítelem vyrazili dost nečekaně, ale jsem za to moc ráda. Sehnala jsem dvoje krásné jeany za pár korun, kraťasy z výprodeje za 90 Kč a ještě jsem sehnala vánoční povlaky na polštář a taky podtácky. Objednala jsem si s mamkou zásobu čekankových sirupů, protože byla skvělá akce, kdy se to vyplatilo. A opět po roce mi přišel nádherný balíček na spolupráci s čajíky. 


I teď v říjnu sklízíme krásné výborné domácí maliny. Mňam. A tady už můžete vidět Amálku. Té jsem dala na zem dečku, aby na ni ležela a nenastydla. No, ale ona leží úplně všude po podlaze, jen ne na dečce. Vždycky si lehne vedle ni, ale nikdy ne na ní. Achjo :D Tak budu doufat, že nenastydne. Asi ji v tom kožichu, co má, zima není a je jí na podlaze příjemně. Nikdy předtím jsem králíčka neměla, takže nevím. Nechala jsem si udělat nové nehtíky. Tentokrát krátké a do kulata v nude barvičce. A tady taky můžete vidět můj "hon na vajíčka", protože jsem absolutně nehodlala dát takových peněz za vajíčka v obchodě, za plnou cenu. Když jsem viděla, že je mají v obchodě, který mám cestou z práce, v akci a ještě velké plato, tak jsem nelenila a pro jedny skočila. Jinak ty ceny potravin, to je vážně děs. Opravdu se vyplatí jezdit do Německa a Polska, pokud to máte za rohem, jako já. 


Connynka se vyhřívala na sluníčku a moc se jí to líbilo. A já jsem se vrhla do čtení knihy. Překvapivě jsem ji přečetla během několika dní. Objednali jsme si snad poprvé vůbec KFC. Dostali jsme na to velkou chuť. A koncem října jsem si taky obarvila vlasy, na tmavě hnědou. 


Vyhrála jsem taky na testování Silan aviváž, tak jsem byla ráda, že se mohu zapojit. Přišel nám i SuperZoo Mystery box, který potěšil Amálku a mě taky. Sice ty tyčinky mě moc nenadchly, protože za mě nejsou pro králíky vhodné, ale ostatní produkty byly super. Co ale naprosto předčilo má očekávání byl Glanc box a Brand box. Obsah je nejpovedenější za poslední dobu. Takže z mé strany naprosté stoprocentní nadšení.


V říjnu měl přítel spoustu trápení s topením a jeho čištěním. Ještě to není dokončené, ale věřím, že brzy bude a bude vše fungovat, aby si mohl taky odpočinout a ne ještě po práci do noci pracovat doma. Zašli jsme si taky do restaurace, kam jsme chtěli dlouho zajít. Je to nově otevřená restaurace v našem městě. Jídlo tam bylo vynikající a určitě se vrátíme. Zároveň jsme koncem října zašli na hřbitov a zapálili svíčky. Nerada chodím na přecpaný hřbitov na Dušičky, tak se snažím chodit vždy před tím. Na Dušičky si pak zapálím svíčku symbolicky ještě doma. S přítelem jsme se konečně trochu vyfikli, protože normálně do práce to nemá moc cenu. A zrovna jsme vychytali jeden z nejhezčích a nejteplejších podzimních dní. Konečně jsem taky tak trochu donutila přítele, abychom si venku udělali nějaké podzimní fotky, než ty krásně zabarvené stromy opadají.


Navštívili jsme taky Makro, kde už bylo vánoční zboží. Koupili jsme si adventní kalendáře s čokoládkami. Ty budeme už za necelý měsíc otevírat. Nevěřím tomu, jak rychle to utíká! A na Haloween jsem improvizovala a na rychlo vytvořila občerstvení na večer k filmu. Třeba tyhle dýně z listového těsta s jablečnou náplní se skořicí. 


JAK JSTE SI UŽILI ŘÍJEN?
JAKÝ BYL VÁŠ NEJHEZČÍ ZÁŽITEK?





8 komentářů:

  1. A co ta toulavá mourinka, pořád chodí?

    OdpovědětVymazat
  2. Moni, hezké shrnutí. Já měla docela naplněný říjen (ostatně můžeš mrknout ke mně na blog). Užila jsem si výlet do Holandska, víkend na chalupě se synem a jeho přítelkyní i procházku v Průhonickém parku s manželem - to byly asi takové tři říjnové topky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, tak jsi alespoň něco viděla a někam se podívala, super!

      Vymazat
  3. Ahoj Moni,
    stihli jste toho hodně. Já jsem byla především v práci a tam budu trávit ještě hodně času, protože jsem musela vzít třetinu úvazku kolegyně, která je dlouhodobě nemocná. Asi se mi nejvíc líbil víkend v Lázních Bohdaneč a také kino a divadlo, to mi vždy dělá dobře. Jinak ti celkem závidím to, že to máte za hranice tak blízko. Příbram je defacto ve středu republiky, pro nás je to všude daleko...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak držím palce ať vše zvládneš! :) To chápu, když to máš takhle daleko :(

      Vymazat
  4. Zbarvený podzim také miluji, je to přímo pohlazení pro duši i oči. :) Měla jsi krásný měsíc říjen, také jsem si ho užila, protože babí léto nemělo chybu. Hezké fotky. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)