úterý 13. prosince 2022

TAKY MILUJETE ASIJSKOU KUCHYNI, STEJNĚ JAKO JÁ?

Krásné úterý vám všem! Jak se máte? U nás na severu byla včera sněhová kalamita. Nasněžilo cca 30 cm sněhu. Ráno jsme v pohodě vyjeli od baráku do práce, přítel mě hodil na tramvaj a jel do práce. Tramvaj jela ráno v pohodě, i když samozřejmě pomalu. Ale odpoledne, to bylo něco! Autobusy i tramvaje meškaly (díkybohu ne ty moje), všude na nástupišti tuna lidí, kteří čekali na zmeškané spoje. Navíc celý den od rána hustě chumelilo. No a když jsem z práce šla domu, brodila jsem se skoro až po kolena ve sněhu. Měla jsem boty sice vyšší, ale zas ne úplně vysoké kozačky. Ty teď ani doma nemám :D No, celou dobu jsem měla otevřený deštník, kapucu a snažila jsem se vyhýbat sněhu. Nejdřív se mi to fakt dařilo! Byla jsem už kousek od baráku, ale musela jsem přejít kusem, kde nebylo vůbec odhrnuto a tak mi do bot napadal sníh a totálně se mi promáchaly kalhoty, skoro až pod kolena. Kousek od baráku jsem se sklouzla po zadku, protože tam bylo sněhu už skoro i nad kolena a opět neprohrnuto. Takže jsem si hezky zanadávala a ten kousek domu jsem proklínala všechen sníh. Budu doufat, že to nikdo neslyšel, protože by se asi dobře pobavil. Takže i když jsem se celou dobu snažila nezmoknout a nenabrat do bot sníh, kousek od baráku se to celé pokazilo a šla jsem domu totálně celá ke kolenům od sněhu a ještě s promáchanýma vlasama (protože po tom, co jsem sjela po zadku, jsem ten deštník naštváním zahodila). Fakt záživný. Jsem zvědavá na další dny :D

Ale jdeme už k tomu, o čem vám chci dnes napsat. A to je nálož asijských potravin, které jsem si mohla vybrat na e-shopu asiafood.cz. Když jsme se na spolupráci dohodli, byla jsem nejvíc nadšená! Protože miluju asijské potraviny. Pokud mě sledujete dlouho, tak to určitě víte. Takže to je taková moje spolupráce snů! Vybrala jsem si jako první nudle na pho, protože jsem si tuhle polévku v posledním roce naprosto zamilovala. Na přípravu pokrmů jsem přidala i pho pastu a miso pastu. Jelikož je přítel milovník pepře, nemohla jsem vynechat ani kajenský pepř. A co mě taky moc zaujalo jsou tyhle tenoučké nudličky, které budou skvělé nejen do polévek, ale třeba i ke směsi s masem a zeleninou. 


Na e-shopu mají i spoustu trvanlivých potravin, jako například fazolové výhonky, které jsem zkoušela přidávat do kari a byly vynikající! Kokosové mléko jsem využila taktéž do kari a byla jsem s ním velmi spokojená. Má příjemnou chuť. Produktem, který jsem chtěla vždycky vyzkoušet, je jackfruit neboli chlebovník. Jedná se o největší ovoce na světě, které má chutnat po ovoci, ale má mít konzistenci masa. A jsem na to fakt zvědavá! Příteli jsem přihodila ještě BBQ omáčku na kuře, která má za mě boží obal. A chybět nesměla ani tahle chilli majoneza. Je to pikantní omáčka, která se dává nejen do sendvičů, burgerů nebo na sushi. 

Mořské řasy s česnekem jsou něčím, co mě moc zaujalo. Kupuju si takové snacky moc ráda, ale česnekovou variantu jsem nejen nikde neviděla, ale i nikdy nezkoušela. A protože miluju česnek, nebylo co řešit. Je to snack s nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem bílkovin. Jestli je něco, co miluju, je to salát wakame, který jsem ochutnala díky running sushi. A protože jsem si řasu wakame oblíbila, objednala jsem si ji také, v sušené formě. Sada pro přípravu polévky Tom Ka je směs na přípravu thajské polévky. Balení obsahuje pastu, koření a kokosové mléko. Stačí přidat jen houby a kuřecí maso. Podle mě to je skvělý tip i třeba na dárek pro někoho, kdo miluje asijskou či thajskou kuchyni.




Najít zde můžete i velký výběr Mochi v různých zajímavých příchutích. Vybrala jsem si mochi s příchutí kiwi. A taky mochi pandan kokos, které jsem vyzkoušela a jsou skvělé! Nejsou vůbec přeslazené, mají příjemnou chuť a jeden mi úplně stačí na zahnání chuti na sladké. Zaujal mě taky kandovaný zázvor. Je to opravdu síla! Velké kusy kandovaného zázvoru, které jsou obalené v cukru. Jsou chuťově velmi výrazné a hodně pálí. Ale je to něco, co vás opravdu probudí a povzbudí :D

Liči víno jsem zatím nikdy nepila a jelikož liči i liči příchuť miluju, musela jsem si ho vzít na zkoušku. Co jsem ale už pila je Yuzu. A protože mi to zachutnalo, chtěla jsem vyzkoušet i nějaké další. Citus Yuzu obsahuje vysoké množství vitamínu C. Prý dokonce třikrát víc, než citron. Já si ho dávám do hrnku a zalévám horkou vodou. Je to skvělý horký nápoj a hlavně moc chutný. Lze si s ním připravit i studenou limču a nebo přidat do dezertů.  





Zamilovala jsem si i kimchi a proto jsem si i to na e-shopu vybrala. Jako první mi padlo do oka klasické kimchi. Jedná se o tradiční korejské jídlo, podávané k většině jídel, jako příloha. Fermentovaná nakládaná zelenina je velmi zdravá a za mě i moc chutná! Napomáhá i správnému trávení. Co jsem teda nikdy neviděla, je medové kimchi. To obsahuje med od českých včelařů. Neobsahuje chilli a ančovičkovou omáčku. Je tak vhodné i pro děti a další osoby, které nemohou jíst nic pikantního. A slyšeli jste někdy o nakládané ředkvičce? Já ji vídám ve videích u japonek a vždycky jsem ji toužila vyzkoušet. Opět se používá jako příloha ke korejskému jídlu. Lze ji použít i do sendviče či salátu. 

Posledními kousky, které jsem si vybrala, jsou kilové pytlíky rýže. Miluju jasmínovou rýži, takže ta byla jasnou volbou. A jelikož jsem milovník sushi, sushi rýže taky nemohla chybět. A jako poslední jsem vybrala rýži basmati. Tu jsem zkoušela, když jsem vařila kari a je vážně skvělá! Lahodná, dlouhá a krásně sypká.

Ještě jednou bych ráda poděkovala e-shopu asiafood za zaslání produktů k vyzkoušení. Taktéž děkuji za možnost slevového kódu, který nezapomeňte využít, pokud si chcete taky objednat něco dobrého :) Budete mít celý nákup o -15% levnější :)







KTERÝ PRODUKT VÁS ZAUJAL NEJVÍC?
TAKY MILUJETE ASIJSKÉ DOBROTY?
OBJEDNÁTE SI NĚCO DOBRÉHO TAKY? :)

SLEVOVÝ KÓD: MONNIKA15
-15% Z CELÉHO NÁKUPU 


*Produkty mi byly poskytnuty ZDARMA k vyzkoušení. NEJEDNÁ se o placenou spolupráci.
Děkuji www.ASIAFOOD.cz



6 komentářů:

  1. Já na asijskou kuchyni nejsem, upřímně vůbec nevím, co bych s většinou z těchto produktů dělala :D Ale hlavně, tobě dobroty udělaly radost :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moniko, skvělá spolupráce, ta určitě udělala radost. Mne nejvíc zaujalo yuzu a kimči. A taky se přiznám, že půlku produktů bych neuměla použít, asii doma moc nevaříme...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu :) my to naopak milujeme, tak jsme si produkty užili :) Yuzu bylo super a kimči taktéž, mňam!

      Vymazat
  3. Občas něco zkusíme vytvořit doma, ale když Asii tak jen na známých místech, kde vím, že se z toho nepo... což se už párkrát stalo se salmonelou.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)